söndag 29 november 2009

Idag är det första Advent

Jag tycker om den tiden som startar med 1:a Advent. Det är en tid då man jobbar på mycket här hemma, med olika saker. Man städar lite extra och man bakar lite mer än vanligt...ska sanningen fram så bakar jag nästan ingenting nu, mot vad jag gjorde innan. Men det är skillnad på att jobba heltid och gå hemma på heltid. Men till jul brukar jag alltid ta mig tid till att baka mitt julbröd. Det är den bästa gåbortpresent man ge. Meeeen, så är det så, att har man en gång börjat att ge bort det brödet vill de ha ett till nästa år, så nu är jag uppe i ganska många bröd som ges bort. jag brukar baka ett fyrtiotal av dem och då behåller vi kanske tio-tolv själva. Resten är alltså bröd som blir gåvor. Och jag tycker att det är mycket trevligt att få presenta på det viset. Kommer att lägga in bild på limporna senare, när jag kommit igång med det baket....

Men jag har också som tradition att varje 1:a Adventsmorgon gå in till barnen med kaffe/te och en liten adventspresent samtidigt som Hosianna spelas på cd:n. Det är alltid lika uppskattat av alla som blir uppassade. Idag hade en av döttrarna en kompis som sov över, så då fick även hon en kopp med te och en present. Hon sa, att detta måste jag säga till min mamma så det kan bli en tradition hemma hos oss också =)

I år har jag gått ifrån en tradition som jag haft under många år. Jag har tillverkat min adventsljusstake själv, av oasis och "pyntegrönt"med lite lull-lull i. men i år satte jag lite större blockljus på ett fat med kant och lade i lite mossa...det är ju en modell, i alla fall =)

Efter en tidig och lite rörig middag var det dags för mig att bege mig till kyrkan, vi skulle öva en timma innan det började. Idag hade vi två gudstjänster att sjunga på. Det gick riktigt bra och var roligt, det är alltid roligt att sjunga de gamla kända sångerna. Nu känns det att julen är i antågande...

Men precis innan jag åkte kom Moa hem med en blomma som hon gjort själv på Munkagårdsskolan, när hon besökte sina kompisar där över helgen. Tack Moa, vilken fin amaryllis det är =)))


Nu är det dags för lite kvällsmat innan jag bänkar mig i soffan för lite allmänt slötittande på tv:n.

Jag har startat en blogg för min klass, istället för att skicka hem veckobrev så har alla fått med sig adressen så de kan gå in och titta på vad det är för läxor och prov. Eller om det är något särskilt som händer under veckan. Där lägger jag sedan ut lite bilder på saker som vi varit med om. Nu ska jag t.ex. lägga in lite kort jag tog i fredags när vi besökte bilmuseet i Ullared. Det är ett museum som vi kan gå till, och sådana växer minsann inte på träd i Ullared...

4 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Härligt att sjunga de gamla adventssångerna igen. har varit på gudstjänst. Min värdgrupp hade hand om fikat. Sedan genrep med kören i 5 timmar. Blir lite mastigt till slut, men ser fram emot konserterna nästa helg.

har också startat en skolblogg, men inte kommit igång med den riktigt än. ha en bra förta vecka i advent.

anna-lena sa...

Vilken härlig tradition med presenter på första advent!
Är lite avundsjuk på er som får sjunga i kör vid denna tid på året. Men jag har ju ett eget val att vara med i en kör - har varit det av och till - numera av i sju-åtta år. Man lägger av sig i röstennär man inte tränar - tyvärr. Fina adventsbricka. Amaryllisen var riktigt läcker. Ha en bra vecka!

Monika sa...

Åhh vad fin adventsljusstaken blev. Den lyckades du riktigt bra med, bland den snyggaste jag sett:D

Bobo sa...

Javisst är det underbart att sjunga de härliga sångerna tillsammans!!

Ja Monika, den blev riktigt fin =) Men jag är otoligt glad för Moas amaryllis =)))