måndag 11 april 2011

Vårsolen väcker...

Dessa ögon vakar över oss när vi är i Falkenberg =)
Det blåste vid havet...
Nu när vårens värmande sol äntligen kommit. Förra tisdagen när jag åkte till jobbet låg isen på sjön, när jag kom hem hade den försvunnit, vattnet var öppet. Kan som lite kuriosa berätta att Moa tog premiärdoppet igår, efter en joggingtur,  brrr så kallt, tyckte jag.

Veckan som gått har innehållit både glädje och sorg. Det började bra med ett lyckat teachmeet på Apel. Vi fick lära av varandra så nu kan vi mycket mer lite till mans =) Det kommer mer ifrån den stunden senare iform av inspelning på skärmen av olika saker.

Stormbyar vid Skrea
På onsdagen fick jag vara med om att få fram vår vision i Ullareds rektorsområde, den lyder:
 Redo för framtiden
 Det har tagit en stund att få fram den, vi har träffats alla i området under ett antal gånger och så till slut fick vi, 8 stycken göra det slutgiltiga arbetet. Det var inte lätt. Vi hade alster från alla grupper i form av texter, bilder, dikter mm. Men vi brainstormade och kom så småningom fram till en slogan. Vi ska till dessa ord dessutom ha en bild på en kikare med nyfikna ögon i....elever ska få måla och vara med och tävla om hur bilden ska se ut.

Har varit ute på lite andra saker med som kanske kommer att nämnas vid senare tillfälle....vi får se =)

Frukost i uterummet
På fredagen möttes jag av sorg när jag kom till Apelskolan. Jag började min dag på en annan skola, och när jag dök upp vid kaffetiden, halv tio, var det inget kaffe som var framdukat i personalrummet utan alla  var i affekt. Ceyhun hade blivit hämtad av polisen för transport till flyget och resa till Uzbekistan, landet de en gång lämnat. Sorg, jag har följt hela deras liv i Sverige, var med när syskonen skrevs in i skolan för fyra år sedan. Det har varit en rolig och spännande resa med syskonen. De har hela tiden jobbat och kämpat med allt de skulle göra, trots att vägen inte varit enkel för dem. Så det kom som en chock att de hämtat honom, även om man visste att det kunde ske. Fredagen avslutades med ett möte i bokklubben visomintebrottas, hemma hos Hanna i hennes underbara hus som ligger precis vid Ätran inne i Falkenberg. Med i denna eminenta klubb är kollegor och folk som har anknytning till oss i skolan på något sätt, vilket kändes väldigt bra en kväll som den. Ingen var på strålande humör, men det var skönt att vara tillsammans med folk som visste varför...God mat och dryck varvades med bokprat. Till nästa gång är det den boken jag valt som ska läsas Tjuvarnas stad den kommer att diskuteras i mitten av Juni då de kommer hem till mig.

Agneta utanför konserthuset i Helsingborg
I lördags var det dagas att återse Sven-Ingvars igen. Han gav allt och höll på i 2,5 timmar. Bra jobbat av en man på snart 70 år. Fick höra alla gamla godingar varvat med lite nyare låtar. Vi var där tillsammans med två av Dans systrar. Alltid trevligt att umgås med dem. Söndagen åkte vi, jag o Dan hans syster o man,  runt i Båstad och Torekov där vi tittade på hus...jisses vilka lyxvillor det finns och som byggs. Man kan undra vad de tänker när de ena huset måste överträffa det andra i lyx? Men jag är helt övertygad om att de inte är ett dugg lyckligare än vad jag är för det. Lyckan kan inte köpas för pengar, man kan inte göra mer än äta sig mätt. Men det är vackert att titta på dessa hus iaf. Vi avslutade med att äta på Hovs Hallar vilket verkligen kan rekommenderas, god mat och vacker utsikt....mmmm.....

Idag var det jobb igen och idag fick vi veta att familjen Sharifova inte kom in i sitt forna hemland. Jippie, de kommer att återvända hit till Sverige. Men vad som händer dem senare vet vi inte än...
Hemma vid vår sjö
I helgen kom våren verkligen till oss. Skön söndag och även dagen har varit ljuvlig. Tog en spingtur upp till skogen... det var underbart. Så nu är jag laddad för morgondagens arbete med undervisning och möten =)

4 kommentarer:

Inga sa...

Våren är verkligen här. Varmt och soligt i helgen. Snart är det lov. A-L och jag tänker besöka Vandalorum och fika på måndag. Vill/kan du haka på? Ha en skön vecka med lagom av allt.

Anna-Lena sa...

Nu måste väl Sverige ta sitt ansvar för familjen som bott här så länge. Vår flyktingpolitik är riktigt skämmig, tycker jag.
Sven Ingvars gillar jag också. de var i Bs förra veckan .... men man kan ju inte åka på konsert varje vecka (?) och Torssonsbiljetter har vi haft länge.
Synnerligen avundsjuk på era dela med er "Teach meet". Vi måste ju ha sådana som jobbar mycket med olika dattorprogram i vår kommun också.... ska föreslå att det ordnas ett sådant för hela kommunens lärare .... fast de som kommer är väl de redan dattorvana ... men OK, vi kan säkert lära av varann. Ha det bra tills vi hörs/ses!

Bodil sa...

Hej Jag vill gärna haka på till Vandalorum, men jag vet inte än om jag får in det i mitt program =9 Vill besöka både mamma och döttrar under den veckan. men jag hör av mig.

Kim M. Kimselius sa...

Härliga bilder! Fruktansvärt att bli hemskickad efter FYRA ÅR i Sverige. Varför måste det ta så oändligt lång tid att utreda. Håller tummarna för att det går bra för familjen nu!
Kram Kim