onsdag 8 september 2010

Fullproppad av roliga saker

Snart ser det ut så här överallt...

Idag har det varit en sådan dag då jag bara njutit av alla trevliga möten man har med underbara människor. På jobbet var det den dagen då jag åker omkring till småskolorna för att göra sammanställningar om hur många elever de har som behöver extra stöd i svenska som andraspråk. Där träffade jag många trevliga personer som ville ha hjälp med stöd av olika slag. Det kan handla om att jag ska ha lektioner eller att jag ska hjälpa till att plocka fram material som de kan jobba med på de andras lektioner. Vi fick även chans att prata om introduktionsguider, och hur svårt det är att få tag på i de olika språken. Rektorn satt vid ett av borden, kaffebordet, och då blev det samtal i vidare begrepp som rör våra elever. Intressant när man får tid till sånt. Det är inte ofta i vår stressade värld, ska jag säga!!

Efter en mycket bra lektion med klassen där de fick lära sig egenskapsord och dess betydelse. De skulle sedan skriva ned sina egenskaper som var positiva saker, det tyckte många var svårt och behövde lite hjälp på traven. Jantelagen har verkligen fått sitt fäste hos alla generationer!!!

När jobbet var slut styrde jag bilen mot metropolen Falkenberg för två olika föreläsningar/tips. Jag hann även besöka vår lilla lya och klippa gräset där, med en handjagare går det på 10 min, så stor är den inte...Men kaffe var jag värd innan jag styrde in mot centrum och ärendeuträttning innan boktipset kom igång på bibblan.

Det var en liten samling som fick tips på mycket bra ungdomsböcker. Två mycket kunniga bibliotekarier visade och berättade om bra och nya böcker. En av dem som tipsade jobbar på vår skola och hon kommer ofta in till klasserna och berättar om böcker som är mycket läsvärda. Idag hade de böcker i olika kategorier, deckare, utsatthet, romantik m.m, m.m.
Jag fick några riktigt bra tips om böcker till mina elever i Sva. Tack Pia och Carina för en underbar stund, där ert intresse för böcker verkligen smittade av sig. Kommer nästa gång ni ordnar något sådant=)

En vacker solnedgång/uppgång från Jokkmokk förra sommaren...

Sedan kommer det som är lite roligt....den andra bibliotekarien på vår skola skulle vara med på en föreläsning om sociala medier. Den började samtidigt som boktipset var slut.
Hon berättade där om sin blogg, som handlar om både böcker och stickning. Det hade jag inte en aning om innan jag hörde henne berätta om detta. Kul att veta att man har någon mer i ens närhet som bloggar =)
Inga och Ingela, jag tänkte lite extra på er då hon verkligen talade om hur många olika stickbloggar det finns i Sverige, hon gav exempel som Dödergök, Tantkofta och en del till.
Hon visade även att man enkelt kan leta upp adresser till de andra stickbloggarna på denna sidan.

Det är oroligt vad stickning är poppis...även denna engelska sidan, Ravelry slog hon ett slag för.
Så nu tror jag att jag också måste börja sticka...om jag nu hinner för alla de sociala medierna som tar upp min tid... Fick även berättat för mig idag att 80% av oss är uppkopplade och 1/4 av den tiden ägnar vi oss åt sociala medier...

Nä jag tror att jag ägnar mig åt bokläsning i stället, läser just nu Ödehuset. Jag ska ha den i en bokcirkel där vi ska diskutera livets gåta. Den är mycket bra och föder många tankar.
Så nu är det dags för sängen och denna goda bok.
Men jag har haft en underbart rolig och lärorik dag. Tack alla som kom i min väg och förgyllde den =)

2 kommentarer:

Inga sa...

Måste nog skaffa Ödehuset. Har fått många rekommendationer från de som läst den.

Stickbloggar är inte svårt att hitta, inte andra pysselbloggar heller. Det pysslas otroligt mycket i Sverige. Nästan alla har någon ny att länka vidare till. Det är så man hittar nya favoriter.

anna-lena sa...

Så skönt att få sitta i lugn och ro nå´n gång. Liksom för lärare att få HJÄLP av någon som är specialkunnig på området.
Har inte kollat stickbloggar .... jag håller mej mest till möss-stickning och sockstickning för tillfället. Men det kan vara en bra idé att kolla vad som finns -absolut.