torsdag 15 juli 2010

Semester...ljuvligt ord

Detta är tårtan som vi firade semesterstarten med tillsammans med de som jobbar hos D.

Nu har även maken fått semster, så nu är inget säkert längre =) Vi åker och far hit och dit, med bil, mc, moped eller cykel. Så det spelar ingen roll om ni bor nästgårds eller lååååångt borta, säkra från besök är ni inte ändå.

Nä skämt åsido kommer det nog att bli en lugn semester, i kväll startar jag med en cykelkväll till Galtabäck med omnejd, detta tillsammans med hugade kvinnliga kollegor. Ska bli riktigt roligt att träffas igen...det var ju snart fyra veckor sedan =) Vi utgår från Falkenberg och kommer sedan att avsluta på samma plats efter ett antal stopp med god mat...så det är tur att vi får sammanlagt 5-6 mil i benen...annars hade jag rullat av mig själv ; )

I morgon kommer vi att besöka Kräftfestivalen i Glommen, ska bli trevligt och gott att dansa och äta skaldjur från havet....mums....
Kanske det är så bra så vi återkommer dit på lördagen också, vem vet?

Annars har vi småutflykter inplanerade, besöka goda vänner och bara se oss omkring. Kan ju samtidigt passa på att njuta av de halländska maträtterna som serveras på olika ställen. Laxbutiken kan jag verkligen rekommendera, där har de alla slags lax och den är mycket smakfull.

Igår hade vi en underbar kväll med kvällsmat vid sjön. Det fanns bara ett orosmoment, getingarna hade byggt ett bo under bryggan och D som är superallergisk gjorde så att vi flyttade ut oss på flytbryggan i stället. Men vi hade en underbar stund i solnedgången vid sjön.

Våra hyrsegäster kommer från en riktig storstad så de kontaktade oss angående djur inne i huset...det var en blinning som flög omkring och spred rädsla hos stadsborna....den var snart borta men då hittade H ett getingbo vid altanen, det sprutades med radar igår så nu tror jag att de är borta...

Jag har funderat på vad det är som gör att vissa människor ser till rikedom när de möter andra människor. Har exempel i min närhet som gjort sig påmind nyss. Jag tycker att det är helt obegripligt att titlar och inkomst/ägande kan styra hur man ska behandla människor. Bara för att person A kanske har ett vackert boende och är välbeställd behöver inte person B se upp till A på ett alldeles fantastiskt sätt. Man kan givetvis tycka att person A är en fantastisk människa, en inte på grund av de yttre värdena utan man måste se till människan i stort. Det blir tydligt när person B bemöter olika slags människor på olika sätt och bara intresserar sig för de människor med hög inkomst eller titlar, andra som är med i samlingen pratas det inte med alls.

Vi i skolan har nu livskunskap på schemat, och där lär de sig att bemöta andra människor med respekt. Men de själva kanske inte blir bemötta på samma sätt ute i samhället, där klasskillnaden råder tydligt hos en hel del av oss äldre. Då måste ungdomarna tro att det är bara i skolans värld som alla människor har lika värde, oavsett kön, religion, färg eller inkomst.

Vi måste försöka att se till att varje människa är unik och har kunskap som ingen annan har. Vi måste lyssna mer på alla våra medmänniskor och inte dela in dem i fack efter yttre saker.

Nu blir det nog lite tystnad på bloggen under ett tag...men jag skriver några ord på fb så ni vet vad jag hittar på. ha de gott i sommarvärmen med regn och solsken =)

1 kommentar:

Inga Johansson sa...

Ha en skön semester tillsammans! Härligt med picknick på bryggan.

Den största rikedomen finns inte i plånboken. Den har vi inom oss. Tänk om vi kunde sträva efter att upptäcka den i stället för att kolla taxeringskalendern.