söndag 6 mars 2011

Veckan som gått


Det har varit en omtumlande vecka, den som nu nått sitt slut. I tisdags kväll somnade pappa in för gott. Efter det har känslorna gått lite upp och ned, ibland flyter livet på som vanligt och ibland kommer tankarna till en och man stannar upp. men som jag har sagt till så många denna veckan, pappa fick både bli gammal och dö hastigt. Så bättre kan man väl inte avsluta ett liv egentligen? Närmar man sig nittio så har man ändå fått ut det "gottaste" av livet och känner sig nöjd med allt man fått vara med om. Idag var det tacksägelse för honom i Bollebygds kyrka, så jag tog den lilla röda och for dit. Det är sorgligt när man sitter där och vet att namnet ska läsas upp...mina tårar kom när kyrkvaktmästaren gick ifrån kören mot utgången, då förstod jag att han gick för att sätta på klockringningen till tacksägelsen. Men det var så vackert i kyrkan med körsång och tänkvärd predikan, så jag hade ro i själen när jag gick därifrån. Vi i familjen åt semlor och drack kaffe ihop samtidigt som vi pratade om den kommande begravningen. Hur den kommer att se ut ska syskon och mor prata vidare med prästen om i morgon.

Det har för övrigt varit en bra vecka, jag kunde kanske fått gjort lite mer skolarbete i veckan som gått, men det kommer en vecka till...så det löser vi nog. Vi börjar med våra utvecklingssamtal i klassen veckan efter nästa, så det finns lite att skriva och planera inför dessa, så denna veckan är nog "räddad" vad det gäller arbete.


Jag har börjat Twittra och där hittar jag många bra förslag på sidor som man kan använda i sin undervisning. Det är riktigt kul att följa olika personer som har med vårt arbete att göra och så är det en kort form att håla sig uppdaterad på. 130 tecken skriver man fort...  Skrev lite med IT och regionminister Hatt i föra veckan, där hittar man dem alla =)

Klassen har annars börjat att redovisa  sina arbeten om diktare och dikter. Det är så bra jobbat av dem så man blir extra lycklig att man är just lärare vid sådana tillfällen. Jag kommer att lägga ut lite av deras arbeten på vår klassblogg när alla har redovisat. Kan länka till den då. I morgon ska jag gå in på bibblan och lämna in dikterna som de skrivit av från sin författare, till dikten har de valt en bild som passar temat. De har också skrivit egna dikter som ska sättas upp i bibblan. Kul, kul att kunna bjuda även vanliga biblioteksbesökare på något sådant.

Helgen har varit lugn och skön, jag har inte gjort många knop, men är ändå trött. Delvis beror det nog på förkylning och hosta som envisas att hänga kvar. Hoppas på att den lämnar mig i början på nästa vecka.
Moa flyger till Kiruna i kväll för att i morgon ta sig till Jukkasjärvi  och ishotellet, där de ska tillbringa en natt. Ska bli spännande att höra hur det var. Strul innan de kom iväg så jag hoppas att allt går bra när de är på plats. De körde till Arlanda i eftermiddags och det gick bra iaf.


I morgon har vi handledning i arbetslaget på konferenstiden, sedan gympa och planering för årsmöte i kommande vecka. På tisdag ska vi lära oss mycket, då ska jag och alla kollegor på Apel åka till stan och lyssna på Joachim Thornström där han berättar om skolväskan. Det ska bli så kul!!! Jag hade ju förmånen att träffa honom och lyssna på honom i London. Men man ser och hör nya saker hela tiden.
Ska berätta när jag lyssnat  på honom, det är jag övertygad om, för tips det är han duktig på att ge och entusiasm så det bara sprutar.


Skulle avslutat med zumba, men min kropp sa nej till de i kväll. Tror att luften gick ur lite när Bollebygdresan var gjord. Så det blev en liten tur med spraken på isen och sedan Solsidan, idag var det för bra. Mycket man kände igen...dock inte ätande av bajsmacka =)

2 kommentarer:

Inga sa...

Vi har kanske fått samma förkylning. Är vrålförkyld och ska till doktorn imorgon. Hon ville träffa mig eftersom jag haft besvär förut.

Förstår att den här veckan varit jobbig men skönt att du känner ro och tacksamhet för det som varit. Min pappa dog för 33 år sedan men jag minns de dagarna än.

Ha en bra vecka och krya på dig!

anna-lena sa...

Kommer ihåg hur genomtrött jag var, efter det att mina båda föräldrar ( ganska/mycket hastigt) gått bort. Det verkligen suger all must ur kroppen. Så räkna med att förkylningen sitter i lite längre hos dej. Om det är jag som har smittat er, så går allt över relativt snabbt ... nu är all hosta borta. Joakim Tornström vill jag oxå höra!!!! Ha en bra vecka!