söndag 6 februari 2011

Härlig helg lider mot sitt slut

Detta har varit en härligt avkopplande helg. Det är sådana vi behöver ibland, bara varit och varit på lite besök på olika ställen, mysigt att umgås med olika människor i sin omgivning. Igår var vi bortbjudna till ett härligt positivt par, med där på kvällen var ett annat par som stämmer in med samma beskrivning. Det blev en kväll med god mat och dryck och många skratt. Jag hävdar bestämt att det är skratten som får oss att må så där lite extra bra. Kan man skratta åt det lilla, har man vunnit mycket i måbrahänseende. Det är min lilla livsfilosofi, mer skratt åt alla!!!

Idag var det dags för en tur till Bollebygd och ett besök hos mina föräldrar. Det var ett trevligt besök, de var pigga och positiva, ibland går livet i vågor...Därifrån åkte vi till en svåger, som också bor i Bollebygd, för att gratulera honom på födelsedagen. Vi kom som en överraskning och blev bjudna på tårta och fick dessutom en härlig promenad i omgivningar som hade förändrats sedan jag bodde där... Det var ett bostadsområde som mest bestod av villor i sutterängtyp med massa stora fönsterpartier och målade i svart, vitt eller grått. Ja det var ett mycket kuperat område med villor i olika storlekar. Utsikt av det bättre slaget hade alla hus, det är säkert. Det var roligt att träffa syster, svåger och systerdotter med pojkvän. Det är ganska länge mellan mötena nu för tiden.  men om inte annat så kommer de väl hit när Moa tar studenten...det är inte ens fyra månader tills dess =)

Har funderat mycket på hur vi ska gå vidare med dikterna. Vi ska redovisa på något nytt sätt, tänkte jag, nu när vi har tillgång på många olika program via datorn. Och jag tror att jag har kommit på hur vi ska göra det....mer kommer längre fram. har även fått en inbjudan av en  underbar människa till att jobba me olika sätt med hjälp av datorn...hon var också sugen på att göra lite nytt av det vi såg i England. Så det kommer att bli något större projekt till våren, hoppas vi. Så nu är det mycket på gång=)

Vi ska under veckan som kommer träffas i visionsgrupper och diskutera nya och gamla löroplanen. Vi ska ha läst de två första kapitlen i båda böckerna. Det är intressant att se vad som ändrats. Återkommer i den frågan också...4 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Verkligen kul att ni kom och gratulerade maken. ;)
Har lite dåligt samvete över att ni bara bjöds på kaffe och tårta, men som sagt ni överraskade verkligen.;)
Tack för det.

Inga sa...

Helgen är ju till för avkoppling och roliga saker. Har tagit det lugnt och varit på själavårdande dagar i kyrkan.

Vi läste också kap 1-2 till vår studiedag i måndags. Inte så mycket som skiljer det nya från det gamla. Ha en bra vecka! Sen ses vi snart.

anna-lena sa...

Har ni fått läroplan? Den är väl inte klar än ? Men nätet finns förstås....
Skratta är viktigt, det tror jag oxå. Sura är förödande.... Men det gör väl aldrig du ... svårt att tro iaf. ;)
Häftig tavla ... hitade du den hos vännerna?
Ha en bra vecka, så ses vi snart!

Bodil sa...

Tavlan är mina föräldrars, det är en målning av våra hönor. Vi hade en granne som var konstnär, John Alhgren, som målade av hönorna i hönshuset. Den är verkligen härlig att titta på.

På nätet hittar vi läroplanen, vi ska läsa och se om det är stor skillnad på de båda.