tisdag 11 augusti 2009

Börjat jobba igen =)))

Så har arbetet dragit igång igen, det var roligt att träffa alla kollegor igen. Även om vi denna sommar "fuskat" och träffats två gånger på lovet, kändes det kul att verkligen se alla kollegorna igen. Det är dessvärre så att några riktigt duktiga och goa kollegor har fått flytta på sig, pga personalöverskott. Man saknade dem idag, när alla skulle vara på plats.

Vi har gjort en rockad med elevhälsan, de ville ha vårt arbetsrum och vi skulle ta deras, så idag såg det ut som om en tornado gått fram bland våra skrivbord och hyllor. Jag och två lagkollegor har inte fått en enda hylla vid vår arbetsplats än...pärmar, tidskriftssamlare och lösa papper blandat med böcker ligger på skrivbordet, jämte i lådor och på stolar runt omkring mig. Som tur är har de flesta av de andra fått hyllor och kommit i ordning, så det är bara tre stycken som har lite känning av panik. Vi vill ju vara klara med allt sådant arbete innan eleverna kommer, och så åker vi bort torsdag och fredag. Men kommer tid kommer råd...

I morgon ska vi gå på Diggiloo och bli underhållna ett par timmar har vi tänkt. Vi har aldrig sett den underhållningen tidigare. Jag hade tänkt att alla i familjen skulle följa med...men det är svårt att få till, trots att jag köpte biljetterna i april. Vi blir en kort, men jag fixade så att en kollega tar den sista biljetten. Han bor dessutom så nära så att man kan ställa bilen vid hans hus och sedan gå till platsen på några minuter =))

Vi hade idag genomgång om hur rektorerna tänkt att vårt arbete ska se ut under detta läsår. De har verkligen lagt ned tid på det för att vi ska jobba med fördjupning av det vi redan börjat med. Förra läsårsstarten fick vi alltför många nya uppgifter att jobba med: unikum, en till en, SET, och PIM dessutom skulle vi lära oss att skriva åtgärdsprogram på ett nytt sätt...det blev för mycket för många av oss. Vi opponerade oss, och det har gett resultat, nu är det inget nytt som vi ska lära oss, utan vi ska fördjupa oss i de sakerna vi började med förra året. Det ska bli ljuvligt att bara jobba med det. Jag känner redan att lugnet lagt sig över Apelskolan, alla vet vad dessa saker innebär.

Nu börjar jag att längta efter mina nya elever, en skola utan elever är bland det ödsligaste man kan tänka ;)
3 kommentarer:

femfemman sa...

Låter underbart att få tid att sätta sig in ordentligt i alla nya propåer som kommer ... mycket klokt. Jag hoppas att vi kan få lite lugn också - åtminstone nästa år - om vi vekligen talar om för vår skolledare att vi måste få lugn någon gång....
Förr i tiden - på den gamla goda tiden - så har jag en känsla av att klassrummen var i ordningställda när vi kom på hösten. Vi behövde inte bära en massa. Vaktmästare saknas - de har blivit färre och färre genom åren.

Bobo sa...

Idag har vi burit och flyttat i arbetsrum och skolsalar, men det blev bra. Men vi har haft en otrolig hjälp av vår vaktmästare idag, han har slitit som bara den. Flyttat skåp och bord satt upp tavlor och tagit ned tavlor, samtidigt som har varit på ett strålande humör.
Imorgon bär det av till Simlångsdalen för sammarbetsövningar under 2 dagar. Kul, jag har inte varit med skolan när de gjort sådant. Återkommer med mer senare. Nu ska vi på Diggiloo =))

Inga Johansson sa...

Ibland kommer för många direktiv uppfrån. Det blir aldrig bra. helst ska förändringar komma från de som ska jobba med dem. Och så måste man få tid att genomföra dem.

Ha en trevlig konsert och trevliga dagar med kollegorna.