torsdag 24 september 2009

Bokmässa =))

Idag åkte jag lite tidigare från jobbet...bokmässan lockade en del av oss.
Vi var fyra stycken som åkte i min bil när jag styrde kosan mot Göteborg och bokmässan. Vi räknade med att kunna gå där i fyra timmar, det har vi gjort tidigare och det har räckt mer än väl. Man behöver inte ha varit där länge alls innan man blir yr i huvudet av allt utbud som finns. Vet man sedan var det är man letar efter går det snabbt att hitta dit man ska.

Jag är på jakt efter böcker som jag kan ha i min undervisning till mina elever som jag har i svenska för invandrare. Böcker till många av dem har jag visserligen redan beställt, men det är inte ofta det kommer nya saker som är lämpligt till de eleverna, så jag måste alltid se vad som kommit. Det hade kommit en hel del nya böcker som man kan öva direkt i, så man fick inga cirkulations.ex...synd. Men jag tog broschyrer  så jag kan beställa mer i nästa vecka.

Men ska jag vara ärlig hittade jag en hel del böcker som inhandlades helt privat också. Jag köpte två ljuddeckare och en två deckare i bokform+ en massa böcker med tänkvärda ord och övningar & lekar. Så blir det nästan alltid, tänkvärda ord är jag mästare att samla på mig, det är precis som jag behöver få den inspirationen av sådana tankar dagligen. Jag har satt upp sådana kort framför mig när jag sitter på min arbetsplats på jobbet. Kylskåpet är en annan plats där sådana ord brukar förekomma. Även om jag svårt att se allt positivt så gör nog korten att jag tänker ytterligare en gång när jag går förbi där det sitter ett tänkvärt ord.

Det var första dagen på mässan idag, det var bara fackfolk som fick vara där idag. Då var det inte alls så mycket folk som det brukar vara när man kommer då allmänheten har fått lov att komma in. Man kunde t.o.m. se kändisarna och komma dem riktigt nära =))

Piratförlaget firar 10 år nu och det fick vi som handlade av dem del i genom att vi fick en guldkasse. Man förstod ganska snart att det var ett populärt ställe att handla böcker på, var och varannan kom med en guldkasse. Jag skulle absolut inte ha någon sådan kasse, men när böckerna man ville köpa såldes där fick även jag gå omkring med en sådan kasse.

Nu lite bilder på kändisar som jag såg där. Två av dem är så självklara så jag bara tog några kort och då vara dessa män med...vilka kan det då vara??? Jan och Herman förstås. Bosse har jag inte träffat på där innan. Vi lyssnade och såg många fler kändisar men de fångades inte på bild, För att nämna några, Kirsti Tomitha, Katarina von Bredow, Annika Thor, Mia Törnblom, Björn Hellberg, Camilla Läckberg, Jens Lapidus. Man börjar nästan tro att man är i självaste huvudstaden, när man ser sååå många kändisar =))


Herman

                                              Jan                                  Bosse

Inte gyllene skor precis...

En del som jag köpt =)

3 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Du fick med dig en hel del hem. Önskar att jag kunde åka till bokmässan men det går inte i år. Får bli ett annat år när jag är lite mer rörlig igen.

Solvarm sa...

Hej!

Tack för ett fylligt reportage om bokmässan. Ja du har skrivandets gåva, emedan jag visar med mina bilder.

Men min Älskling som är proffs på detta, han skriver för Tyska tidningar och har även skrivit några böcker, främst faktaböcker mm mm.....

Må fint, önskar Irene

anna-lena sa...

Jag tycker att gulpåsen är så FIN! Den blev dessutom en välsignelse för mig, eftersom jag hade händerna fulla med kassar - och guldväskan var stor nog att rymma allt utom en kasse. Men det blev tungt att gå, ända till parkeringshuset bortanför världskulturmuseét.
Du såg många kändisar du - fast jag kom på, mig själv - jag hade inte riktigt koll på dylika - jag var alldeles för fokuserad på allt intressant i montrarna.