söndag 4 oktober 2009

Ömsom solsken ömsom ösregn...med stormbyar

Idag har det varit spridda skurar, och lite sol dess emellan.
Jag hann gå en promenad i uppehåll, blåst och solsken, men det var precis  att jag hann in innan regnet öste ned igen. Men det var skönt att komma ut för man vädesätter värmen och lugnet inne sedan.
Väl inne lagade jag mat som räcker under några dagar. Det är härligt att få gjort det på söndag förmiddag.

Har planerat lite inför kommande vecka. I morgon ska jag hämta Sarah, en kollega som kommer ända från Nebraska för att se hur vi jobba på skolan här. Det låter helt otroligt, men sant är det i alla fall. Det är sammanlagt fyra stycken som kommer till Falkenbergs kommun för att se hur vi jobbar med 1-1 projektet (en dator/elev) vi är bland de första kommunerna i Sverige som jobbar med detta. Så nu ska alltså för mig en okänd människa, mailat till varandra tre gånger, komma hit till oss och bo i vårt hus till på torsdag kväll.
Jag har bäddat och städat så det ska vara trevligt att komma med mig hem i morgon kväll. Tåget anländer till Falkenberg 18,19 imorgon, och då ska jag vara på plats för att ta med mig henne hem. Den andra personen som kommer till Apel är en man som ska vara i ett annat arbetslag. Det känns skönt att de är två så de har varandra =)) De kommer från samma skola så de känner varandra sedan tidigare.
Återkommer med mert om detta när Sarah rest hem, men spännande ska det bli i alla fall.

På tisdag ska jag åka med min klass ned till Falkenberg för att se på teater, det är inte ofta vi kan göra sådant, då resorna kostar för mycket. Men denna gången blir vi bjudna på hela kalaset =))
Skämmerskans ögon- heter teatern. Många elever på skolan har läst boken som teater bygger på, och de är stormförtjusta i boken så nu får vi hoppas att teatern är lika bra.

Annars har helgen varit lugnare än vad jag räknade med. Jag skulle varit med på en konsert för Världens barn i Skövde i går. Med middag för vår kör på Billingehus. Men jag tyckte inte att jag kunde vara med då jag missade den sista övningen också, jag fick spränghuvudvärk i torsdags, som inte ville ge sig. Och åka utan att kunna sångerna det ville jag inte. Men nu laddar jag för att vara med när Py Bäckman kommer hit till vår kyrka och ska leda kören här, den 14 November kommer hon hit. Kom och titta och lyssna vet ja...
Vi kommer att sjunga de sånger hon skrivit, vilket hon gör mycket bra. Tänk bara på Gabriellas sång, Stad i ljus och många mer. Då får inte lite huvudvärk sätta stopp för min medverkan. Särskilt inte eftersom det var jag som tipsade kantorn om att ta hit henne...

Hade tänkt att jag skulle bakat kanelbullar på kanelbullens dag, men bakade bara en kaka till lagfikat i morgon, det är min tur att ha det. Vi får fira internationella läraredagen med äggmackor och kakor i stället. Den infaller ju i morgon. Sätta i några flaggor med tänkvärda ord i kakorna i stället.

4 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Vi har haft samma väder här. Tänkte också baka kanelbullar, men det blev en äppelkaka i stället. Vi får fira lärardagen imorgon.

bollebygdsbo sa...

Bra att du tog det lugnt.
Kul med tänkvärda ord till alla.

Ha det bra i veckan, vi hörs.

En bokcirkel för alla sa...

Hej Bodil!
Nu har bokförslagen för okotber i vår bokcirkel kommit.
http://bokcirkelforalla.wordpress.com/2009/10/05/bocker-i-oktober/
karin

anna-lena sa...

INte visste vi att det var INTERNATIONELLA LÄRAREDAGEN idag! I så fall kunde vi ju firat det på något sätt. Men oj, vad mycket dagar det finns! det är inte lättt attt komma ihåg alla. Är det Broaryds kyrka som Py och ni ska ha konsert i. Ska vi åka dit Inga??? Vore väl roligt ... om det inte är snöoväder! ?