söndag 3 oktober 2010

Musikhelg med stort M
Denna helgen har gått i kulturens tecken. I fredags var det bokklubbsprat hos en fd jobbarkompis på kvällen. Jag var med i gruppen av kollegor, och fd kollegor, för första gången. De har hållt på i ett år ungefär och nu kände jag att det är lättare att komma med när man kan sova över i Falkenberg, där flertalet bor. Denna gången diskuterade vi boken Den utstötte. Vi hade alla läst boken och utgick ifrån det vi upplevt när vi läste den. Det blev bra diskussioner om de olika personerna i boken och det som skrivs mellan raderna. En bok att rekommendera om man vill läsa om någon som inte passar in i dåtidens ramar i samhället. Handlingen kretsar runt pojken som miste sin mamma under tragiska omständigheter, och hur man hanterar sorg hos barn på den tiden...

Väl hemkommen från Fåborgsvägen var de matlagning till gemensam middag på kvällen. För innan dess åkte vi iväg till Gislaved för att lyssna på Broaryds prima primadonna, Irené Theorin .
Det var första gången jag lyssnade på operasånger på det viset. Visst var det en upplevelse att se Irene sjunga dessa vackra arior. Kan varmt rekommendera ett besök på Köpenhamns operahus som är hennes hemvist.


Idag sjöng jag gospel ihop med hennes son och bror. Det var en helt underbar eftermiddag med härliga gospeltoner. Vi var drygt sjuttio körsångare och så var det mer än trehunda i kyrkbänkarna som lyssnade. Kan inte hitta ett härligare sätt att förmedla styrkan i bibelns budskap på än genom att sjunga gospel!! De var en höjdare alla kategorier!!
Han som kom till oss idag för att leda kören är aktiv i Stockholm Gospel, Jonas Engström heter han. Rekommenderas till er som funderar på en Gospeldag...

Nu laddar vi kören om för att sjunga med Åsa Jinder i början av December =)

I morgon har vi studiedag och ska då vara i Falkenberg under hela dagen, först ska vi ha handledning i vårt arbetslag sedan ska jag jobba med film och websidor på Mac. Det ska bli så kul att få jobba med något man verkligen känner kommer att användas i skolan på allvar.
Så jag spelade in lite snuttar från Gospeleftermiddagen vilken jag ska jobba med i morgon. Kanske resultatet blir så bra så jag lägger upp den här på bloggen...

2 kommentarer:

Inga sa...

Gospel är härligt att sjunga. Hade hoppats kunna lyssna på er men min hosta besvärar mig så jag fick avstå. Roligt att det gick bra. Ha en bra vecka!

Anna-Lena sa...

JA, lägg ut lite gospel så vi som inte fick uppleva får hhöra och se... Hoppas att du får en mindre tröttande studiedag än vad vår var... även om den var helt OK. Intressant att ni ägnar er åt IT - det vet inte våra ledare vad det är :)
Ska börja med Ödehuset nu, efter att ha läst en massa barn och ungdomsböcker. Och sista delen av hungerspelen på engelska... Den var inte riktigt lika bra som de tidigare delarna ... det var lite för mycket krig... det var en väldigt svart bok. Ha en bra vecka!