söndag 24 oktober 2010

Regnhelg med ljusfrossa

Denna helgen har det i stort sätt regnat oavbrutet, men vad gör det om man kan roa sig med olika saker ändå =)
Jag har bl.a. hunnit med ett besök på Hjulebergs slott där det var julmässa. Det var första gången jag var där, men jag är övertygad om det inte var den sista. Det var jag och Moa som styrde GRR till mässan. Vi tyckte att det var mycket vackra saker som visades upp. Det var många som kom från Gotland och hade fina saker med sig till försäljning. Det var allt ifrån små tovade tomtar till riktigt vackra och mjuka ullskinn som de hade med till försäljning. Miljön som mässan håller till i är härligt gammaldags, det är i ladugårdarna på Hjuleberg som allt händer. Det ger lite av julkänsla när man ser alla tomtar och granar. Men tyvärr var ju inte vädret så särskilt jullikt...paraplyet som vi hade med oss nästan vände sig när vi gick mellan husen.
Jag köpte lite vackra och roliga ljus och mycket goda korvar, ostar, sillar och bröd. Mums, vad vi kan njuta av goda saker framöver.
Vi tog även en tur till Fåborg och såg till det lilla boet, vi hade köpt med gott fikabröd och satt där i stearinljusets sken och myste en stund innan turen gick hem till Danhult igen.

Idag har det varit en hel del jobb på programmet, sammanställning av mitt uppdrag som samordnare skulle göras. Det är nästan färdigt nu, men det fattas lite uppgifter om en del elever som jag får komplettera när jag kommer till skolan i morgon. Det ska presenteras för ledningsgruppen vad vi gör i den yrkesrollen. Ska bli spännande att se vad vi gör när det väl är nedskrivet på papper.

Promenad i ganska rikligt regn har jag också hunnit med.
Var sedan i kyrkan på en temagudstjänst, där vi fick möta bibliska personer under en vandring i kyrkan.
 Min svärmor tyckte att det var en mycket trevlig stund där kaffet på slutet var pricken över i =)

2 kommentarer:

Inga sa...

Verkar varit en trevlig helg trots regnet. Har mest varit inomhus förutom en hundrunda. Julmässor brukar vara roliga. Förra helgen var det en på Åminne bruk, men i år åkte vi inte dit. Det kanske blir tillfälle längre fram. Det är ju trots allt två månader till julafton idag.

Ha en bra vecka.

anna-lena sa...

Fina ljusbilder. Hoppas att vi får lite ljus utifrån idag.
Håller med Inga om julmässa ... det får allt vara än ett tag. Fast jag fick första julmotivspåsen på M&S i London. oh julkort köpte jag oxå.... så lite går allt ttankaran däråt. Ha en bra vecka.