tisdag 31 augusti 2010

Igång på allvarNu är skolan igång på allvar. Vi har haft föräldramöte och temadag, så nu går det undan i kurvorna.
Vi har även bestämt veckor då vi ska ha utvecklingssamtal, bra att säga till föräldrarna i god tid.
Föräldramötet var mycket trevligt och det blev bra diskussioner om saker som berör alla i klassen.

Förra veckan hade jag förmånen att vara med när min klass tog emot sina datorer. De delades ut till en och en när deras namn lästes upp. "det känns precis som julafton" var en kommentar som vi alla nog tog med oss därifrån. Nu kommer vi att jobba med datorerna på svenskan och många andra ämnen, det finns så mycket man kan göra, individanpassa materialet framför allt. Sedan jobbar jag mycket med datorn på mina lektioner som jag har med de invandrade eleverna, det finns många övningar som ligger på nätet.
Vi har haft lite av en syskonträff på mannens sida i helgen. Alla syskonen, och svärmor, som bor i Sverige, var hos svägerskan i Skummeslövsstrand i lördags och låg över till söndagen. Kul att äta gott och skratta tillsammans utan att någon måste hasta hem på kvällen. Att vi sedan fick en hotellfrukost när vi vaknade gjorde inte saken sämre =)
Hon fyllde 59 år i söndags så jag antar att hon inte kommer att fira sin jämna födelsedag om ett år...

Nästa vecka kommer jag att dra igång gympan igen, så nu vill det till att lägga sig i hårdträning så man kan programmet på måndag. Kören har upptakt denna söndagen, men drar igång på allvar nästa torsdag. jag ser att jag har fullt upp även utan att plugga...det syns tydligare när man skriver ned det, då har jag ändå inte nämt något om de styrelsemöten och råd jag ska vara med på... Kan man få 36 timmar på ett dygn så vore det bra=))


Idag kom jag hem i hyfsad tid så jag kom ut till lingonskogen, och fick iaf ihop dryga fem liter på en liten stund...nu är jag nöjd, har kvar bär sedan tidigare år. Nu är det kantareller som gäller (bra rim)...

Var och hämtade mitt halsband hos Agneta idag. Det blev fint, latinska ord är inte dumt att kunna använda, kan bli lite kaxigt annars...jantelag och så...
Anledning till dessa ord är denna film som vi fick se på uppstarten...Titta lyssna och tänk
på det


Nu är det sängen som ropar på mig, den ropar ganska högt nu så det är väl dags att gå dit ;)

4 kommentarer:

anna-lena sa...

Vad jag önskar att jag lärt mig latin så att jag kunde förstå vad det står på ditt vackra halsband. Men du kanske kan översätta???
Jag ska ha föräldramöte nästa onsdag, och sen får det bli samtal. Arton stycken ... nio timmar. Men jag har inte så många andra åtaganden .... mer än att GÅ på gympa, så det ska nog gå ihop sig och bli tid över.
Hoppas att du hinner blogga lite också, det har hänt att jag saknat dej på nätet i sommar.

Bodil sa...

Jag SKA se till att jag hinner blogga lite mer, hellre lite och ofta än vänta tills man inte hinner alls =)

Jag tror på mig betyder det. Vi hade en sådan härlig uppstart med detta budskapet förmedlat av en liten kille, så det blev det som har hängt kvar i huvudet. Kan man inte tro på sg själv har man svårt att tro på andras förmåga...har jag lärt mig och det stämmer säkert.
Jantelagen???

Inga sa...

Underbar film! ack för att du påminner oss om att tro på oss själva och på våra elever.

Stina sa...

Hej lilla mamma! Ja, jag håller med dig om de där timmarna, 36 stycken hade varit helt underbart, tänk vad mycket man hade hunnit med :)