måndag 9 augusti 2010

Måndagsmöte...igen


Idag var det åter dags för ett möte med mina föräldrar, men denna gången var det jag som förflyttade mig. Jag mötte upp min syster och föräldrar vid Knalleland i Borås, de skulle till optikern. Vi visste att pappa antagligen inte skulle få glasögon utan en remiss till ögon på Borås lasarett, det blev så också. Men mamma kommer att få nya glasögon, men även hon kommer att behöva undersöka ögonen, grå starr på det högra. Under tiden pappa blev väldigt väl omhändertagen av optikern, så tittade jag och mamma på bågar. Det blev så att vi hittade ett par som var som gjorda för henne nästan medetsamma. Tur kan man ha ibland =)

Efter mammas undersökning så var det dags för att gå på café, vi hade redan planerat att vi skulle unna oss räksmörgåsar och kaffe. det smakade mycket gott och var bra mättande, så jag klarade mig ända tills seneftermiddagen innan jag behövde mer energi igen.

Sedan gick jag med mamma så hon fick handla lite saker hon längtat efter, det är ju inte varje dag som de kommer till ett köpcenter som har "allt" =) Väskan hon köpte var hon extra nöjd med, det hade hon önskat sig en under lång tid, sa hon. Så när jag lämnade av dem var de nöjda men trötta, men vem skulle inte varit det efter en sådan utflykt ; )

när jag nu kom till stan hade jag sedan en tid planerat att jag skulle stanna i Åhaga och handla på Nelly Fashion. Outlet är det och det är vad som passar min kassa. Annars har de snygga men ganska dyra kläder, man kan handla på nätet bl.a. Men det var stängt!! De har bara haft försäljning under sommarveckorna, så det var nog första stängda dagen idag!! Snacka om otur, efter lite överläggande med mig själv kom jag på att jag kan vända om och gå lite i stan...för handla ville jag ju =))

Jag har inte varit i innerstan på många år, och jag kan väl säga att jag var inte så imponerad, det hade inte hänt mycket på dessa år... Men jag hittade en affär som hade kläder i min smak, så det blev två tunikor, en i sommarstuk och en som var höstnyhet. Shoppingtarmen fick lite vad den ville iaf =))

Nu har maken börjat jobba igen efter en välbehövlig semester. Vi har nog tillbringat den mesta av tiden tillsammans, och har ändå alltid något att säga varandra <3
Men jag har ju bara en dag till hemma innan mitt jobb drar igång. Det ska bli skönt att komma in i vanliga lunken igen.

Jag har även funderat på min fortsatta höst...och kommit fram till att jag lägger ned studietanken, nu när jag fick 100%. Jag kom på att jag vill fortsätta med allat annat jag dragit igång, efter förra omgången av studier. Och jag hade ju ändå inte varit garanterad ett nytt jobb efter 4! års halvtidsstudier....så nu kommer jag att njuta extra mycket av att ha en lite ny tjänst att bygga upp och att ägna fritiden åt att göra kuliga saker, som att blogga t.ex. =))

Kommer med all säkerhet att söka till enstaka kurser till våren, men där ser man ett slut...

Hoppas bara att jag får undervisa min klass i svenska, vill så gärna jobba med datorn och kanske använda bloggen som ett verktyg =)

Inga nya bilder idag...

4 kommentarer:

anna-lena sa...

Säkert klokt beslut. Man måste känna att man får tillbaka av allt det man ger i fortbildningstid. För även om det tår i pappren att man jobbar del av tid, så blir det att man jobbar mycket mer.
Nej, Borås ändrar sig inte - tycker fortfarande att det är en "kilig" stad. ( Länge sedan jag använde det uttrycket) Men den har säkert förändrats under ytan.
Vad kul för din mamma att komma ut och shoppa lite .... och jkanske för dej också. Vi börjar också på onsdag... fast jag har lovat en kollega att åka ner till skolan redan i morgon kl åtta ( fruktansvärt att börja gå upp på morgonen) och hjälpa till att plocka upp böcker. så det blir lite "tjuvstart".

Inga sa...

Det brukar kännas om man fattat rätt beslut. Roligt att du fått heltidsjobb och känner dig inspirerad. Plugga kan du göra senare. Det är inte försent.

Vi börjar på torsdag. Ska njuta de sista dagarna och samla energi.

Mia sa...

Jag tror att dina föräldrar uppskattar den utflykten mer än ni anar. När åldern sätter stopp för en del "naturliga aktiviteter" så är man hänvisad till andra. Kul att de fann en del de önskade sig.

Njut av de sista semesterdagarna! Snart nog börjar allvaret igen. Det här är min sista semestervecka för den här gången.

bollebygdsbo sa...

Tack för i måndgas. ;)
Skönt att du kunde vara med, det är inte helt enkelt att göra sådana saker själv.

Jag tycker att du tagit rätt beslut.
Bra gjort! ;)