onsdag 5 september 2012

Lite nytt...i alla fall för en del :)

Då har jag snart jobbat en månad som biträdande rektor, ja så är det. Jag gick rekryteringsutbildningen för blivande skolledare under förra läsåret. Nu har jag alltså fått ett vikariat fram till jul som bitr. rektor på 60% de övriga procenten jobbar jag fortsatt vidare med samordning för nyanlända barn och ungdomar i Ullareds rektorsområde. Men jag kan säga att det är mycket att tänka på när man har ansvar för en hel del personal. Så det är otroligt nyttigt att få vara med och se hur det fungerar. Jag är på en 0-5 skola där jag får jobba med allt från ekonomi till att flytta möbler. För jag har inget eget rum att ha som mitt kontor, utan vi får flytta upp möbler på andra våning och göra i ordning ett litet krypin som vi rektorer kan ha som samtalsrum och arbetsrum. Kul, intressant och lärorikt!!! Det jag saknar mest är kontakten med mina elever. Men jag får träffa och prata med dem ett par gånger i veckan iaf. Det som också känns bra är att de saknar mig också:)

Jag satt på sommarlovet och planerade för webbstjärnan när erbjudandet om rektorsuppdraget damp ned i min inkorg. Så den tanken på att komma igång med det finns kvar, efter jul drar vi igång med ett webbstjärnearbete, det är en sak som är säker :D

Idag har jag blivit intervjuad av HN med anledning av mitt blogginlägg i Lärartycket. Vi var två stycken från Falkenbergsområdet som var med i Lärartycket, och båda har nu blivit intervjuade. Reportern hade även talat med A-M Körling. Det är kul att det lyfts positiva saker om skolan. De gjorde även en intervju med lärare i rektorsområdet som var med när vi samrättade de nationella proven. Det var verkligen en positiv sak som gagnar eleverna och oss, vi fick den bästa fortbildningen i våra ämnen som man kan tänka sig.
Jag tror att artiklarna kommer i tidningen i nästa vecka, det ska bli kul att läsa dem.

Vi är nu bara två personer och en hund i huset, alla tre döttrarna läser vid Linnéuniversitetet just nu. Fick ikväll veta att Hannah har sin lärarexamen den 18 januari 2013, så nu ser hon ett slut på sin utbildning. Moa startade sin utbildning till civilekonom i veckan. Tufft med roligt var hennes kommentar. Stina läser till miljöingengör och trivs med det. De båda äldsta har även blivit sambos under året. Moa väntar på sin lägenhet, hon får flytta in den 1/10, nu bor hon hos bästa kompisen eller hos sina systrar.
Annars händer det inte så mycket i livet just nu.
Over and out// Bodil


- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Så superkul att HÖRA nå´t från dej... och så säger du att det inte händer något i ditt liv.... Bara att gratulera och att med viss avundsamhet se hur den som vågar något också lyckas. Och hur den som är positiv får sådant tillbaka. När jag skrev i lärartycket så hade jag väl inte fattat att det bara skulle vara positivt, jag skrev ju mycket om min syn på bedömning... och den synen har inte mycket positivt i sig. Ha det så bra, hoppas att det blir av att träffas .... för det skulle vara så kul. Vet att det finns så mycket annat i livet som tar tid, men ett par timmar på ett fik det har vi nog tid med. Kram Anna-Lena

Bodil sa...

Anna-Lena jag vet inte om det skulle vara positiva saker, men jag hävdar att det är mitt sätt att bearbeta det som kommer i min väg....att se det positivt så gott det går. Ja, det kanske händer en del i livet trots allt ;) men är man mitt i det är det naturliga livet. Klart vi måste få till en fika, det finns ett nytt mysigt fik i Smålandsstenar så bara säg till så kan det nog funka att få till....den som inte har tid för en fika har det tufft i livet Kram :)

bollebygdsbo sa...

Här stod en hel del som var nytt även för mig.
Hoppas att du inte tar på dig för mycket.
Kom ihåg att pausa ibland också. ;-)
Idag har jag tagit lite paus, komptimmar, för att ta vara på en fin dag.
Ska ge mig iväg och plocka björnmossa och ljung.
Föresten hade vi en härlig helg då jag bara var jag, vi var alltså bara VI. ;-)
Jag var inte mamma, mormor eller dotter. ;-)