söndag 10 maj 2009

Isaberg är vackert även på sommaren =)

Morgonen började med att jag hoppade upp på cykeln och tog en knapp timmes tur i det underbara vädret. Jag tycker synd om alla som ligger länge på morgonen, de missar dessa underbara tillfällen då solen just börjat sin bana på himmelen och fågelsången får en att tro att man kommit till djungeln =) På vardagarna när jag har lite mer ont om tid, går jag upp en timme innan jag måste, och promenerar i 40-45 minuter. Man upplever naturen som bäst när allt håller på att vakna, det är en härlig känsla, först gång sedan dusch och därefter en god frukost, kan man begära mer??

Efter cykling och frukost var det alltså dags för att äntra mc:n och ge sig upp på Isabergstoppen, där HMCK:s motorcykelrunda började. I år var det dåligt annonserat därav få deltagare. Vi var 38 cyklar som startade mellan 10.00-11.00. Vi åkte därifrån på vackra vägar genom Småland.
Första stoppet var i Kulltorp, där det fanns tipsfrågor och aktivitet av annat slag. Sedan fortsatte färden på slingriga vägar till Bredaryd, Reftele och sedan åkte mot Segerstad och därefter mot Smålandsstenar och till Skeppshult över Fållinge. Sedan var det en härlig liten och krokig väg som bar oss mot Nissastigen igen innan vi svängde av mot Landeryd och Broaryd. Det var sammanlagt fyra stopp med aktiviteter och frågor på alla ställen. Rallyt var drygt 10 mil, det var härligt att åka och roligt att svara på frågor och vara aktiv i tävlingar.
Vädret vad ju med oss, det var alldeles perfekt väder att åka motorcykel i =)
Hur många rätt vi fick eller om vi vann något pris vet vi inte än...men den som lever får se ; )

Annars har dagen varit så härligt slapp som man bara kan längta efter ibland. Mina rabatter borde rensas och fönstren behöver putsas, men jag väntar några veckor till så jag bara behöver göra det en gång innan studenten som är den 5 Juni. Så vid den tiden lär det nog bli lite uppehåll i bloggandet, jag har antagligen annat att syssla med då =)

Var ute och gick i kväll och då för första gången så såg jag ett vildsvin livs levande promenera över vägen ca 30 meter framför mig. Jag har länge sett spår av dem i markerna runt omkring, men detta var första gången som jag såg ett. Det var ett stort svin, tycker jag, men jag har ju inget att jämföra med så...men spännande var det i alla fall.

I morgon har jag tänkt att handla lite växter som jag kan ha i amplar och krukor, men jag är rädd att det kommer en rejäl frostknäpp till, och då förstörs de kanske. Jag får se vad jag handlar när jag ska till Falkenberg för att hälsa på en jobbarkompis. Hon har flyttat in i ett sprillans nytt hus inte lång ifrån Skrea, det ska bli spännande att ha konferens på ett helt nytt ställe.

Hoppas förresten att inte frosten kommer nu, när blåbären blommar som bäst. Det är ju så gott att kunna plocka blåbär inpå knuten.

Jag har skjutit lite på en del rättning, nu måste det göras denna veckan. Vi ska snart börja skriva in betygen i betygskatalogen, så nu vill det till att se vad eleverna har åstadkommit den sista tiden. Den allra sista uppgiften de får i svenska är att hålla ett tal till en person eller klassen. Det ska vara en form av hyllningstal, t.ex. till pappas 50-årsdag eller när kusinen tar studenten. Den uppgiften se jag fram emot att få lyssna på. Jag har även sagt till dem att de kan spela in ett minisommarprogram på sin dator. De får välja tre småsnuttar av musik och sedan prat om sig,sitt eller annat de tycker att de vill tala om. Många ser fram emot den uppgiften med. Det som är skönt är att det gäller bara för mig att lyssna, inte läsning av långa stycken så här mot slutet. 
Ibland känns det som om man planerat bra, om man får säga det själv =P


Här är en bild som jag tog i Varberg igår
 

4 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Du tar verkligen vara på tiden du.... Själv har jag svårt att komma upp tidigt på morgonen, om jag inte måste. Vi var också ute och cyklade, för första gången i år, jag och C. För att träna rumpan - och kolla om min fåninga rygg håller, så blev det bara en dryg mil. Cykelturer ger en möjlghet att se lite mer än vad man gör på promenaderna... På gårdagen söndagspromenad var vi bara fyra....vi gick en bra runda och hade trevligt.

Inga sa...

Som nattuggla är det inte lätt att kliva upp på morgonen, men jag har lärt mig. När man har hund måste man gå åtminstone en liten promenad på morgonen. För det mesta är det skönt.

Vi har haft vildsvin hos oss. De brukar komma en gång varje vinter och böka upp hela kullen bakom huset. Där växer det stora ekar och de vill åt ekollonen. De kommer i gryningen och försvinner innan vi masar oss upp. För några år sedan skrämde jag upp ett helt gäng, när jag var ute och gick en kväll. Det var 8-10 stycken. Som de sprang.

Tänker inte putsa fönster. Tänker knappt städa. Ingen idé nu när vi renoverar köket. hela huset blir upp och nervänt. Men fint blir det så småningom, hoppas jag.

Tina sa...

Åh va jag önskar att jag också kunde komma upp så på morgonen, men som småbarnsförälder vill man än så länge ta vara på sovtimmarna. Jag har släktingar i varberg, dom har faktiskt varit o hälsat på mig just idag :-). Jag har putsat fönster men får väl göra om det när lastbilen som tar upp allt grus på vägen har varit här. Cykla skulle jag också vilja, får se vad min kropp orkar med vid premiärutflykten på cykel som kommer så småningom!

Trasselsudden sa...

Ibland har det hänt att jag sovit bort en halv dag, men det känns ju helt värdelöst. Att komma upp i god tid på morgonen och ge sig ut på en lång och härlig promenad eller cykeltur är underbart! Dagen känns längre och man mår så mycket bättre. Vad duktig du är som går upp en timme tidigare för att ta dig en promenad :-)

Det lät otroligt häftigt med 38 mc:n och vilken fantastisk tur ni gav er ut på. Vad för mc är det du har?

Hua för vildsvin! De kan vara riktigt aggressiva har jag hört, du får vara försiktig.