lördag 30 maj 2009

Pingstafton

Idag är det pingstafton och jag och maken har varit ute på en underbar promenad, nu på morgonen. Jag brukar ge mig ut tidigt på morgonen, och idag ville mannen följa med och se & lyssna på naturen som vaknar. Det var en underbar promenad. =)

Senare på förmiddagen ska vi ta oss till Gislaved , där Stina ska vara med i karnelevalen. Det är ett karnevalståg där treorna på gymnasiet har byggt fantastiska och fantasifulla ekipage. Och där de sedan tävlar i olika utmaningar sinsemellan.
Där är en verklig folkfest under hela helgen, som avslutas med en ekumenisk gudstjänst ute på en äng på söndag förmiddag.

När vi kommit hem ska jag klippa gräs och baka tårtbottnar och pajer....vi har ju studenten här till nästa helg. Så bloggandet kommer nog att vara sparsamt under kommande vecka, men jag återkommer efter det.

Måste bara berätta att jag igår fick ett eget tal tillägnat mig av en elev som slutar nia nu. De hade fått i uppdrag att skriva ett tacktal eller hyllningstal till klassen, släkting, kompis eller annan person som betyder mycket i deras liv. Och en elev höll ett tacktal till mig =)
det var värmande att höra och blev många glada skratt.  Många av de andra höll ett hyllningstal till klassen, vilket också är mycket glädjande, då det varit jobbiga år med ordningen i klassen. Men nu inser de flesta att de ändå har varit en gemenskap under ytan som betyder väldigt mycket. Det är sådant som värmer när man tänker på allt jobb man lagt ned med klassen. 

Vi har gjort om i en av hallarna och så här blev resultatet =)

Hoppas att alla ni får en härligt ljuvlig pingsthelg!

4 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Pingst är en härlig tid. Det är nu man ska njuta, inte stressa. Det blev fint med det schackrutiga golvet. Vi har ett liknande på toaletten. Vi funderade på att lägga ett likadant i köket, men det blir ett randigt i stället.

Ha en skön helg!

femfemman sa...

Å, va härligt att få bekräftelse av elever - det är det finaste man kan få!!!!

Bobo sa...

Femfemman: Ja, visst är det något som värmer så otroligt mycket. Hoppas att du haft det skönt i Halmstad. Här har det varit kanonväder, jag har njutit mycke...

Tissanova sa...

Vilken känsla det måste vara när man får veta att man har påverkat nån så mycket att den till och med har gjort ett tal. Även vi människor som mår "ganska bra" behöver ju bli påfyllda med bekräftelse. Väldigt snyggt golv ni har lagt. Här i småland regnar det i mellan solstrålarna idag, men det är skönt på sitt sätt.