tisdag 22 februari 2011

Ledighet mitt i vardagen

Då har det gått över en vecka sedan jag satt här och skrev, vad tiden rusar...
Det har hänt en del sedan dess.

Jag har haft finfrämmande av mina bloggisar. Vi åt lunch och gick sedan ut på promenad med spark och broddar på isen. Jag själv tog inga kort på mina vänner, hade ingen bra kamera för det med mig... Men om ni klickar på deras namn så kommer ni att se foton på isen och annat. Alltid kul att träffa så kunniga människor inom yrket man själv har. Anna-Lena och Inga är verkligen otroliga till att utforma undervisningen på sätt som engagerar eleverna. De har båda ett intresse för att testa nya saker, vilket verkligen gynnar elever. De ser också eleverna på det sett som jag önskar att alla lärare skulle se sina elever, det hör jag när de pratar om skolan.
Hoppas att jag kan se mina elever på samma sätt...övning ger färdighet. Kul att det blev av =)

I helgen har vi varit på sjön långa stunder, det är bland det bästa jag vet. Ta sparken och åka runt ön vi har i sjön, man har alltid motvind på väg tillbaka. Så man kommer hem rödrosig om kinderna, härligt vinterröd!
I söndags kokade vi bullens korv i öppen eld och drack varm chokladmjölk vid sjökanten. Härligt är bara förnamnet, jag njuter lika mycket varje gång jag gör det.

Jag har ledigt nu, ska bara rätta några NP i svenska som andraspråk. Men annars har jag inga direkta uppgifter som måste göras på lovet. Gött!!
Igår tillbringade jag eftermiddagen med att titta på direktsänd websändning från regeringskansliet om It och undervisning. Det var ett bra rundabordssamtal med mycket kloka människor som verkligen sa vad de tycker och brinner för. Inte minst kändes det som om IT-ministern, som bjudit in till detta, var med och antecknade flitigt. Det bådar gott för framtiden i skolan. Man kan inte stoppa utvecklingen så då gör man något mycket bra av allt som kommer fram.

klass 9a valde jag att inte titta på igår...känslorna som kommer upp är lättare att ta på morgon, därför blev det att titta idag. Och känslor kom...jag är inte ensam om att få de har jag förstått. Men de är väl bara att se det som en såpa i skolans värld. För som lärare kan man nog känna sig träng och gansak värdelös om man ser hur superpedagogerna jobbar...Lite mer respekt för det arbete som de flesta av oss lärare gör på alla skolorna kunde man kanske få. Tror Stavros att han kan få en elev att gå från IG till vg på ett par timmars extra undervisning...isåfall lär ut det knepet till oss alla så kan vi korta tiden på högstadiet med något år...


Idag har jag varit i Bollebygd och hälsat på di gamle. Pappa var nyklippt och såg pigg ut. Det blev ett och annat skratt och ärenden som skulle uträttas innan jag drog mig hem till mörkaste Småland igen. Kul att se att de har det bra. Det känns även mycket bara att veta att jag har tre syskon på orten som kan hälsa på dem betydligt oftare än vad jag kan. Tack för att ni finns och gör det!

I morgon har jag tänkt att jag ska baka och rätta prov..

2 kommentarer:

anna-lena sa...

Tack för dina vackra ord! Du är inte så dum du heller!
Har inte sett 9a- tror att den är rent skadlig för lärarstatusen. Naturligtvis finns det inga MVG-betygsmän - typ medicinmän.
Tråkigt att det ska spridas så mycket negativa okunskaper kring skolan.
Skönt att vara tillbaka i skolan igen, efter ett härligt lov. Ha ett fortsatt bra sådant.

Inga sa...

Njut du av ditt lov. Det gjorde jag av mitt. Tittar inte på 9a. Ibland vill jag bara inte se något från skolans värld. Men jag får höra kommentarerna på jobbet.