tisdag 29 september 2009

Kvinnokväll med sanningar och trevligheter

Igår var jag och med väninna inbjuden av Nordea till en kvinnokväll. Där vi fick veta sanningen om vad som kan hända vid dödsfall, skilsmässa och sjukdom om man inte hade koll på försäkringar och andra viktiga papper.

Vi kom dit vid 6-tiden och gick då omkring på en minimässa med mycket trevligt att titta på och köpa. Det var affärsmännen från närheten som visade upp sina produkter och tjänster. Det fanns otroligt mycket fina saker, till mässpriser. Så jag handlade både kläder,  hårstylingsgrejer och ljuslykta. bl.a. man fick rabattcheckar och erbjudande som går att utnyttja under några veckor framöver. Det kommer jag att göra!!
Vi fick samtidigt smaka på goda snittar och cider. Då var det dags för att sätta sig i stora lokalen, den blev fullsatt till sista plats. Där fick vi veta vad som gällde i de olika situationerna och hur man ska handskas med dessa saker. Det var en minst sagt karismatisk kvinna som informerade oss om allt bara att veta under en timme. Men det kändes som om det pågick i max en halv timme, hon kunde verkligen sin sak och trollband oss med något så tråkigt. Sådana människor beundrar jag!!

När hon steg av scenen var det dags för nytt besök i de olika montrarna. I en monter kunde man fylla i en lott med sitt namn och sedan var man med på en utlottning av en sprillans ny Nova cykel från Skeppshult.
Jag behöver visserligen ingen ny cykel...men det hade ändå varit roligt att vinna den. Nu vann jag den alltså inte...

När vi intog våra platser igen var det dags för dragplåstret för kvällen att dra igång, Jean Pierre Barda var där och visade upp smink och styling. Han "gjorde om" två av flickorna på banken, och resultatet blev mycket bra!! Det var naturlig look och inget överdrivet.  Han lärde oss hur man ska klä sig för att dölja eller framhäva så att man ser bra ut. Tänka på att inte klä sig i nivåer av olika färger, om man är kort eller lite rund. Likaså ska inte kortbenta ha vida knäbyxor, då ser man bara knubbig ut...hm..lite att tänka på för mig som ser ut lite på båda dessa sätt. Så nu är det enhetlig färg och inga korta byxor som gäller för min del...


Han var mycket bra och pratade mycket klokt och underhållande. När han pratat färdigt var det dags för utlottning av många trevliga saker. Alla som hade fyllt i ett papper om att  man var intresserade av ett samtal om de olika situationerna som de gått igenom, var med på utlottningen. Jag vann inget där heller...

Idag har jag haft större delen av mina utvecklingssamtal. Det känns skönt att ha träffat alla föräldrar,  alla är ju så trevliga och positiva. Det bådar gott för de kommande fyra åren =)) Vi planerar att åka till Klitterbadet i Falkenberg någon av de närmaste veckorna, då ställer föräldrar upp och kör. Vi ska även försöka hitta på någon form av övernattning denna terminen, då ställer föräldrarna upp och kör.
Sådana föräldrar är värda en applåd, klapp, klapp, klapp...

Idag har jag även träffat en skådespelare som jag stiftade bekantskap med på sjuttiotalet. Den kvinnan som spelade den rullstolsbundne kvinnan i Hem till byn, är någon slags teaterinformatör hos Teater Halland. Så hon var hos oss idag och talade om en teater som vi i sexan och sjuan ska se på tisdag. "Skämmerskans öga" bygger på en bok som heter "Skämmerskans dotter" En mycket bra bok som jag verkligen kan rekommendera.

click.jpg

Men nu tillbaka till mötet med skådisen. Det var som att vara med i serien, hon var sig så lik, förutom att hon liksom alla vi andra åldrats en hel del. Vilken utstrålning hon hade!!
Jag bara satt och njöt av att lyssna  på henne.Måste bara säga att jag är både arg och ledsen. Hannah ringde och sa att hennes mobil blivit stulen. Detta då hon glömde den på ett räcke då hon tog på sig skorna, gick ned för trappan och kom på mobilen. Sprang upp igen men mobilen var borta. Detta händer i en träningslokal där bara studenter är medlemmar. Alla har det säkert lika tufft ekonomiskt, och så gör de så....man undrar hur de tänker...om de tänker. Jag tycker synd om dig Hannah, mycket av ditt liv fanns som minnen och nummer i den =(( Vem har glädje av detta??

3 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Du hinner med mycket på dina dagar. Har börjat jobba halvtid nu och hinner ingenting. men imorgon ska jag på tjejträff med mycket prat och god mat som jag slipper laga själv.

anna-lena sa...

Låter som en toppenkväll. Undrar hur man ska klä sig när man är stor på alla håll -är det långt och enhetligt som gäller?
Oj, får era föräldrar köra barnen ända till Falkenberg!!!! Sån´t är inte att tänka på här längre - så vi sitter där vi sitter - och det är en bra bit i från "det lilla extra".Både idiotiskt och dumt --
Grattis till bra elevföräldrar - det är det en enorm styrka att ha!

Solvarm sa...

Hej Bobo!

Ja det är trevligt med sådana kvällar som du hade, man känner sej lite upplyft och inspirerad när man går där ifrån. Kul att du berättade.

Menar du Kristel Körner, i så fall så träffade jag henne i går, jag pratade ju inte med henne, men jag hade kunnat låna henne om jag ville. Stadsteatern i Göteborg firade 75 år med öppet hus.

En trevlig tillställning med lite uppträdande av skådisar som läste poesi, vi bjöds även på bål och fick smakprover ur höstens meny. Vidare gjorde vi en rundvandring i domänerna, mycket intressant att se hur det går till bakom kulisserna.

Du får ha en skön söndag i blåsten,

Mys och må önskar Irene

http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com