torsdag 30 september 2010

Positiva dagen!

Idag är det enligt fb positiva dagen och jag hade klickat i att jag skulle medverka, vilket innebär att jag påmint alla i min närhet på jobbet, om vilken dag det är.
När jag åkte hem mitt på dagen idag så kom jag på att det skulle handlas till hkk i Ätran i morgon. Svängde in om affären och snabbade mig in för att köpa äpplen, till paj. När jag står bland frukten lite småvisslande frågar en, för mig, främmande man om jag är på bra humör? Ja, det är ju positiva dagen idag säger jag, samtidigt som jag förstår att det inte är läge att diskutera fb med honom. Så jag skyndar mig att lägga till, att alla dagar är väl positiva! Han höll med om det när vädret är med och han får sitta på pass...
Hamnade framför honom i kassan, han säger till mig att jag ska inte göra saker i livet som inte han skulle gjort...jag skrattar lite lätt och packar ned mina saker. Då hämtar han en bukett röda rosor och säger till kassörskan att den ska betalas av honom men "hon där" ska ha den...
Jag visste in vad jag skulle göra utan sa bara att det är värt en kram. Så det fick bli en kram och samtidigt fick jag en lätt puss på kinden!!! Snacka om att göra min dag.....
Men det blev lite av ringar på vattnet, kassörskan blev glad och sa nånting om positiva människor, kvinnan bakom frågade om han bara gav dem till mig utan vidare...så nog blev det många leenden och eftertankar typ,...varför gör man inte så här oftare? Visar en medmänniska lite uppskattning.
Jag kan säga att jag var rörd av hans handlande...mot mig? av alla människor...
...tänk vad lite visslande kan göra =))

Annars har det inte hänt så mycket under veckan, jobbet har tagit mycket tid. Haft avstämning i Falkenberg och varit i Falkenberg på föreläsning samt jobbat hela dagar för övrigt.
Nästa vecka blir inte så mycket bättre, då dra utvecklingssamtalen igång på allvar...unikum här kommer jag!! Nä, ska sanningen fram har jag snart skrivit in i alla elevers IUP snart =)
Därav lite tid till bloggandet under veckan.

Idag ska jag äntligen vara med i kören och öva till vår Gospelkonsert på söndag. halsen har sagt ifrån innan...i två veckor...men nu kör (!) jag =)
Det ska bli så kul att vara med på detta, två-tre körer blir en och så ger vi järnet, vi börjar öva klockan 13.30 på söndag och så är konserten klockan 18.00. Det ska bli så kul!!

Ödehusbokcirkeln gick mycket bra, diskussionerna kommer igång på allvar nästa gång vi träffas, hann ju bara läsa innantill ur boken denna gången, tre kapitel så då hinner det inte hända så mycket.

Nä, nu är det dags för en promenix innan kören. Gjorde förresten armhävningarna, som skulle gjorts förra veckan, nyss, hann med 45 på en minut...vet inte om det är så snabbt men en början iaf.

lördag 25 september 2010

På bättringsvägen?

Ja, jag tror bestämt att jag är på bättringsvägen nu. Var ute på en promenad igår och det var i stort sett ok jag blev lite tröttare än vanligt. Så nu kan jag nog ta tag i min utmaning på allvar, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta av den tanken....skämtade bara, det ska verkligen bli skoj att ha denna utmaning att se fram emot i ett antal veckor.

Christina Larsson och undertecknad

Jag var på bokmässan i torsdags och det är lite som julafton att gå omkring bland alla böcker och kända författare och annat löst folk. Fick möta den författare som jag började läsa för något år sedan, Christina Larsson. Jag tycker om hennes sätt att skriva och att sedan miljön är hämtad från Göteborg gör ju inte saken sämre. Det är roligare att läsa när man känner igen sig i miljön där morden begås och även klaras upp. Ja, så länge det är i fantasin alltså, annars vete rackarn!!

Ett känt ansikte...bland många
Jag hade bestämt mig för att inte komma hem med skönlitterära böcker denna gången. istället fokuserade jag på böcker som jag kan ha användning i jobbet eller rent privat vad det gäller hur man mår. Med fokus på personlig utveckling. Jag kom inte hem med mer än två deckare i bokform, signerade av Christina Larsson men jag köpte två deckare på cd-skiva. Jo Nesbös första. Kan ha dem i bilen när jag tycker att programledarna gått över gränsen när det gäller samtalsämnen och språkbruk....Lantz och Uggla kanske får mina tankar just nu...
Annars blev det livsstilsböcker och tidningar som inköptes av mig. Har nog hittat en ny favorittidning som passar mig, Leva är det som tilltalar mig mycket. Det är långa reportage om människor som är intressanta och lite tips om hur man kan göra själv för att uppnå olika stadier av harmoni. Testar den nu, beställde tre nummer av den skriften. Kanske det kommer ett riktigt utlåtande längre fram....

Nu kommer jag att bli klok som en bok =)

Köpte även en bok som heter Ta skit och gör det till guld och Mia Törnbloms senaste bok, Du leder. Dessa böcker kommer jag att läsa under den närmaste tiden. Men även böckerna Full Koll, let go och Ja! ska jag läsa och försöka att ta till mig de bästa bitarna. Får se om det blir en bättre Bodil efter att jag läst dessa böcker!!
Min älskade brygga <3

Igår hade vi en bastukväll med goda vänner. Det var en otroligt varm och vacker kväll. Att jag dessutom bara kunde njuta av att bara bada och det roliga runt detta var en extra njutning. De hade med sig allt som vi åt och drack den kvällen. Supergott och lyxigt för min del.

Dukat till bastufest

Nu är Dans andjakt snart över då ska vi åka till Falkenberg där jag ska ta en lång promenad på stranden. För att ladda för bokcirkeln jag drar igång i morgon. Det är en utmaning, det har jag aldrig gjort innan. men man lär så länge man lever =)

onsdag 22 september 2010

Förkylningstider..host, hostLiten kul grej jag testar. Svara på frågan är ni snälla. Tack!!

I kväll har jag då äntligen kommit till skott att skriva lite på bloggen. Det är nog ett bevis på att jag mår lite bättre... Jag har mått ganska dåligt under nästan en vecka nu, förstår jag nu, när jag känner skillnaden på hur man kan må.


Men jag har inte varit helt sysslolös för det, nähä, det är jag inte förrän jag ligger i 40° feber...
Säger bara unikum och bloggar, det tar tid, men rolig tid.
Men jag hade inte gympan i måndags, då var jag däckad och låg & snörvlade och hostade i soffan. Jaja jag låg nog och tyckte lite synd om mig också, det var det ju ingen annan som gjorde...

Igår hade vi den ålderdomliga tillställningen Husförhör här hos oss. Det är inte så allvarligt som det låter. Vi grannar träffas, prästen är med och pratar lite över ett givet ämne sedan fikar vi och pratar rent allmänt om allt mellan himmel och jord. Jag var hemma från skolan igår men drog mig upp ur soffan vid fyratiden och fixade till det som skulle göras. Tvättade händerna ett antal extra gånger så ingen smitta skulle komma med...får hoppas att de personer som var här igår klarar sig från smittan.

Idag har jag varit på plats igen och vi har tagit emot studiebesök från stora delar av Sverige. Det är 1-1 konferens i Falkenberg nu och dessa deltagare bussades ut till de olika skolorna som har det. Hade besök i min klass av ett gäng på 8-10 personer. De fick se hur vi gör sagor i Keynote, ett bildspelsprogram för Mac. Det ser ut so om sidorna bläddras i boken där deras egen saga står skriven. Jag tyckte att det är en saga och i sagor finns det mycket bilder därför ska de hitta bilder som sätts in på varje sida, bilder som handlar om det som står om texten på just den sidan. Jag tycker samtidigt att det inte ska vara för mycket text på varje sida, en saga ska kunna läsas av nya läsare. Det är mycket bra sagor jag fått in hittills, deadline är nästa vecka på måndag...
När sagorna är skickade till mig får de gå in på en sida som heter storybird och skapa egna sagor med givna bilder. KUL!!

I det gänget som jag sedan träffade för ytterligare frågor träffade jag en kvinna som jobbar som hkk-lärare och hon var lite nyfiken på hur jag jobbar. Vi hann tyvärr inte prata mer om det, men på bloggen om 1-1 evenemanget har de tjejer som har hand om den intervjuat två kvinnor i bussen på väg till oss. Jag såg då namnet och sökte på fb, bingo, det visade sig vara en kvinna som dessutom har en blogg som är inspirerande. Kommenterade i hennes blogg, hon skickade meddelande via fb och nu är vi vänner på samma ställe. Det är lättare att leta upp folk nu för tiden ska jag säga. Inom två timmar hände allt detta, det är inte konstigt att tiden går fort...

Höll på att glömma det nya i mitt liv...
Utmaning som heter duga, men jag hakar på!! Det får bära eller brista =)
Häng på den som har lust, du tävlar ju bara mot dig själv =)

lördag 18 september 2010

Besök från Skåne

Besök på Skrea strand i veckan

Nu har snart även den veckan gått, det går fort nu för tiden...jag kan ju inte säga att livet känns som en uppförsbacke när det går så fort eller kan man det??
Det har inte blivit så många inlägg under denna veckan, jag har liksom haft fullt upp med mycket annat. Det har varit allt ifrån gympa till stillasittande på ett antal möten, tre stycken noga räknat...på min fritid bara. Om man sedan tittar på vad som hänt på jobbet är det också full fart. jag har nu kommit in i mitt jobb med olika delar. Och jag tycker att det är mycket kul att träffa så mycket kollegor och elever på andra skolor i området. Det ger en förståelse på olika plan om varför man jobbar som man gör. Det ger mig även en samhörighet med de kollegorna som jobbar på olika enheterna på ett sätt som jag inte skulle haft annars. Alltid kul att knyta nya kontakter!!
Vågorna rullade in mot land

Arbetet med de nyanlända eleverna är otroligt givande och roligt. Man ser för varje dag hur de går framåt. Jag tittade på programmet med Ann-Marie Körling i veckan, det var ett sevärt program. Jag följer även hennes blogg och där har jag lärt mig mycket i hur man bemöter elever. Hon är minsann ingen dussinvara, även om jag tycker att hon har många likheter med en mycket duktig kollega på min skola. Och av henne har jag plockat många bra tips.


Efter morgondagen kommer det att handla om lite annat än om valet i de olika medierna, gött, tycker jag iaf. Det har blivit lite mycket nu, men jag såg debatten igår kväll, det var en samling pålästa politiker.Vad jag kommer ihåg så har inte varje enskild partiledare kunde svara så bra på de frågor som kommit upp vid tidigare års valdebatter. Det är kanske så att det inte var sanningen som kom fram alla gånger, men dagens partiledare har en bra retorik som hjälper dem på traven. Nu återstår det bara att se vilka som drar det kortaste strået, det känns som om det är jämnt...
Stranden var tom på människor

Idag skulle vi åkt till Varberg och gå på torget, men fick just nu veta att vi får besök av svägerska och kusin till barnen från Skåneland . Vi har inte varit på någon torghandel alls i år men det får bli en annan gång.
Vi hade även tänkt att vi skulle besöka Klitterbadet idag. Det var minst ett par år sedan jag var i en simhall, men där har vi den på gångavstånd så då kan det kanske bli av oftare. Men eftersom de kommer hit blir det bra att jag tar det lite lugnt, fick nämligen ett flygande påhopp av kill i halsen och hosta i torsdags, men bara jag är tyst så hostar jag inte...men det är ju det som är det svåra, det vet alla ni som känner mig =)

Igår var det nästan lite mysigt att läsa på facebook och blogginlägg. För inom någon timme var det katter som visades upp i sina nya hem på inte mindre än två ställen. A-L dina katter ser så mysiga ut, man vill bara komma dit och gosa med dem...mmm... Hos Mia var det en lite äldre katt som flyttat in Zeus heter han. Han ser verkligen mjuk och go ut han också. Det är tur att man kan träffa på katter lite här och var när vi inte kan ha katt själva. Hannah är allergisk mot just katt, men hund går tack och lov bra =D
Efter promenaden var det gott med en räkmacka

söndag 12 september 2010

Pilgrimsvandring..!

...sug på det ordet en stund, p i l g r i m s v a n d r i n g. Visst är det ett vackert ord?

Här är vandrarna på väg mot sitt mål, jag kom lite efter...

Det är något jag och nästan trettio personer till ägnat sig åt idag. I alltifrån duggregn till mer ihållande regn har vi vandrat ca 12 km, vi gick från Burseryds kyrka till Sandviks kyrka. På vägen hade vi små uppehåll med morgongymnastik, sånger och ibland träffade vi på historiska personer eller platser. När vi gått ca 4 kilometer hade vi ett stopp vid en oas där vi fick gott kaffe och dopp. Det är gott med hembakta grovlunsar med smör och ost, mums. Efter det fick vi nya krafter. Vi satt i ett uterum hos Berit och Roland och nr vi var redo för att starta igen så tilltog regnandet rejält, men vi gjorde en omröstning och alla ville fortsätta på vandringen. Med paraply, kepsar, mer regnjackor och byxor så var vi redo för att möta vattnet som kom uppifrån.
Jag måste säga att det var ett otroligt gäng av äldre människor som verkligen orkade gå, i rask takt, hela denna vägen. Det har varit en underbart härlig förmiddag, många människor att prata några ord med och nya kunskaper om personer och platser.

Väl hemma igen var det mat på programmet, vandringen avslutades med gemensam måltid i sockenstugan, men jag som har mina döttrar hemma under helgen hade förberett älgstekar som vi skulle äta tillsammans idag. Det blev en mycket god måltid med tillbehör av olika slag till. Lingonsylten till steken och blåbärssylten till ostkakan som vi åt till efterrätt smakade extra bra med tanke på att jag plockat bären själv i skogen nedanför ladugården. Flickorna uppskattade "redig" söndagsmiddag extra mycket nu när de sköter sina egna måltider till vardags.
Ödehus
Om ett par veckor kommer jag att börja leda en bokcirkel med boken Ödehuset, kunde därför inte låta bli att ta kort på det huset vi vandrade förbi.

Bandjärn

Nu har då ytterligare en helg snart gått. Vart tar tiden vägen egentligen? Det går så fort, igår var vi på en företagsvisning, Burseryds Bruk visades för allmänheten med anledning av att fyller 100 år. Jag har varit där vid tidigare tillfälle, Dan gör i nuläget alla engångspallar som företaget gör av med. Det handlar om åtskilliga tusen på ett år så det var extra roligt att se dem i sitt rätta element. Det är bandjärn som är deras huvudsakliga syssla, men de gör även band till vintunnor och kabelband.
Dans pallar

Det är så härligt att se hur flickorna trivs i sina olika klasser och boende. Samtidigt som de trivs i Danhult, vilket de säger till oss allt som oftast =) Men Stina har kommit otroligt bra i studentlivet, hon stortrivs! Hannah kallar ju Växjö för sitt hem och Danhult för hemhem, så visst betyder platsen man växy upp på en hel del.
Jag själv är uppväxt i Bollebygd och det hus där jag föddes är jämnat med marken, så just de rötterna har jag inte kvar. Det kanske är därför som jag inte har någon större dragning till den gamla hemorten? Jag har på ett sätt börjat om med ett nytt liv här i Danhult, Broaryd. Det är verkligen mitt hem nu. Vi har ju även ett hus i Falkenberg nuförtiden, men det kommer nog aldrig att kännas som mitt hem. Det är och kommer säkert att förbli i Danhult tillsammans med Dan. Som är åttonde generationen på gården, det förpliktigar också =)

onsdag 8 september 2010

Fullproppad av roliga saker

Snart ser det ut så här överallt...

Idag har det varit en sådan dag då jag bara njutit av alla trevliga möten man har med underbara människor. På jobbet var det den dagen då jag åker omkring till småskolorna för att göra sammanställningar om hur många elever de har som behöver extra stöd i svenska som andraspråk. Där träffade jag många trevliga personer som ville ha hjälp med stöd av olika slag. Det kan handla om att jag ska ha lektioner eller att jag ska hjälpa till att plocka fram material som de kan jobba med på de andras lektioner. Vi fick även chans att prata om introduktionsguider, och hur svårt det är att få tag på i de olika språken. Rektorn satt vid ett av borden, kaffebordet, och då blev det samtal i vidare begrepp som rör våra elever. Intressant när man får tid till sånt. Det är inte ofta i vår stressade värld, ska jag säga!!

Efter en mycket bra lektion med klassen där de fick lära sig egenskapsord och dess betydelse. De skulle sedan skriva ned sina egenskaper som var positiva saker, det tyckte många var svårt och behövde lite hjälp på traven. Jantelagen har verkligen fått sitt fäste hos alla generationer!!!

När jobbet var slut styrde jag bilen mot metropolen Falkenberg för två olika föreläsningar/tips. Jag hann även besöka vår lilla lya och klippa gräset där, med en handjagare går det på 10 min, så stor är den inte...Men kaffe var jag värd innan jag styrde in mot centrum och ärendeuträttning innan boktipset kom igång på bibblan.

Det var en liten samling som fick tips på mycket bra ungdomsböcker. Två mycket kunniga bibliotekarier visade och berättade om bra och nya böcker. En av dem som tipsade jobbar på vår skola och hon kommer ofta in till klasserna och berättar om böcker som är mycket läsvärda. Idag hade de böcker i olika kategorier, deckare, utsatthet, romantik m.m, m.m.
Jag fick några riktigt bra tips om böcker till mina elever i Sva. Tack Pia och Carina för en underbar stund, där ert intresse för böcker verkligen smittade av sig. Kommer nästa gång ni ordnar något sådant=)

En vacker solnedgång/uppgång från Jokkmokk förra sommaren...

Sedan kommer det som är lite roligt....den andra bibliotekarien på vår skola skulle vara med på en föreläsning om sociala medier. Den började samtidigt som boktipset var slut.
Hon berättade där om sin blogg, som handlar om både böcker och stickning. Det hade jag inte en aning om innan jag hörde henne berätta om detta. Kul att veta att man har någon mer i ens närhet som bloggar =)
Inga och Ingela, jag tänkte lite extra på er då hon verkligen talade om hur många olika stickbloggar det finns i Sverige, hon gav exempel som Dödergök, Tantkofta och en del till.
Hon visade även att man enkelt kan leta upp adresser till de andra stickbloggarna på denna sidan.

Det är oroligt vad stickning är poppis...även denna engelska sidan, Ravelry slog hon ett slag för.
Så nu tror jag att jag också måste börja sticka...om jag nu hinner för alla de sociala medierna som tar upp min tid... Fick även berättat för mig idag att 80% av oss är uppkopplade och 1/4 av den tiden ägnar vi oss åt sociala medier...

Nä jag tror att jag ägnar mig åt bokläsning i stället, läser just nu Ödehuset. Jag ska ha den i en bokcirkel där vi ska diskutera livets gåta. Den är mycket bra och föder många tankar.
Så nu är det dags för sängen och denna goda bok.
Men jag har haft en underbart rolig och lärorik dag. Tack alla som kom i min väg och förgyllde den =)

tisdag 7 september 2010

Vision, är det detsamma som historia?


Idag hade vi en extra lång dag, vi hade konferens till 17.30, vanligtvis slutar vi 16.45 och den extra stunden gjorde mycket på orken och koncentrationen. Om det nu hade handlat om det vi trodde!!! Det var en föreläsning av en som jobbar på GU och utbildar pedagoger, säkert professor också...Vi skulle höra om vision och vad vi kan tänka på i det perspektivet, meeen det blev en upprepning i vad vi lärde oss på utbildningarna Peaget, Skinner, Vegotsky och alla de andra goa gubbarna. Powerpoint presentation med punkter uppradade, som tydligt gicks igenom...

Den första timmen innan kaffet var dryg så det räcker till...och jag vet inte vad jag lärde mig för nytt... Luft och kaffe gjorde susen, så man orkade ytterligare 2,5 timmar, ja eller nästan i alla fall. Behållningen av denna föreläsning var att vi förstod att det förändras runt omkring oss hela tiden, både vad det gäller tekniken och kulturer. Som näst sista bild visade hon ungdomars sätt att skriva sms och chatt med förkortningar, sammanlagt var meddelandet 171 tecken. Sedan avslöjade hon vad det egentligen stod, och då gick det åt 327 tecken. Så visst är det smart att lära sig läsa ungdomars meddelanden...om jag nu bara kunde få min man att göra det också, då hade det gått fort att skicka sms =)

Jag är faktiskt lite fascinerad av deras uppfinnesrikedom. Kommer att jobba med lite av detta på svenskan. Kanske blir det smsdikter eller meddelande till dem hemma om att de sticker till en kompis och hittar på nått, eller att de är olyckligt kära och skriver om det till en kompis...det finns många uppslag om hur man kan skriva. Återkommer kanske om det =)
kanske till och med kommer att använda en del av tecknen här så småningom =)X (detta betyder puss) om nu någon vill skicka ett sms med ett sådant meddelande =)* puss på kinden betyder detta.

Fick även höra att den kurs hon har nu på GU är det vanligt att eleverna samläser till seminarierna. De träffas och så läser de högt och diskuterar sedan kapitel på kapitel. Smart tycker jag, dels är det socialt och dels övar de sig på att lyssna och läsa i grupp.

Fick även lite att tänka på vad det egentligen är vi bedömer, kunskap, vad är det? Kan man mäta det? Vi måste ju tyvärr göra det och dessutom skriva i IUP och skriftliga omdömen, hur skriver man bäst om vad eleven tagit till sig eller hur de ska utveckla bättre kunskaper i just det ämnet utan att skriva värderande....tål att tänka på...

I morgon ska jag åka runt till de småskolor jag inte besökt tidigare i rektorsområdet. Det är ett mycket trevligt uppdrag, man lär sig så mycket nytt när man kommer ut till andra skolor. Om man då dessutom känner personalen blir besöket ännu bättre, för då är de inte rädda att berätta vad de går och funderar på angående de invandrade eleverna. Många av dem har det riktigt tufft när de kommer, de förstår oftast väldigt lite eller inget alls. Men när de varit här ett antal veckor så ser man hur de lyser upp och blir glada för varje litet ord de tagit till sig och förstår.

Vill även påminna om Peaceoneday vi på skolan var med förra året och kommer att uppmärksamma det även i år. Vi ska ha workshops, fredsmarsch, bloggar, hemsida, körsång mm. Kommer nog även att försöka få med en del 0-5 skolor, åtminstone i fredsmarscen förbi GeKås.


måndag 6 september 2010

Mycket kan hända på en måndag

Två tiolitersgrytor och en femliters kokades dessa godingar i =)
Då har jag alltså kommit igång med denna terminens gympa...det funkade med det ny programmet, trots att jag inte övat så väldigt mycket....eller nästan inte alls =)
Men när vi kom hem från gympapasset var grannen, som är sjuksköterska här, D hade fått getingstick och är superallergisk. Men han hade gjort precis som han skulle, tagit tabletter och sedan ringt 112 för att få veta vad han skulle göra därefter grannen.
Hon kom och hjälpte till med att ge spruta...eller inte D fick sätta den själv i låret. Sedan ringde hon upp 112 och bad att de skulle komma för kolla upp honom. De kom och ville ta med honom för observation. Han ringde just och sa att han hade sådan huvudvärk men att han nog får komma hem om några timmar. Så min nattsömn blir nog störd i natt, men vad gör väl det om allt går så bra som det gjorde denna gången =))
Det är i detta huset bordet och stolarna bor nu.

Helgen som var avsatt till övning gick till så mycket annat. Vi skulle åka till döttrarna i Växjö med möbler och lite annat smått & gott. Vi hade räknat ut att bilen skulle bli fullastad av alla nödvändiga saker. Då snackar vi en kombibil!! men på lördagsmorgonen skulle mannen i huset byta en glödlampa i bilen och öppnade av den anledningen motorhuven och såg då att bilen inte mådde så bra...diesel över hela motorn mer eller mindre. Den var inne på service för ett par tre veckor sedan, då bytte de bränslefilter som tydligen inte kommit riktigt på plats...så här har jag kört massor av mil och dieseln bara sprutat ut, inte bra!! Vi kom då på att vi skulle ta caddyn, jag eller D skulle få stanna hemma då det bara finns två sittplatser i den, men ett väldigt stort lastutrymme!! Men efter samtal med döttrarna ville de att båda föräldrarna skulle med, så vad gör man då...???
Jo, man tar den minsta bilen som vi förfogar över i familjen och lastar den överfull med allt möjligt.
Det fanns inte mycket plats kvar i baksätet när bordet var på plats...men Moa satt där när vi väl låst dörren om både henne och kartongen...hennes talesätt är Man kan det man vill!!!
I detta hus bor äldsta dottern

Det blev en heldag på Campus och vi var inte hemma förrän halv nio på kvällen. Då dukade vi tre upp till en riktig frossarkväll med havskräftor...finns inget godare säger jag bara =)))
Vi åt så vi blev mätta på den goda smaken.
Jag kokade drygt fem kilo kräftor dagen innan, vi åt några på fredagskvällen då vi hade vänner här på bastubad och mat. De tyckte att det smakade riktigt gott, då ska jag säga att smaken kom mer till sin rätt dagen efter...slurp och mums =P

Igår var det dags för körupptakt lite i "smyg" vi börjar egentligen på torsdag men var med på den sista friluftsgudstjänsten för i år med lite sånger som vi kan riktigt bra...=)))

Denna veckan är fulltecknad, i morgon har vi föreläsning om visionsarbete till klockan halv 6 på onsdag ska jag till Falkenberg för en träff på bibblan där de presenterar nya böcker....
Efter det har jag tänkt gå på en föreläsning om sociala medier, bloggar och annat =))
Så då kommer jag att ligga kvar i vårt "andra" hem, det ska bli kul att utnyttja det på så sätt. På torsdag har jag sovmorgon så då kan jag njuta fullt ut av den...ingen som stör mig.
Skulle egentligen klämt in ett möte till...men det blev för tajt.

Kämpar nu på för att få mer resurs till elever i klassen! Det är inte lätt, trots att vi har elever som har haft det tidigare, det är inte lätt att hinna med 23 elever som vill ha hjälp på en och samma gång!!! Vad gör man dessa som inte jobbar på alls, det saknas en inre motor för att de ska fungera? Vi hoppas fortfarande på att vi ska få assistent till klassen, i alla fall några dagar i veckan.

Jag känner mig så duktig idag nu när jag kommit igång med gymnastiken igen, jag börjar redan känna av träningsvärk i mage, hoppas att det gör nytta så att magen drar ihop sig lite, och i axlar & skuldror. Det är något som är ontskönt på något sätt.