måndag 7 september 2009

Måndagskväll med gympastart =))

Idag har gympan dragit igång...med mig som ledare...trots att jag varit ledare i 14 år nu så är det alltid lika spännande när man börjar med ett nytt program. Kommer de andra att gilla det? Är jag tränad nog till att leda det? I år tog jag en genväg och köpte ett färdigt program, med musik och rörelser. Det var mycket timmar som jag sparade in på det!! Och det verkade gå hem hos de som var med =) Så nu kan jag koppla av och bara åka dit mellan halv sju och halv åtta och köra programmet. Jag känner redan att jag kommer att ha mycket glädje av det själv, att röra alla muskler i kroppen är aldrig fel.


Annars har helgen varit lugn. I lördags var vi på Broarydsdagen, vilket innebär att man träffar massa folk från orten, köper lotter och äter tårta. Behållningen från tillställningen går till årskurs sex skolresa, som brukar vara på vårkanten. I år var det bara en! elev i den årskursen, så nu hjälper även de föräldrar som har barn i årskurs fem till med jippot. Det är alltid lika roligt och komma dit och se alla eleverna från vår skola, de har regel vuxit så man knappt kan känna igen dem...
Med levande musik och uppvisning av hundar som är otroligt lydiga blandat med tävlingar, där lag tävlar mot varandra, kan man inte ha annat än trevligt. På kvällen hade samhällsföreningen ordnat med ett tält där det serverades mat till självkostnadspris. Vi var ca hundra personer som satt i tältet och hörde, en del kände också, regnet som öste ned. Men det var riktigt gemytligt att sitta med alla dessa kända människor och äta mycket god och vällagad mat.

I går var det dags för ett äventyr i vår by, Danhult. Det var hembygdsföreningen som anordnade en byvandring med naturguider. Det var fyra personer, ifrån närområdet, som gått en högskoleutbildning på tre år till just naturguider som ledde oss runt i byn för att se på olika saker. Vi tittade bl.a. på rösen som användes till begravningsplatser för länge sedan. De pratade även om det som växter runt omkring oss, lavar och olika träd och buskar som vi ska värna om. Lind och brakved var två olika träd/buskar som de berättade historier om. Vi fick även se på lavar och fick också förklarat vad en korvsjö är för något. Det sista vi tittade på var en hällkista som är väl bevarad, den ligger i grannens stenmur och är framtagen och ingärdad på ett bra sätt så den inte kan förstöras.


Det var en trevlig eftermiddag med mycket folk, vi var runt 50 personer. Det var även inlagt en liten kaffestund där vi avnjöt Stinas nybakta bullar och min snabbakta äppelkaka. Det smakade mums!! Det var 4/5 av vår familj som var närvarande, det tycker jag var riktigt roligt att även ungdomar gillar att få veta mer om det som varit.Idag hade vi överlämnande av våra elever i årskurs sex. Det var både fördelar och nackdelar med att vänta så länge innan man fick veta lite mer om våra nya elever. Idag hade vi tre skolor som överlämnade, om två veckor kommer ytterligare tre skolor att överlämna sina elever. Jag känner själv att jag vill bilda mig min egna uppfattning av de människor jag möter, och det har jag gjort nu. Så det innebär att jag inte är så påverkbar av vad de överlämnande lärarna säger. Det är positivt! Det som jag kan uppleva som negativt är att vi inte fått alla information om vissa elever som behöver lite extra tillsyn eller förförståelse. Vissa saker kunde undvikits om man vetat de sakerna innan. Då tänker jag på det pedagogiska bitarna, inte de personliga.

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Jag missade vår överlämning av sexorna. Den var samma dag som min operation. Men mina kollegor fixade säkert det. De som behöver lite extra hjälp eller omtanke brukar vi prata om redan på våren. Då med specialpedagogen och speciallärarna inte mentorerna.

Vad duktig du är som håller i ett gympapass. Jag tränar mest själv på gymmet.Just nu saknar jag träningen, men det blir säkert tid för det senare.

femfemman sa...

MIn kommentar : Överlämning - Vad är det??? : ) Det var många år sedan som det förekom i den är kommunen. Jag saknar feedbacken från 7-9, definitivt!!!