söndag 17 maj 2009

Härliga söndag

Idag har vi haft en underbar söndag!!
Vi började med en härlig cykeltur där vi gjorde en del stopp hos goda vänner efter vägen.
Allt är så enkelt när man cyklar förbi folk som är ute i trädgården eller på gårdsplanen.
Man stannar och pratar bort en stund, alla vi stannade hos idag blev mycket glada över spontanbesöken. Vi är lite dåliga på det, att stanna till och bara prata eller ta ett glas saft eller kaffe utan att planera det innan.
jag tycker att det är roligt när folk bara stannar till och kommer in på en kopp kaffe eller grilla en korv utan att vi bjudit dem till oss. Då har man inga krav på att det ska bjudas på det & det& det osv. utan de får ta det som det är.

Efter middagen var det dags för mig att åka till kyrkan där kören övade två timmar innan musikmässan började. Vi sjöng Atle Burmans sånger som olika tonsättare tonsatt.
De texterna är helt underbara, mycket sommar och grönska och hopp och tro. Man blir glad av att sjunga och lyssna på dem =)

Efter det hade vi i kören en liten vårfest där vi åt planka med massa gott på. Vi passade även på att uppvakta de som fyller jämt inom den närmaste tiden och berättade norgehistorier, idag när det är deras nationaldag.

Detta goda smaskade vi på i kväll....mums smakade det =)

Imorgon skall jag, om vädret är okej, spela golf för första gången i mitt liv. Vi har förlagt vår konferens i laget på golfbanan i morgon. Det ska bli spännande att se om jag kan få iväg bollen mer än tre meter....

3 kommentarer:

Inga sa...

Vilken skön söndag! Cykla och sjunga! jag älskar att sjunga i kör. Hade gärna velat höra er.

Min söndag har varit skön den också. utom i kväll då jag suttit vid datorn och skrivit en rapport som skulle skickas in till universitetet senast idag. Nu är det gjort det med.
ha en bra vecka!

femfemman sa...

Förr hälsade man ofta på varann. Jag kommer ihåg att jag ofta gick med min mamma och mormor och hälsade på tanter i byn.
Kaffe och kakor fanns alltid att bjuda på. Det gillade jag.
En bra bit in på åttiotalet, hände det att vänner och bekanta kom och kollade om vi var hemma. Något att bjuda på fanns det alltid.
Idag händer detta aldrig. Kakornas tid är också förbi -- på gott och ont. Fast det är kul att gå en sväng i vår utspridda by, en fin dag. Alltid träffar man någon att byta några ord med.

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter härligt:)
Ha en fin helg
Kram Lallis