söndag 13 februari 2011

Kortfattad nulägesbeskrivning


Falkenbergsrevy i fredags kväll med alla anställda inom Ullareds rektorsområde, det var julklappen till oss.

Så trevlig julklapp har vi inte fått på länge =) Vi träffades alla på Apelskolan, och några till först på Harrys där vi åt innan vi gick till revyn. Det var den bästa revyn jag sett i Falkenberg, jag skrattade och njöt av all bra musik. En fantastisk blandning av att få oss att skratta och att luta oss tillbaka och njuta av dessa musikalitet.  Snabbt tempo och en ny aktris är även det en av höjdpunkterna, så nu kommer jag tillbaka även nästa år, det kan jag garantera.
Efter det biltur till en kollega där det blev lite tilltugg innan vi gick hem. Kul att träffas även utanför skolans väggar någon gång. Jag är fortfarande lite ovan vid att kunna gå hem när vi varit borta...

Promenader i stan och vid havet stod på programmet igår. Det var en helt ljuvlig dag att bara njuta av allt vad staden visade upp. Isblocken på stranden och i Ätran är fascinerande. Mycket folk som promenerar på stranden, härligt att kunna hälsa på känt folk när man är ute och går på "bortaplan".

När vi kom hem till Danhult på kvällen välkomnades vi av lyktor som brann, och levande ljus tända i hela huset. Det hade vår yngsta gjort, och dessutom lagade hon en ljuvlig måltid som vi avnjöt till  melodifestivalen. Den var väl ganska bra igår, om man frånser allt trams som programledarna hittat på...
Men det var nog tur att ha lite annat att göra under tiden också, äta allt det goda...mums...

Idag har det varit en tur på sjön och lunch vid öppen eld vid densamma.  Jag älskar verkligen att promenera, med eller utan spark, på sjön.  Där är det en sådan frihet som jag inte kan få någon annan stans. När jag gick där tänkte jag på Alla hjärtans dag som det är i morgon. Vi ska skriva kärleksdikter på svenskan, som ett mellanspel i vårt andra diktarbete. Tänkte då på min egna tonårstid och alla förälskelser man hade då...ja, för det mesta så var det obesvarade,  då kändes det som om livet skulle ta slut där och då när det gick upp för mig att det inte blev något...Då hade man material för att skriva dikter om brusten kärlek <3

 Hoppas att mina juveler nappar på detta, annars får de jobba med sina dikter som vanligt. På eftermiddagen ska vi se film med våra klasser...jag vet inte än vad det blir för film, men den ska lite kärlekstema över sig iaf. Och är det något vi har här hemma så är det filmer med kärlekstema...har ni tre döttrar som älskar att snyfta till en kärleksfilm så vet ni vad det handlar om...

2 kommentarer:

Inga sa...

Vilken härlig helg! Hoppas ni får en fin alla hjärtans dag! Tycker bäst om det namnet på dagen. Allas dag, inte bara Valentines. Ha en skön vecka så ses vi snart.

femfemman sa...

Falkenbergsrevyn har jag besökt någon gång när jag själv höll på med revy. Har tänkt sedan också.... även i år.... det gäller bara att bestämma sig!
Låter som en härlig helg!
Ja, anledningen till att jag gärna står över Melodifestivalen, det är just allt trams emellan låtarna. Musiken ser och lyssnar jag gärna på.
Tar på kängor för promenad på sjön på torsdag! Hoppas på sol! Och gör det enkelt .... fattar ine hur du får ihop allt när du jobbar denna vecka.