torsdag 30 september 2010

Positiva dagen!

Idag är det enligt fb positiva dagen och jag hade klickat i att jag skulle medverka, vilket innebär att jag påmint alla i min närhet på jobbet, om vilken dag det är.
När jag åkte hem mitt på dagen idag så kom jag på att det skulle handlas till hkk i Ätran i morgon. Svängde in om affären och snabbade mig in för att köpa äpplen, till paj. När jag står bland frukten lite småvisslande frågar en, för mig, främmande man om jag är på bra humör? Ja, det är ju positiva dagen idag säger jag, samtidigt som jag förstår att det inte är läge att diskutera fb med honom. Så jag skyndar mig att lägga till, att alla dagar är väl positiva! Han höll med om det när vädret är med och han får sitta på pass...
Hamnade framför honom i kassan, han säger till mig att jag ska inte göra saker i livet som inte han skulle gjort...jag skrattar lite lätt och packar ned mina saker. Då hämtar han en bukett röda rosor och säger till kassörskan att den ska betalas av honom men "hon där" ska ha den...
Jag visste in vad jag skulle göra utan sa bara att det är värt en kram. Så det fick bli en kram och samtidigt fick jag en lätt puss på kinden!!! Snacka om att göra min dag.....
Men det blev lite av ringar på vattnet, kassörskan blev glad och sa nånting om positiva människor, kvinnan bakom frågade om han bara gav dem till mig utan vidare...så nog blev det många leenden och eftertankar typ,...varför gör man inte så här oftare? Visar en medmänniska lite uppskattning.
Jag kan säga att jag var rörd av hans handlande...mot mig? av alla människor...
...tänk vad lite visslande kan göra =))

Annars har det inte hänt så mycket under veckan, jobbet har tagit mycket tid. Haft avstämning i Falkenberg och varit i Falkenberg på föreläsning samt jobbat hela dagar för övrigt.
Nästa vecka blir inte så mycket bättre, då dra utvecklingssamtalen igång på allvar...unikum här kommer jag!! Nä, ska sanningen fram har jag snart skrivit in i alla elevers IUP snart =)
Därav lite tid till bloggandet under veckan.

Idag ska jag äntligen vara med i kören och öva till vår Gospelkonsert på söndag. halsen har sagt ifrån innan...i två veckor...men nu kör (!) jag =)
Det ska bli så kul att vara med på detta, två-tre körer blir en och så ger vi järnet, vi börjar öva klockan 13.30 på söndag och så är konserten klockan 18.00. Det ska bli så kul!!

Ödehusbokcirkeln gick mycket bra, diskussionerna kommer igång på allvar nästa gång vi träffas, hann ju bara läsa innantill ur boken denna gången, tre kapitel så då hinner det inte hända så mycket.

Nä, nu är det dags för en promenix innan kören. Gjorde förresten armhävningarna, som skulle gjorts förra veckan, nyss, hann med 45 på en minut...vet inte om det är så snabbt men en början iaf.

7 kommentarer:

Inga sa...

Vilken härlig berättelse och positiv! Sann dessutom. Måste erkänna att jag nästan glömt bort positiva dagen. Jag har i alla fall bjudit på bullar på jobbet.Bakade av maken.
Var är konserten? Man kanske kan komma och lyssna.

Kim M. Kimselius sa...

Åh, vad fint! Vilken härlig upplevelse! Vad skönt att du har spritt glädje idag, som gett ringar på vattnet. Kram Kim

bollebygdsbo sa...

Härligt!
Jag kan ju inte vissla - alltså blir det inga rosor. :D

Bodil sa...

Inga och ni andra också. Konserten är i kyrkan i Broaryd klockan 18.00 på söndag kväll. Kom just från övningen...det blir pampigt med 70-talet körsångare =)
Varmt välkomna!

anna-lena sa...

Vilken härlig berättelse! Och vad modigt av dej att våga ta emot.... det hade jag inte vågat ... och mycket glädje hade försvunnit.... Positivitet och mod .... Ha en bra helg! Hoppas att det kan passa att lyssna på er kör någon gång....på söndag funkar det inte ....

bokstickan sa...

Det finns en underbar liten bok för nybörjarläsarna som heter "Sur, surare, glad" av Ann-Christin Magnusson. Den handlar precis om det du beskriver - det man gör påverkar andra mer än man tror! Hur härligt som helst att läsa om mannen med rosorna. Nu blev min dag också gladare! :-)

Bodil sa...

Bokstickan: Nu blir jag nyfiken på den boken...kanske är det kö på den? Annars får jag nog läsa den...Men visst blir man glad??? =)