lördag 28 februari 2009

Män som hatar kvinnor

Igår var jag på premiären av filmen Män son hatar kvinnor, och jag var där.
Den var verkligen jättebra, jag har läst alla böckerna och tänkte att det blir nog svårt att göra bra film av dessa. Men det hade lyckats så bra! Man kunde bara sjunka ned i fåtöljen och följa med i filmen. Nästan allt från boken var med, och Lisbeth var bara som den Lisbeth jag hade föreställt mig =)
jag hade även varit lite orolig för hur Michael Nyqvist skulle vara i rollen som Blomqvist, han har ju en och annan roll som är förknippad med just honom. Men det var heller inget man tänkte på, utan han var Michael Blomqvist helt enkelt.

Handlingen är ju stundtals väldigt våldsam, men det är ett mycket aktuellt ämne som det handlar om, och det skadar nog inte att vi alla får en inblick i hur det kan vara.

Jag rekommenderar er stark att titta på filmen, det går lika bra vare sig man läst böckerna eller ej. Gå och se den!!

Idag är det Falkenberg som gäller, ska ned i ett ärende och samtidigt hjälpa en god vän att flytta. Det blir lite tråkigt att flytta henne, för just i den lägenhet hon bor nu har vi i familjen haft förmånen att tillbringa några veckor förra sommaren. Den ligger på markplan så det var som att bo i ett hus, man kunde gå ut på uteplatsen och sätta sig. Nu ska hon bo på tredje våning och har bara en liten balkong. Men vi är fortfarande lika välkomna att bo hos henne =)


fredag 27 februari 2009

Grönt och rosa =)

Här kommer mitt bidrag till fredagsfärger.
Den gröna nyansen är kanske lite ljus, men den är trots allt grön.
Det var de första jag såg på skrivbordet intill mitt på jobbet.
Kamrafodralet är ändå mitt =)

torsdag 26 februari 2009

Jaha snart fredag igen =)

Dagen började som vanligt med att jag städade innan jag åkte till jobbet, har ju sov...äh...städmorgon på torsdagar.

När jag kom till skolan var det lite rörigt, vi hade en IT-förmiddag, och då var det inte sådan struktur som passar mina elever =(
De hade varit ute på en tipspromenad och kom just in när jag kom och skulle ha lite genomgång om first class. Vi var båda mentorerna inne i klassrummet... och det behövdes ska jag säga, puh!
 Några jobbade på tyst och lugnt, men så har vi en liten klick som bara ropar och kräver uppmärksamhet hela tiden....jag kan säga att vi var glada när den lektionen var slut =)

När skoldagen var slut var det handling som gällde, det är inte klokt så mycket mat man drar hem och det tar slut lika fort som det hamnat i kylskåpet, känns det som. Pålägg, frukt och grönsaker, kaffe, mjöl, te, socker...... det ryms visst hur mycket som helst i alla våra magar ;)

Senare i i kväll var det kören som gällde! Jag missade förra veckan och det var roligt att komma dit igen, vi sjöng Upp och ned visan, Jag vill ha en egen måne och Gospel bl.a.
Herre gud, så roligt det är att sjunga i kör =) Jag har ju med en av döttrarna, och hon tycker också att det är en av veckans höjdpunkter.

Nu är man laddad för sista arbetsdagen för den här veckan. Vi har i personalen fått en inbjudan om att det serveras prinsesskaffe i personalrummet i morgon, och kommande fredagar. I inbjudan stod det att om man har något rosa på sig får man två kakor för priset av en. Så det vill till att leta upp rosa kläder =) man är ju smålänning =)

Imorgon ska jag gå på Sverigepremiär i Smålandsstenar, återkommer om de senare.

måndag 23 februari 2009

Fel sak på fel plats

Här kommer mitt bidrag till fototriss =)

På sommaren kan man höra "alle man på däck" när man är ute på sjön/havet
Men det är nog inte ett fastfruset däck på sjön som de menar =)

Är det fel fötter eller är det fel skor ??

En jakthund som åker spark? Lite fel ställe för henne att vara på.


Vill ni se fler fototriss så finns det här 

söndag 22 februari 2009

Söndagskväll

Jag har lite söndagsångest, har ju varit ledig denna veckan och slappat och tagit det lugnt. Nu ska jag upp på morgonen när klockan ringer, det känns lite tufft när jag tänker på det i kväll =(

Vi var ju på fest i går kväll och och kom hem vid ett-tiden, men eftersom det var så dåligt väder och döttrarna var ute på vägarna kunde jag inte somna innan de var på plats i hemmet, vilket innebar klockan halv fyra ungefär. Så idag är jag trött...

Har varit på gammaldans för sista gången på ett tag, sorgligt...det har varit en underbar motionsform för både mig och maken =)

Imorgon är det gympa som får bli motionsformen och sedan ska jag försöka med gymmet på tisdag igen...jag har fortfarande ont i nacke och axel, men får ta det lite lugnt;)

Tänkte var med i fototriss men har inte riktigt klart med alla foton, så det kommer imorgon

fredag 20 februari 2009

Revy

Har just kommit hem från Falkenbergsrevyn, vilken var väldigt bra, även om det saknades en av de bästa på scenen :( av förklarliga skäl. 
Men det är roligt att få skratta en kväll, man skrattar åt vardagliga saker som de lyckats sätta tummen på. De är jätteduktiga och har ett tempo som bara proffs kan ha =) Tack för bra underhållning, även under pressade former!

Vi han även med att träffa en god vän och äta pizza tillsammans med henne innan föreställningen. Det var sista gången i den lägenheten =( den är så fin. Hon flyttar under nästa helg till en annan lägenhet och jag har lovat att hjälpa henne med flytten och städningen. 

Nu är det dags för sängen om jag ska orka med morgondagen  vilket innebär fest.... 20-års jubileum för denna fest. Hoppas det blir roligt även denna gången =)Fredagsfärger, turkos och svart

Vi i familjen fick igår möjlighet att välja på ett flertal hemstickade sockor. Dessa valde en av döttrarna =)

onsdag 18 februari 2009

Sorglig dag

Idag har det inte blivit mycket gjort. Hästarna har lämnat oss efter åtta år i familjen. Det känns så tomt :(
En av hästarna åkte tillbaka till den tidigare ägaren och den andra fick av ålder- och sjukdomsskäl flytta till de sälla jaktmarkerna. Hela familjen sörjer idag, även om vi alla vet att hästarna får det bra där de hamnar.
               Libbe


                  Foxy

Men det är som om kroppen går på sparlåga idag, det är något som fattas oss.

Jag skulle börjat rätta mina elevers nationella prov, A-delen, men än har jag inte tagit tag i saken på allvar. Skärpning Bobo! De vill ha tillbaka dem efter lovet!

I morgon kommer jag nog att åka iväg på en liten tur, får se var jag hamnar och om maken följer med, hoppas han hinner följa med =).

tisdag 17 februari 2009

Tisdag

Jag började med att åka till pastorsexp. för att tillsammnas med kanslist komma på hur församlingsbladet ska se ut framöver. Ny layout och nytt trycksätt innebär att vi får tänka om en del vad det gäller utformandet. Det kommer hädanefter att tryckas på expen så man kommer ifrån tryckkostnaden, format kommer att bli annorlunda, så det finns säkert mycket att tycka till om =)
Vi diskuterade även ett nytt sätt att få en komminister att söka en tjänst här på orten. Jag föreslog att man i  annonsen kan skriva ut en blogadress där vi har film och presentation på verksamhet och på dem som jobbar i församlingen. Fortsättning lär följa...

Jag har även hunnit med att njuta av det vackra vädret, sol och klarblå himmel men kallt brr.

Vi har sedan varit ute på en shoppingtur och handlat både mat och prylar, det som behövdes med andra ord =)

När vi var på väg hem ringde döttrarna och sa att hästen som ska tillbaka till tidigare ägare hämtas imorgon. Lite tråkigt och tårar kommer det allt att bli hos oss alla, tror jag. De har ändå varit familjemedlemmar i åtta år :( 
Men alla är överens om att beslutet är helt rätt.

Mer foto, Tisdagdstema


Temat handgjort passade bra in på mina semlor jag 
tjuvstartade med att göra idag =)
Här finns fler bidrag
tisdagstema.png

 http://tisdagstema.se/

måndag 16 februari 2009

Fototriss
Temat för veckan är tre.
Tog lite bilder med det temat i huvudet när vi var ute på isen igår :)
En bild på tre ekrar på en cykel som var ute på isen.Tre varmklädda ben och fötter

Tre fotspår i snön
Veckans Fototriss här finns det mer foton  =)

Lov

Idag börjar mitt lov, en fördel med att vara lärare =)
Just idag blev det ingen sovmorgon, vi ska ha besök till frukostfikat och yngsta dottern ska till Värnamo och visa upp sina tänder. Men någon dag denna veckan ska jag bara vara och inte ha några måste, antingen det gäller matlagning eller andra banala saker.

Helgen har varit relativt lugn, var en sväng i Bollebygd där jag träffade mina syskon och föräldrar. Roligt att se alla igen!
Jag hade med mig den äldsta och yngsta dottern dit, mellandottern jobbade. Vi åkte bl.a. dit för att ge min syster en liten uppskattningspresent för att hon gjort/gör ett sånt bra jobb med föräldrarna. Det har stundtals varit ett väldigt tufft jobb, men nu bor de på ett äldreboende och alla vi barn kan koppla av mer och mer. Min syster är den som haft mest med dem att göra, dels bor jag så långt bort och sedan är de andra syskonen två bröder som kanske inte tänker omsorg på samma sätt som vi. I vilket fall helst var jag och en av bröderna där och överlämnade en digital fotoram till henne och maken för allt vad de gjort. Hon blev riktigt glad, så nu rullar korten av barnbarnen i ramen skulle jag tro=)

Igår gick jag på sjön och njöt av den vackra dagen. När jag gick där mötte jag min äldsta dotter som kom cyklande emot mig, hon hade cyklat runt sjön... 


Efter det mötet gick jag lite till innan jag satte mig ned och tog upp min chokladmjölk och satte mig ned och bara njöt av stillheten och av att bara va...

När jag satt där och njöt hörde jag en bil som kom körande över sjön, maken tyckte att vi alla behövde träna på halkkörning. Jag kan bara säga att vi som var hemma tränade riktigt mycket på att häva sladdar. Yngsta dottern, som övningskör just nu, tänkte nästan ställa in sin buggkurs för det var så ROLIGT. Jag tyckte också det var härligt att friska upp minnet om hur bilen reagerar när det är halt. Måste väl också erkänna att det var skoj att sladda och veta att det inte var något som tog emot =)På seneftermiddagen var det gammaldans som gällde, lika roligt som alltid ;)

Fick just veta att besöket till frukostfikat uteblir, men men vi andra får ju gott fika ialla fall =)

lördag 14 februari 2009

Överraskning


Sista dagen innan lovet =)
När jag öppnade mitt skåp låg detta där :) Det var från två kollegor som visade sin uppskattning av att jag är som jag är. Tack! Det värmer =)


Jag såg dessa spår på sjön, snacka om beslutsångest, åt vilket håll ska jag gå??Åker nu till föräldrar och syskon, återkommer i kväll med rapport=)

måndag 9 februari 2009

Förkyld måndag

Idag när jag vaknade tänkte jag att det hade varit skönt om jag hade kunnat stanna hemma idag, men det gick inte för jag hade inbokat fem st. utvecklingsamtal :( 
Det är aldrig bra att börja skjuta på dem, det är bra att ha dem innan lovet som är nästa vecka.
Så idag började jag och min mentorkollega med våra samtal, det är de sista samtalen med dessa eleverna eftersom de går ut nian i vår. Vi har ett likadant schema i morgon, sedan är nästan alla samtal över.

Det är med lite vemod man konstaterar att de (eleverna) snart ska lämna oss på högstadieskolan.
Jag har tillsammans med klassen gått igenom både det ena och andra, mycket slit, tjat och konflikter som skulle lösas. En del av eleverna har jag haft mer att göra med än de andra, det är nog dem som kommer att ha satt djupast spår i hjärtat =)

När jag kom hem vid åttatiden hägrade duschen och sedan tittade jag på Stormen, sista delen. Ganska bra serie i alla fall ;)

Nu ska dunderförkylda, undra hur många föräldrar jag smittat i kväll ;), jag gå och lägga mig så jag får min skönhetssömn...hoppas att man ser skön ut kan man ju alltid =)

Nä, i morgon blir det en ännu tuffare dag så det är bäst att kurera sig och intaga horisontellt läge, om det går med "täbbt" näsa....

lördag 7 februari 2009

Minisemester

Kom idag hem efter att ha varit på en minisemester i Malmö, tillsammans med min mans syster. Jag fick en biljett till Jesus Christ superstar, i födelsedagspresent av henne, vilket vi då var och såg igår. Jag säger bara , vilken föreställning, jag var helt tagen av denna tolkning av musikalen =)
Ola Salo spelar huvudrollen, och har gjort översättningen av alla texter själv, rollen som Jesus gör Ola med den äran! Men den man som spelar Judas, Patrik Martinsson, var den som gjorde starkast intryck på mig. Han har en otrolig röst och en  utstrålning av karaktären han gör som är helt otrolig. Slutscenen var helt magnifik, den glömmer jag aldrig! 


Jag har verkligen kopplat av hela tiden. Inte behövt tänka på biljetter eller bokningsnummer alls. Tack Monica! Det har varit ett underbart roligt dygn =) Vi hann även med att shoppa loss lite, det var ju rea, och vi bodde mitt i stan, tack Stefan! Jag fyndade en kappa, tre par skor och en blus, allt för drygt sexhundra kronor!! Kappan skulle kostat åttahundra bara den!! Snacka om fynd..... eller inte... jag vet inte, men jag tror det i alla fall!! Det är kläder jag eller flickorna kommer att använda =)

Nu har vi ätit nykokta havskräftor med gott bröd och god ost, samt druckit ett gott vin till....vad kan man mer begära...

torsdag 5 februari 2009

Sverigepremiär

Måste bara tala om att jag ska gå på Sverigepremiär på bion i Smålandsstenar.
Män som hatar kvinnor (Stieg Larsson) har premiär den 27/2 och jag har bokat biljetter.
Tänk att få vara med om det i Smålandsstenar =)

I morgon är det fredag

Idag hade jag ingen sovmorgon utan var på plats ovanligt tidigt, det skulle förberedas till nationellt prov. Mina kära elever skulle skriva uppsatsen, de skulle få sitta i närmare tre timmar.
De hade laddat upp med mat, godis och dricka så de kunde klarat av hela dagen i salen =)

Jag tror att det gick bra för dem, men men jag har inte börjat rätta det än. I morgon ska vi börja med det muntliga provet, det kommer att ta flera veckor innan alla har varit med om det. Så lite roligt har vi ännu kvar ;) innan alla delar är avklarade. Sedan ska resultaten läggas ihop för att se var de hamnar...lite jobb kvar med andra ord.

I morgon ska jag åka till Malmö för att se Jesus Christ Superstar.  Jag fick biljetten i födelsedagspresent av min svägerska, som också ska åka med. Vi ska dessutom ligga på hotell till lördag och sedan gå i Malmö lite innan jag styr kosan hemåt igen. Men en liten minisemester blir det allt, skönt. Återkommer med info. när jag kommer hem igen =)
Jag har faktiskt aldrig varit i Malmö, bara passerat, eller jag kanske var där när jag var liten...hm...kommer inte ihåg vilket. Men nu ska jag dit i alla fall.

Idag har jag varit hos kiropraktorn för andra gången, angående min nacke-axel. Nu hoppas jag att det blir bra. Det är inte riktigt billigt det där att gå dit varje vecka ;) Jag kan ju tänka mig att lägga pengarna på annat, om man säger så...

Vi kom hem från kören för en timma sedan ungefär, dottern och jag. Det var lika roligt som vanligt. Men nu har jag ett litet problem... på söndag är det ljusgudstjänst klockan sex, vi ska samlas klockan fem, det är samma tid som gammaldansen börjar.... vilket ska jag gå på? Jag tror att jag går på båda, först sjunger jag och sedan åker jag på dansen (det är några mer som gör samma sak) så vi kan åka ihop.

Nu har jag snart bara en vecka kvar att jobba innan Februarilovet, gott med lite ledighet. Vi får se vad vi hittar på. Döttrarna på hemmaplan har ju lov nästa vecka, men dotera i Växjö kommer hem i mitten på vecka sju och är hemma hela vecka åtta =)
Planera lite för vad som ska hända då!

tisdag 3 februari 2009

Nationella prov

Idag började de nationella proven för årskurs nio, det var läsförståelse i svenskan som klarades av i dag. Min klass verkade vara laddade och skrev så pennan glödde, vilket är mycket ovanligt nu för tiden då de använder sin dator till allt skrivande :) Jag delade faktiskt ut penna och sudd till alla i klassen igår, de har inte frågat efter varken penna eller sudd innan på denna terminen (lite skrämmande kan jag tycka) men idag behövde de varsin penna. På torsdag då det nationella provet, uppsats, ska skrivas kommer de att använda sina datorer. Då kommer bekymret för mig, jag ska skriva ut alla uppsatser och hålla ordning på vilka papper som hör till vem...det känner jag blir en utmaning. 

Idag har jag även hunnit med tre möten på arbetstid =) ibland handlar det om roliga saker och ibland om tråkiga, tur att det kan bli lite jämvikt ibland. För ett tag har det bara varit tråkiga och jobbiga möten.
Jag ska hjälpa till med schemaläggning, det tycker jag blir spännande man ser på ett annat sätt när man blir insatt i nya saker. Och vem vet kanske kan även jag komma med förslag som kan användas ;)

Nu det dags för kvällfika och gott tilltugg =)