lördag 10 juli 2010

Fönsterbyte och underbara dagar

Är nu i civilisationen, vad det gäller uppdatering på blogg och annat som har med datorn att göra.
Vi bor väldigt centralt i Falkenberg men inte med uppkoppling, för vår del, på dator inte...ska nog komma så småningom, tror jag =) Så nu har jag lite att skriva om vad som passerat i livet.

Onsdags fest med två av mannens systrar och mamma, kul att visa vad vi införskaffat och att få bjuda på underbar färsk lax när de nu är på besök från Schweiz.


Jag och svägerskan från Helsingborg stannade kvar för att kunna njuta av promenad på stranden nästa morgon. Vi tjuvstartade med en promenad på onsdagskvällen...men det skulle vi inte gjort. Både hon och jag gick i sandaler på stranden....och vi fick så ont under fötterna så vi trodde inte att vi skulle kunna gå dan därpå. Men eftersom vi är envisa båda två så gick vi även då, det blev en timmes promenad på stranden och till bageriet för inköp av varsin färsk fralla.
Det var en härlig promenad, vi mötte ganska många som också gick eller sprang på stranden. Vi gick ytterligare en promenad runt Vallarna, stället där friluftsteatern ligger. Så vackert med all grönska och vattnet som rinner intill.

Sedan dags för hemresa och möte med körens styrelse. Det var en planering inför hösten och en del praktiska saker som man måste dela upp på olika personer. Det är konstigt att det nästan alltid är samma personer som tar på sig att göra saker, varför är det så i alla styrelser och föreningar? Det kunde vara mycket roligare om man var fler personer som hjälptes åt, eller hur? Nu är det några få som sliter bra för att saker ska bli gjorda!!

Iväg till Falkenberg igen, sent på kvällen. I går klockan kvart i sju på morgonen stod min bror utanför dörren med sin firmabil, fönster- och dörrbyte på gång. Han gjorde ett snabbt och så snyggt jobb....det behövdes inte sätta i en enda tapetbit någonstans efter hans byte av fönster och altandörr!!! Bra jobbat, säger jag bara!!! Nu är det lite småsaker som han får ta när de hälsar på nästa gång...ja, det förstås, garagedörren vi fått passade inte, så det blir att skicka tillbaka och vänta på en ny, den ska han hjälpa till att sätta på plats.


Idag har vi bara slappat och tagit det lugnt, skönt! En grill har blivit ihopsatt i värmen och kroppen har blivit chockad två gånger av dopp i havet. Det är så skönt att gå i från Skreabryggan, då blir man inte sandig och man behöver inte gå hundra meter i vattnet för ett dopp =)

Hemma i Danhult blev det ytterligare ett dopp i en mycket varm sjö...Örsjön är snart inte kylande alls när man doppar sig...det ska visst bli ännu varmare i morgon, söndag, så det blir nog till att bo i vattnet under den dagen =)

Avslutar med dagens citat från min kalender:
Öppna ditt hjärta för en annan människas problem, och dina blir lättare att bära.

Kloka ord som säger väldigt sanna saker.

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Härliga dagar ni haft! Jag är ingen vän av denna hetta. En plats i skuggan, helst med lite friska fläktar, och ett stort glas med något kallt att dricka.

Visst är det så att samma personer ställer upp medan andra aldrig gör något utöver. Någon har sagt att om man vill få något gjort ska man fråga någon som är upptagen för de andra har inte tid.

anna-lena sa...

Kanske en del är osäkra och inte vågar ta på sig uppdrag. Kanske får man för lite tillbaka ( inte ens ett tack).... därför tar man inte på sig olika uppdrag.
Hemma igen.... C-E tyckte att det var för varmt på stranden... vad är det då inte här hemma. Men det är OK inomhus. Och på tisdag tidigt ska vi iväg igen, ju.