onsdag 21 juli 2010

Återvänt till insjönNu har vi kommit tillbaka från en härlig kortvecka i Falkenberg. Det har varit något att sysselsätta sig med hela tiden, och då menar jag inte jobb. Det har varit möjlighet till härliga bad, både bittida och sena. Härliga cykelturer, till Galtabäck och till Glommen gick trampandet, bl.a.
Underhållning av olika slag, härliga kvällar i centrum med en massa andra människor som firar semester. Man undrade ibland om det var betydligt längre söderut i Europa man var...så varmt och härlig stämning med musik och glada skratt.

Det har verkligen varit en tid då vi vilat upp oss och laddat batterierna, som det så fint heter. Men jag som älskar att cykla har nog njutit mest av alla, tänk att kunna cykla till affären, på 3minuter, cykla till havet på 4minuter och komma till centrum av stan på 6 minuter. Det kallar jag miljöbyte och semester. För det är miljöbyte vi behöver när vi verkligen ska uppskatta det underbara vi har inpå oss jämt. Jag tycker att vi har två paradis på jorden nu, vår sjö med bad och bastu och den underbar naturen vi har inpå knutarna. Nu har vi även småstadspulsmöjlighet året runt, med allt vad det innebär av nöjen och aktiviteter. Samt havet som är så härligt att ligga jämte och att bada i.

Vi har hunnit med en av tre födelsedagar under tiden vi varit iväg. I morgon kommer nummer två, så jag har handlat presenter idag. Gjorde det innan vi åkte hemåt, smart att slippa ge sig iväg igen.
I måndags såg vi Lasse Berghagen på Vallarna och sedan Salem al fakir på Stålboms och sist men inte minst Galta Göstas som spelade på Bratt. Igår var det Brolle som var på vallarna och Peter Wahlbeck som huserade på Bratt. Men jag får väl tala om att vi inte var med på "riktigt". Det finns fantastiska möjligheter till att lyssna och delvis se alla uppträdande utanför. Både allsången och Salems konsert var slutsålda så vi hade inte fått plats inne på arenorna. Men det är snällt att man kan sitta utanför och lyssna, ingen störande musik utanför, utan man hör hela konserterna. Igår på Brolles konsert var det väldigt många som hade picknick utanför Vallarna, på andra sidan Ätran. Så vackert det är där, säger jag bara!!

Födelsedagsbarnet vi hade igår fick gå på en föreställning med monstertrucks. Stora bilar som dånar mycket, och så har de en show med dem. En dotter följde med och båda var lika imponerade av vad de fått se. Dottern fick till och med åka med i en av bilarna som körde på två hjul när hon satt i. Det var häftigt, sa hon när hon berättade det. Säger bara att det var tur att inte jag var med...


Man uppskattar tiden man får göra vad man vill med på sommaren, när man har så mycket att göra när man jobbar. Men under den senaste veckan har jag fått en och annan gliring om att vi har sååååå lång ledighet. Varför ska det vara på det viset? Alla lärare kan minsann gå på fortbildning under 4 veckor på sommaren, och lägga alla utvecklingssamtal på dagtid när terminen dragit igång. Planera upp ett helt läsår och jobba mer vid jul, inga sportlov eller påsklov, var vad jag fick höra...men i samma andetag sa hon att jag är inte alls avundsjuk på ledigheten, men det ska vara mer rättvist. Jag orkade inte ens börja diskutera mer ingående, men förklarade att vi har varit med om försök där utvecklingssamtalen låg på förmiddagar...tog föräldrarna ledigt för att lyssna på hur det gick för deras barn, tror ni? Nähä, men för att besiktiga bilen tar man ledigt!!! Vi var en av de få föräldrar som tog ledigt och kom till skolan. Vi måste få alla föräldrar att känna ett tydligare ansvar för sitt barn, det gäller både skolgång och fritid. Men hur gör man då?

Jag har i tankarna börjat att planera för jobbet som drar igång om ett antal veckor. Ska hinna göra PIM 3 klar också, har jag tänkt. Det är alltid roligt att jobba med nya digitala möjligheter så det kommer jag nog att försöka göra i veckan. Sedan var det ju det där med betonggjutning, det som är så skoj...kanske kommer till skott på fredag...hoppas att allat går i lås så jag kan göra det då.

4 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Innehållsrika dagar och innehållsrik text. ;)
Bra "rutet" anser jag.

Inga Johansson sa...

Tänk vad segt det är att bli av med gamla fördomar och gammal avundsjuka. Så långt är ju inte sommarlovet. jag vet andra som inte är lärare som är lediga nästan lika länge.

Visst börjar man ladda upp lite rent mentalt inför jobbstarten igen. Fast jag värjer mig så gott det går. Det finns som sagt så mycket annat att göra.

Ha ett skönt veckoslut! Vi åker till Malmö på fredag.

femfemman sa...

Ja om tre veckor så har terminen satt igång igen. Tiden bara rusar och jag fattar inte att det finns folk som hinner allt de ska på kortare ledighet än åtta veckor. Fast man behöver ju egentligen inte hinna något, det man hinner hinner man och resten får man göra sen, om det nu är så viktigt att det måste göras. Trodde f.ö. att lärarledighetsavundsjuka var borta numera. Ha bra fortsatta födesedagsfiranden.

Kim M. Kimselius sa...

Hej! Hittade din blogg hos "Qoola Qvinnor och tyckte om din rubrik, så nu har jag lagt till mig som bloggföljare och kommer att lägga upp din blogg på min bloggsida. Kramisar Kim