tisdag 13 oktober 2009

Älgjakt

Hej på er! Dessa två dagar har jag varit ute skogen, i stort sett nästan hela tiden. Jag har varit med på den årliga älgjakten.  I år valde jag att inte använda min bössa, med tanke på min onda axel, rekylen är inte att leka med för en ond axel. I går var vi med hela familjen och jagade, mannen med bössa och vi andra som drev fram älgarna till skyttarna. Vi lyckades bra, tycker jag, vi fick fällt de stora vi hade som tilldelning.


Jag vet människor som tycker att det inte är trevligt att skjuta älgar. Men om man väljer att de dör snabbt och under ordnade förhållande istället för att de rusar ut framför en bil och kanske skadas eller dör samtidigt som de som är i bilen skadas eller dör. Då är valet hon mig väldigt enkelt!!
 Vi bor efter en väg där trafiken till Ullared är mycket frekvent, och det händer en hel del älgolyckor under ett år. Så jag har sett mycket av sådana händelser också.

Det är lång ifrån det liv jag levde förra veckan, då jag hade Sarah på besök. Då hann man inte med att gå i skog och mark, schemat var späckat ändå. Men jag är verkligen glad att hon fick chans att prova vår bastu. Hon gillade verkligen det, att gå från den heta bastun ned i det kalla vattnet. Hon trodde inte att det kunde vara så skönt. Hennes vänner sa till henne att hon kommer aldrig att gå i vattnet...men det gjorde hon, tre gånger till och med =)  Bra gjort, tycker jag =))

Hon uppskattade verkligen allt hon fick vara med om här i Sverige. På torsdagen, innan stadsvandring och gemensam middag, i Falkenberg,  åkte jag och Lena ned med våra inneboende till Skrea strand. Jag tror inte jag har sett två vuxna människor bli sååå glada för att se havet och plocka snäckor. Det blåste rejält och regnade lite också, men de var som två barn som kom till havet mitt på sommaren när det är som varmast. Men de bor så mitt inne i USA, så de tar fjorton timmar med bil för att komma till havet. Efter det förstod jag vad det besöket betydde för dem på ett bättre sätt.

Vi gick guidad stadsvandring i Falkenberg, vad mycket jag fick lära mig. Saker som jag alltid kommer att tänka på när jag kommer till den staden igen. Även om det blåste så att paraplyet vändes ut och in, och regnet smattrade på ganska rejält ibland, var det mycket intressant att lyssna på denna underbara guide. Hon gjorde ett kanonjobb, tycker jag!!

Efter den turen var det dags att gå till Hwitan och äta mat. Vi fick en Falkenbergsmeny, som innehöll bl.a. lax och vildsvin. Allt var mycket smakfullt och väl tillagat.
När middagen var uppäten var det dags att säga farväl på allvar. jag har fått en vän på andra sidan Atlanten, det vet jag nu. Vi har redan mailat och chattat flera gånger. Sarah var ledsen för att hon missade älgjakten hos oss, hon hade gärna varit med och sett hur det går till. Hon skrev igår för att fråga hur det hade gått =)

I morgon gäller skolan och jobb som vanligt, jag längtar dit minsann. Nu har jag inte träffat mina elever ensam på nästan två veckor, Sarah var ju med mig nästan hela tiden förra veckan. Så i morgon blir det en vanlig arbetsdag för mig...gôtt...

3 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Grattis till en lyckad jakt! och ett lyckat besök!

ha en bra dag i skolan imorgon.

Bobo sa...

Tack för det!
Jag hann med ett drev i älgskogen idag också=skön motion

femfemman sa...

Jo, jag hör ju till dem som inte fattar varför man måste skjuta djur - om de inte finns i alldeles för stort antal... men det har jag skrivit om på bloggen....
Sju älgar har de skjutit här ... så det bli till att karva i kött på lördag. :(
Skogen gillar jag att gå i ... även om lövskogsområden är mest lockade så här års. Fast de vissnande markerna i skogen är ju också underbara.
Visst är det kul att få nya vänner. Kanske det snart blir en resa över Atlanten för dej också?