tisdag 19 oktober 2010

Tur till Ätran, Ullared, Vessige och Falkenberg =)

Denna veckan har Gislaveds kommun hälsovecka, det innebär att vi ska ta hand om kropp och själ extra väl under denna veckan. Eftersom Broaryd ligger i Gislaveds kommun är vi engagerade i detta. Vi har gjort en gemensam satsning med alla föreningar och olika samfund i samhället, där det är aktivitet nästan varje dag. Det skulle varit en aktivitet/dag, men det blir en inställd på grund av missuppfattning. Det var en tipspromenad som skulle genomförts på lördag, så om ni läser detta och hade tänkt gå promenaden vet ni nu att den är INSTÄLLD!!

Men det finns så mycket att att vara med på...Igår hade jag gympan med med efterföljande frukt och juicestund, som brukligt är under denna veckan. Vi var tio stycken som var tillsammans i gympasalen och hade en skön svettig stund och en härlig gemenskap vid fruktskålen efteråt.
Idag har det varit boule på programmet, alla får prova på alla saker och allt är gratis.

I morgon och på torsdag ska själen få sitt, det är filmvisning i bibblan med Ulf:s film från Broaryd på 60-talet. Ska bli kul att se och höra vad som kommer att visas.
På torsdag kommer vi att sjunga tillsammans, kören och alla andra som kommer till församlingshemmet, för att höra Jonas Jonsson sjunga och berätta om sitt arbete på RIA-Hela människan, i Gislaved. Den kvällen kallar vi "Sjung hela människan frisk" Vill ni bli friska så kommer ni dit =)

Kommer mer saker längre fram på bloggen...

Idag har det varit en fullspäckad dag, först var det jobb som vanligt på Ätranskolan och arbete med de nya svenskarna. Efter det var det ilfart till Apel för planering av elevens val innan vi åkte till Sörby Naturhälsogård där vi i arbetslaget skulle jobba oss ännu mer tillsammans.
Det var en mycket härlig och avslappnad stund vi fick oss till livs. Men det gav också många nya tankar att fundera på. Vi pratade om ärlighet. Vad kan hindra mig från att vara ärlig i arbetslaget? Var en fråga vi fick att diskutera i par. Ja, vad kan det vara som hindrar mig från det? Det första jag kom på var att jag inte vill såra någon annan, rädd för vad som ska kunna komma efter. Vi fick också lära oss att se hur vi oftast tänker och handlar, fördömmande, antingen mot oss själva eller mot våra medmänniskor. Man kan slippa konflikter om man i stället säger vilka känslor som väcks inom mig, när någon gör ett "fel". På så sätt kan man diskutera sig fram till lösningar och varför man handlar som man gör. Känslorna styr, men genom att vi tänker och säger hur vi uppfattar det blir det inte skuldbelagt på någon annan.

Klok kvinna och många kloka ord är dagens lärdom =)

Efter det en tur till stan föra att kolla till husets värme...allt var ok.

(bilderna kommer när jag fått tag på dotterns kamera)


1 kommentar:

anna-lena sa...

Vilken dag ... vilken vecka. Jag tror definitivt att glädjefylld sång och musik är läkande ... Snart börjar luciatränadet här i skolan ... det gillar jag att ha hand om.
Kollade länken till hälsogården. Det finns pärlor lite varstans, pärlor som man inte känner till.
Ärlighet ... ja, det är en bra fråga att diskutera. Har varit på föreläsning om "giraffmetoden".... har nog använt den för lite.... dags att ta nya girafftag... Ha en fortsatt bra hälsovecka!