lördag 18 september 2010

Besök från Skåne

Besök på Skrea strand i veckan

Nu har snart även den veckan gått, det går fort nu för tiden...jag kan ju inte säga att livet känns som en uppförsbacke när det går så fort eller kan man det??
Det har inte blivit så många inlägg under denna veckan, jag har liksom haft fullt upp med mycket annat. Det har varit allt ifrån gympa till stillasittande på ett antal möten, tre stycken noga räknat...på min fritid bara. Om man sedan tittar på vad som hänt på jobbet är det också full fart. jag har nu kommit in i mitt jobb med olika delar. Och jag tycker att det är mycket kul att träffa så mycket kollegor och elever på andra skolor i området. Det ger en förståelse på olika plan om varför man jobbar som man gör. Det ger mig även en samhörighet med de kollegorna som jobbar på olika enheterna på ett sätt som jag inte skulle haft annars. Alltid kul att knyta nya kontakter!!
Vågorna rullade in mot land

Arbetet med de nyanlända eleverna är otroligt givande och roligt. Man ser för varje dag hur de går framåt. Jag tittade på programmet med Ann-Marie Körling i veckan, det var ett sevärt program. Jag följer även hennes blogg och där har jag lärt mig mycket i hur man bemöter elever. Hon är minsann ingen dussinvara, även om jag tycker att hon har många likheter med en mycket duktig kollega på min skola. Och av henne har jag plockat många bra tips.


Efter morgondagen kommer det att handla om lite annat än om valet i de olika medierna, gött, tycker jag iaf. Det har blivit lite mycket nu, men jag såg debatten igår kväll, det var en samling pålästa politiker.Vad jag kommer ihåg så har inte varje enskild partiledare kunde svara så bra på de frågor som kommit upp vid tidigare års valdebatter. Det är kanske så att det inte var sanningen som kom fram alla gånger, men dagens partiledare har en bra retorik som hjälper dem på traven. Nu återstår det bara att se vilka som drar det kortaste strået, det känns som om det är jämnt...
Stranden var tom på människor

Idag skulle vi åkt till Varberg och gå på torget, men fick just nu veta att vi får besök av svägerska och kusin till barnen från Skåneland . Vi har inte varit på någon torghandel alls i år men det får bli en annan gång.
Vi hade även tänkt att vi skulle besöka Klitterbadet idag. Det var minst ett par år sedan jag var i en simhall, men där har vi den på gångavstånd så då kan det kanske bli av oftare. Men eftersom de kommer hit blir det bra att jag tar det lite lugnt, fick nämligen ett flygande påhopp av kill i halsen och hosta i torsdags, men bara jag är tyst så hostar jag inte...men det är ju det som är det svåra, det vet alla ni som känner mig =)

Igår var det nästan lite mysigt att läsa på facebook och blogginlägg. För inom någon timme var det katter som visades upp i sina nya hem på inte mindre än två ställen. A-L dina katter ser så mysiga ut, man vill bara komma dit och gosa med dem...mmm... Hos Mia var det en lite äldre katt som flyttat in Zeus heter han. Han ser verkligen mjuk och go ut han också. Det är tur att man kan träffa på katter lite här och var när vi inte kan ha katt själva. Hannah är allergisk mot just katt, men hund går tack och lov bra =D
Efter promenaden var det gott med en räkmacka

3 kommentarer:

femfemman sa...

Tänker likadant. Visst har man ett bra liv när tiden rusar. Ni har det så härligt med er stuga där nere i Falkenberg. Måste vara idealiskt att bo så nära den. Vi har inte varit i vår ( delade) stuga sedan i juli. Säkert ingen annan heller.
Men den är bra att ha i juni-juli...
Hoppas hostan ger sig, så att du kan prata obehindrat....och ha gympa på måndag.

Inga sa...

Tiden rusar fram och vi med den. Det händer hela tiden mycket omkring oss. Har också drabbats av förkylning i fredags eftermiddag. Tur att det är helg och man kan ta det lite lugnt. Räkmackan såg god ut. Blev så sugen, men just nu smakar inget. Ha en bra dag och krya på dig!

Mia sa...

Nog rusar tiden fram... ingen tid att sitta och tycka livet är långtråkigt. Så är det nog för många.

Besök från Skåne och besök i Halland, inte illa vad en del (du) hinner med!