onsdag 26 september 2012

Veckan som gått kulminerades med firande

Då har det nu passerat, min första överraskningspresent i form av upplevelse. Men innan lördagen kom hade vi i huset hunnit med både manlig förkylning och magkatarrsplågor, de sistnämnda var kvinnliga. Förkylningen ledde till att vi separerade sovrum...ville ju inte bli sjuk lagom till helgen.

Har haft en känning av att magkatarren lurat bakom hörnet under en liten tid. Efter varje kaffestund kändes det som om magen ville säga mig nått...men jag lyssnade förstås inte utan bäljade i mig kopp på kopp. MEN i torsdags blev det bara för mycket. Jag åt ju dessutom alla möjliga medikamenter i naturhälsoväg för att klara mig från förkylningen, detta i kombo med kaffe var ingen lyckad strategi...Eftermiddagen och kvällen tillbringades i soffan, tittandes i taket med kramper i magen som räcker för detta året...Då trodde jag aldrig att jag skulle orka vara med på min överraskningshelg.

Men som väl var blev jag bättre framåt natten, så jag fick tillbaka styrka nog att åka iväg. Jag hade under veckan fått ett sms som löd: Transfer till flyget lördag 22 sept kl 9.30 Medtag oömma kläder, finkläder, badkläder, regnkläder, nattkläder, öronproppar. Vi önskar er en trevlig resa!
Att jag skulle ut och flyga, det trodde jag väl inte, men vad som väntade mig visste jag inte...Pirr i magen var det på lördagsmorgonen kan jag säga!!

Vi stod färdiga utanför huset i god tid och väntade på det som skulle komma, en av paren som är våra goa kompisar kom och hämtade oss och all packning. De skrattade och pratade på om allt möjligt...de hade ingen egen packning i bagaget...hm... Vi blev så småningom avsläppta vid en busskur i grannsamhället. Där vi skulle invänta något nytt fordon i regnet.
Efter ett tag kom det en bil uppkörande och i passgerarsätet satt det en person och filmade...så då var det dags för nästa tur. Nu fick vi en tur med berättelser om vem som bor i huset på vår väg, det var ortens rörmokare som var vår chaufför. Avsläppt på ny busshållplats, väntan på ny tur, denna gången stod det "Flygtaxi till Bodil och Dan" på en lapp på bilen. Vi steg in och blev skjutsade till den tredje busskuren där vi blev upphämtade och körda till en vägkorsning...i regnet...men som väl var kom det snart ett bekant par och plockade upp oss. Vi sa då att om de kör oss hem kan vi bjuda på 11-kaffe. Ok, det gör vi sa de...hm...vad är det för lurt nu då?? Vi åkte och när vi kom till Fegen så såg jag att på parkeringen stod det 12 personer och väntade på mig. Så sammanlagt var det 14 personer som ägnade sin helg åt oss.

För slutmålet var Ästad Gård ett ställe där man kan busa och tävla eller/och njuta av bastu och härlig mat. Så när vi väl kom fram var det dags för gårdskampen. Det blev två lag, ett lag med mig som lagledare och ett lag med Dan som lagledare. Vi lagledare fick måla de andra lagmedlemmarna med den färg, som var vår lagfärg, i ansiktet. Jag kluddade på bra på mina lagmedlemmar...men de skulle sedan få måla mig...Här är det Dans lag...han var mycket snäll mot sina lagmedlemmar...

Sammanfattningsvis var det en mycket rolig tävling med många olika grenar. KUL!!!

Efter denna spännande tävling som faktiskt slutade oavgjort, så var det dags att under tre timmar tillbringa stunden i undervattensbastu, badtunnor och relaxrum...livet kändes väldigt gott just då :)
Kaffe och kaka, öl och bubbel samt vin och annat gott tillsammans med värme och vatten skapar harmoni!!

Sedan trerätters middag med sång och tal.
Ja, nu förstår att jag haft en första överraskningshelg som verkligen gett ett minne för livet. Många härliga vänner och ännu mer goa skratt. Vad kan man mer begära?....
Men nu till helgen är det dags igen, nu är det på lördag mellan 10 och 22 som vi kommer att vara i händerna på goda vänner.
Vart det bär eller vad som händer det vet jag inte än...återkommer om det.

Over and out// Bodil

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Kul med överraskningar, om de är trevliga. Ha en bra vecka och ta hand om dig och magen.

femfemman sa...

Så roligt detta låter! Speciellt när man inte har en ANING i förväg... Sköt om magen nu... så ses vi förhoppningsvis på Göstas en eftermiddag i höst... så får jag bjuda både dej och Inga på fika... ni är ju jubilarer båda två...