tisdag 22 december 2009

Dan före dan före...

Nu har jag gjort allt som jag tänkt att jag skulle göra...jaja nästan i alla fall, det finns nog alltid något mer man kan göra. Idag har jag varit och hämtat de sista klapparna och slagit in alla också, det saknas adresslappar på en del men det ska jag fixa i kväll. Skinkan är kokad, ska griljeras i morgon kväll, den doft som då sprider sig i huset är starkt förknippad med Jul för min del....mmmmm, jag längtar dit redan nu =

Till och med granen har blivit klädd idag, det är ovanligt att vi klär granen innan den 23 December, men nu är det gjort och den blev riktigt fin. Den går helt i silver i år, annars brukar det vara rött i den.
Gjorde just ett litet uppehåll i skrivandet för att ta bort nätet på skinkan, som hade kallnat lagom nu. Den smakade gott, i alla fall den lilla smulan jag nöp bort för att känna smaken. Moa frågade i dag hur många år jag saltat min egna skinka och kokat den på detta viset? Det har jag gjort ända sedan vi firade vår första jul som sambos...alltså är det 25 år sedan jag började att koka vår egna julskinka...

Det som har fått stå tillbaka under några intensiva veckor nu är: mina promenader, jag saknar dem otroligt mycket!!! Men i morgon ska jag ut och ta en promenad i det vita landskapet...om man kan komma fram vill säga =))

Helgen var ju intensiv med födelsedagsuppvaktande och julspel+ bakning av bröd...

Först på agendan i morgon står inköp av det vi behöver i matväg under juldagarna, det brukar bli en hel del ska jag säga. men vi har tömt ganska bra i kylskåpet under de sista veckorna, så det känns bra att fylla på med nya saker.  När jag är i Smålandsstenar ska jag passa på att gå och hälsa på en före detta granne som har en svår neurologisk sjukdom och bor på ett servicehus där. Det är orättvist i livet...

Idag har en av våra närmaste kompisar opererat bort en cancertumör... Enligt alla undersökningar som gjorts innan ska det inte finnas något mer nu, så när den är borta får vi tro att det stannar vid det. Men han har en tuff tid framför sig med behandlingar. Men skönt att operationen är över i alla fall, och att de slipper tänka på det mer under julen.


Här är det åtta stycken som blivit gjorda

Jag har en tradition att göra mina blomsterarrangemang själv till jul. Förr planterade jag i jord, men de sista åren gör jag snittarrangemang i oasis. Det blir snyggt och är roligt att göra. I några av dem har jag satt ljus i år.


Ps. Nu är änglarna förflyttade till en annan plats och tomtar och ljus har kommit upp på spiselkransen =)

3 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Jättevackra blomsterarrangemang och en fin gran. Ska klä min imorgon. Den blir nog vit i år igen, kanske lite rött eller svart. Ta det nu lugnt i julen efter allt stök du har hållit på med.

bollebygdsbo sa...

Du har fått mycket gjort, trots allt annat du deltar i.
Just nu börjar julskinkan koka här.
Vi har ju samma vanor så även hos oss har skinkan legat i saltlake.

Nu ska det städas klart, handlas och förhoppningsvis bli ett antal nötkransar också.
Ha det gott!
Kram

anna-lena sa...

Håller med Inga, fina blomsterarrangemang. Pyssla med blommor, det är kul, även om jag denna jul köpt is för att fixa. Bl.a beroende på att snön täckt mossor och ris... eller kanske är det bara bekvämlighet.. :))
Jo, visst är livet så orättvist. Tänker på min jämnåriga kamratkollega som ligger nyopererad i Bs. Ibland känner jag mig skrämd över allt som kan slå till när som helst, man vet inte hur och inte när. Allra mest tänker jag på sån´t i jultid.... Det är bra om man försöker njuta av dagen som är.... ska också promenera i det vita så småningom.