måndag 30 november 2009

Gympamåndag som vanligt...nästan iaf

Idag har det varit fullt ös. Först halv arbetsdag sedan föreläsning med Jesper Juul nere i Falkenberg.
Det var en bra föreläsning om att våga ta vuxenroll och sätta gränser, samt att respektera barn och ungdomars åsikter och uppfattningar. Vi måste våga ha tilltro till våra barn och ungdomar.

Efter det var det dags för mitt gympapass. Vi bestämde förra veckan att jag kör det två veckor till, alltså i kväll och nästa vecka också. Men idag fick jag en traditionell avslutningspresent...men d var ingen bukett med blommor utan det var ett något korpulent luciapar i trä. Jättefina är de!!! Förutom det från klubben fick jag ett presentkort i en helt underbar affär, det hade alla deltagarna samlat ihop till själva....snacak om att värma mitt hjärta <3 Nu kan jag handla riktigt mycket i Gro och Spira, och samtidigt passa på att prata bort en stund med min förra granne, GrannAnna, som faktiskt valde luciaparet till mig =)Det var tur att jag gympan var idag...för nu börjar en hård vecka =) i morgon nämndmöte med mat, på onsdag julbord och på torsdag slutar jag mitt på dagen för att hjälpa till med att laga och servera...just det julbord. Så på fredag sticker vi till Götet och kopplar av tills på lördag =))

söndag 29 november 2009

Idag är det första Advent

Jag tycker om den tiden som startar med 1:a Advent. Det är en tid då man jobbar på mycket här hemma, med olika saker. Man städar lite extra och man bakar lite mer än vanligt...ska sanningen fram så bakar jag nästan ingenting nu, mot vad jag gjorde innan. Men det är skillnad på att jobba heltid och gå hemma på heltid. Men till jul brukar jag alltid ta mig tid till att baka mitt julbröd. Det är den bästa gåbortpresent man ge. Meeeen, så är det så, att har man en gång börjat att ge bort det brödet vill de ha ett till nästa år, så nu är jag uppe i ganska många bröd som ges bort. jag brukar baka ett fyrtiotal av dem och då behåller vi kanske tio-tolv själva. Resten är alltså bröd som blir gåvor. Och jag tycker att det är mycket trevligt att få presenta på det viset. Kommer att lägga in bild på limporna senare, när jag kommit igång med det baket....

Men jag har också som tradition att varje 1:a Adventsmorgon gå in till barnen med kaffe/te och en liten adventspresent samtidigt som Hosianna spelas på cd:n. Det är alltid lika uppskattat av alla som blir uppassade. Idag hade en av döttrarna en kompis som sov över, så då fick även hon en kopp med te och en present. Hon sa, att detta måste jag säga till min mamma så det kan bli en tradition hemma hos oss också =)

I år har jag gått ifrån en tradition som jag haft under många år. Jag har tillverkat min adventsljusstake själv, av oasis och "pyntegrönt"med lite lull-lull i. men i år satte jag lite större blockljus på ett fat med kant och lade i lite mossa...det är ju en modell, i alla fall =)

Efter en tidig och lite rörig middag var det dags för mig att bege mig till kyrkan, vi skulle öva en timma innan det började. Idag hade vi två gudstjänster att sjunga på. Det gick riktigt bra och var roligt, det är alltid roligt att sjunga de gamla kända sångerna. Nu känns det att julen är i antågande...

Men precis innan jag åkte kom Moa hem med en blomma som hon gjort själv på Munkagårdsskolan, när hon besökte sina kompisar där över helgen. Tack Moa, vilken fin amaryllis det är =)))


Nu är det dags för lite kvällsmat innan jag bänkar mig i soffan för lite allmänt slötittande på tv:n.

Jag har startat en blogg för min klass, istället för att skicka hem veckobrev så har alla fått med sig adressen så de kan gå in och titta på vad det är för läxor och prov. Eller om det är något särskilt som händer under veckan. Där lägger jag sedan ut lite bilder på saker som vi varit med om. Nu ska jag t.ex. lägga in lite kort jag tog i fredags när vi besökte bilmuseet i Ullared. Det är ett museum som vi kan gå till, och sådana växer minsann inte på träd i Ullared...

tisdag 17 november 2009

Kvalitetsmässan i Göteborg

Här är några av våra elever idag för att visa upp Falkenbergs kommuns satsning angående 1-1. Vilket innebär att varje elev i klass 7-9 har varsin egen dator som de lånat från kommunen. Det gäller inte alla skolor i kommunen men de flesta skolor är med på detta projekt.
Här kan ni se vad de hittar på.

Uppdatering:
 Falkenbergs kommun blev vald till årets IT-kommun!!! =)

måndag 16 november 2009

Måndag med allt vad det innebär =)

idag har det varit en ganska vanlig dag, förutom att jag fick åka hem tidigare än jag brukar,  från jobbet. Det berodde på att jag jobbat för en kollega som var sjuk i förra veckan, och vi ska helst ta ut den ledigheten inom en vecka. Jag valde bort en konferens med mitt arbetslag, annars har jag inte någon möjlighet att plocka ut tid...det är ju lektioner ända fram till slutet på alla andra dagar. Men det var skönt att komma hem tidigare en måndag, annars är det bara att äta en frukt och sedan bege sig till gympan. Idag kom jag hem innan mörkret kom och jag hann dessutom med att jobba hemma en stund =)

Helgen passerade fort, på lördag konsert och på söndagen åkte jag och två av döttrarna till Segerstads julmarknad. Där blev det inköpt lite gott bröd och julaost, bl.a. Men jag fick lite idéer om julgåvor som är lätt att fixa...om man får tiden, eller rättare sagt om man tar tiden...

Annars är det lite upp och ned med bekymmer av olika slag...det är ju tur att det inte är samma bekymmer man har jämt...Men även dessa problem kommer att lösa sig med tiden, det är jag säker på...
Har även fått tråkiga besked om en nära vän som blivit sjuk och ska till Linköping för mera kontroller, Vår tankar är hos den familjen...

lördag 14 november 2009

Säger bara Py...

Idag har det äntligen hänt...vi har sjungit i kören med Py Bäckman =)))
Det var en upplevelse ska jag säga, av det positiva slaget. Vilka texter denna kvinna producerat, säger jag bara. Wow!!!
Det är texter som går rakt in i hjärtat.
Vi började att öva vid två-tiden, konserten började klockan fem. Och det gick över förväntan med övningen!!! Vi var färdiga innan utsatt tid, det är inte dåligt, med tanke på att denna kören bara övat vid ett tillfälle tidigare. Py och hennes Rune tyckte att det lät mycket bra, så vi fick kaffe allihop innan konserten började.

I konserten berättade hon om hur texter och musik kommit till, fantastiska berättelser! Hon har haft ett tufft liv. De enda hon har kvar av sina nära är dottern och barnbarnen. Men hon utstrålar hopp, denna människa, hennes karisma går inte av för hackor. För det är vad det handlar om, karisma, hon inger hopp i bara sin uppenbarelse.
Tack Py för att du kom hit till vår kör och kyrka, vi glömmer inte den gången vi fick sjunga med dig =))
Det var fullsatt i kyrkan, 395 personer var där och lyssnade...

                                 Här är kören, 58 personer, i övningstagen.


Här håller hon upp skivan med de låtar vi sjöng.
Det är Py Bäckman och Rune Broberg.

tisdag 10 november 2009

Turnerande tisdag

Idag har det varit en dag då jag åkt hit och dit. Började med att arbeta mina timmar på skolan, sedan blev det kompetensutveckling i Falkenberg. Där jag fick visa upp vad jag hade gjort med datorn i hkk. Det var skoj att höra vad alla de andra hittat på för utvecklande med sina datorer till eleverna. Nu har vi fått idéer som tar oss högre upp i trappan av nivåer. Vi har inte datorn längre som ersättning av andra verktyg, utan det har gett oss andra infallsvinklar och möjligheter. Tack för det it-pedagoger.

Jag fick smita därifrån lite tidigare för jag skulle medverka i en frågesport, det fattades en i laget från vår kör. Det var fyra lag som var i final och det var en jämn match, vi förlorade med två poäng. Men vad roligt och vad mycket man fick lära sig =) Nu kommer jag ihåg vad de tre musketörerna heter, och att Varbergs fästning började byggas på 1200-talet, att blandningen av vermuth och gin blir dry martini, vad relativitetsteorin är mm, mm. Vi hade riktigt roligt med bra musik och fin underhållning. Det var över tre hundra åskådare på plats...så nu är man en riktig kändis =))

Nu är det dags för bädden. jag ska vicka för en kollega i hkk i morgon så tar Stina mina lektioner med  mina sva-elever. Hon har gjort det tidigare och då tror jag att även hon bestämde sig för att läsa till lärare...i alla fall säger hon det i nuläget...men det kan ändras många gånger.

Vi har nog börjat känna av influensan på skolan nu...två lärare och ett antal elever som är sjuka...så nu vickar vi för varandra...pengarna är slut så det blir inte mycket folk som kommer utifrån.

onsdag 4 november 2009

Vecka 45...och gran finnes klädd och färdig...!!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Tiden har använts till annat. Jag hade en hel vecka ledigt, förra veckan, och då hade jag fullt upp med saker hela tiden. Men det var saker som jag valde själv att göra, och då blir det roligt att göra dessa och man känner sig inte stressad.

Jag städade garderober, och jag kan säga att nu slängdes/skänktes det mycket. Varför sparar man saker som man tror ska bli så moderna så man tror att det ska användas igen? Nu tror jag inte det längre!!

Jag tog i samma veva tag i min stryktvätt, det blev även en hel del saker som manglades. Varför gör man inte det oftare? Så fina som lakanen blir när man gjort det! Så nu blir det manglade lakan om man skulle råka sova över hos oss ; )

En dag shoppade jag och Moa loss i Götet, det var inte tråkigt det heller...
Jag hittade ganska mycket som passade mig, mest tröjor och tunikor, vilket används flitigt just nu =)

En av dagarna kom det trevligt besök hit, mina bloggvänner kom och tittade till mig och såg hur jag bor.
Det är fantastiskt att träffa dessa två människor, som jag för ett år sedan inte hade en aning om att de fanns.
Vi har hela tiden något att prata om, mycket kanske handlar om vårt yrke, alla tre är lärare. Men vi hittar även många andra saker som vi diskuterar och ger/får tips om. Det är otroligt givande att träffa så kunniga och trevliga människor. Tack kära ni!! Vi ses nästa lov också, hoppas jag. Till sommaren har vi ju eventuellt planerat in även våra män i träffen. Spännande!

Helgen försvann även den i ett nafs...svägerskan på besök, god släktmiddag och körsång i två kyrkor. Ja, jag hann med en hel del under helgen, allt var roligt att göra.

När skolveckan sedan drog igång i måndags var jag redo och utvilad, ville verkligen träffa mina elever. Jag mötte två av killarna precis när jag kom in på skolområdet, de kom springande och hade leende i ansikte och skrek- Hej Bodil, hur har lovet varit. Mitt har varit bra, sa de i kör, innan de försvann bakom hörnet. Visst blir man glad av ett sådant välkomnande? Den stora diskussionen i början på veckan var om de ska ta vaccinationen med oss på skolan eller om de gör det med familjen? Det börjar närma sig nu, jag skulle ha tagit den idag, men fick då veta att vaccinet tillfälligt är slut, kommer nytt på måndag. Men då vill jag inte ta det, för då har jag gympan på kvällen, och den vill jag inte missa. Vi har fått besked om att de som tagit sprutan inte bör vara med på gympan samma dag eller dagen efter, så då får jag väl rätta mig efter det också.


Idag slutade jag tidigt, gör alltid det på onsdagar, så då kände jag för att baka lite när jag kom hem. Gick in på sidan "Dagens muffins" och hittade två spännande recept. Båda blev goda, men jag har en förkärlek till havregryn så muffinsen med det i blev favoriten. Nu är det tv som gäller. Tänker se den nya thrillerserien, som dessutom är svensk. Den verkar spännande tycker jag.

Granen finnes hos grannen =)

Helhet och detalj-på väggen

Här kommer ett bidrag från en byggnad i Stockholm.


Här finns fler bidrag