torsdag 31 december 2009

Nyårsafton 2009


Var i Falkenberg och shoppade lite igår, jag, äldsta och yngsta dottern.
Vi hann med en fika på ett härligt charmigt café. Det kan rekommenderas!


Idag är det alltså sista dagen på det här året. Ett år som gått väldigt fort, tycker jag. Om man tittar allmänt på året har det varit ett bra år, inga längre sjukdomsperioder hos någon i familjen. Inga konflikter som startades eller hänger kvar. Nya vänner har jag träffat, en del kommer antagligen att följa mig genom livet. Arbetet har varit roligt och givande, inte så tröttande som förra året.
När det är nyår föds tankar på att ge löften, det är lätt att ge sådana när något nytt ska börja. Men jag har aldrig avgett något nyårslöfte, hittills i mitt liv. Kanske skulle ta tillfället vid årsskiftet och göra det...hm...det tål att tänkas på. Jag måste veta att det är något som jag verkligen tror att jag kan klara av om jag ska tänka mig att lova något alls. Man tänker ofta på att förändra sin kropp på något sätt, antingen genom mer motion eller att lägga om sin kosthållning. Men jag tror att man inte blir en bättre människa av den anledningen, det är av något som vi har inom oss som avgör hur vi mår. Jag önskade att mer människor skulle tänka på det i stället för att döma de man möter efter utseendet. Det är ju ändå oftast  så att man vill förändra sitt utseende för att se bra ut i andras ögon, man tror att det blir bättre om man ser ut på ett speciellt vis. Det sägs att det tar mellan 10-15 sekunder då man möter en ny människa innan man scannat av den människan, och utifrån utseendet gjort en bedömning om hur vederbörande människa är.
Mitt försök till löfte skulle nog i så fall vara det, att inte döma en människa efter några sekunder utifrån utseende...mm...ska nog tänka på om jag ska försöka att se människorna med tanken utifrån att alla vill gott. Tänk inte på det som är tråkigt och negativt, utan lyft allt det positiva....mm...det får nog bli ett försök trots allt =)


Badbryggan i vinterskrud

Solen står inte högt mitt på dagen


Sällskap på promenaden

Har just nu gjort ett uppehåll i inlägget för en promenad på sjön, det är en helt ljuvlig dag!!
Vi ska inte ha gäster så jag behöver inte tänka på att laga mat, vi ska vara gäster och jag behöver inte laga något av det vi ska äta. Så jag kan bara gå omkring och njuta av allt vackert runt omkring oss =))
Vi ska köra tre tonårstjejer till Tvååker under eftermiddagen, de ska till kompisar på fest.

Så fina var de när de gav sig iväg Monika, Olivia och Moa

 De kommer att få se fyrverkerierna som skjuts upp vid fästningen i Varberg. Det ska vara riktigt, riktigt mäktigt och vackert. När vi ändå är i de faggorna tänkte jag leta upp min kusin, som flyttat dit för några år sedan, bara för att önska gott nytt år. Få se om vi hittar dem.

Med kommande bilder från promenaden vill jag önska er alla

Dessa båda kort är tagit vid samma tillfälle,
men med olika inställningar =)

ETT GOTT NYTT 2010 
Med förhoppning om att det kommer att bli många blogginlägg under 2010, både de som jag skriver och de jag kommer att läsa hos er alla ; )

5 kommentarer:

femfemman sa...

Så härligt att se den bekanta bilden av badplatsen i vinterskrud. Tänker också på det där med nyårslöften. Som alltid ... sluta äta godis. Men varför ska man göra det, när man gillar det... men man kunde kanske förlägga det till helgerna....
Så bra du tänker om att inte döma människor utifrån utseendet... och egentligen spelar det ju ingen roll hur man ser ut, det är ändå blicken och ögonen som visar människan. Det finns ju f.ö. inga människor som man tycker är fuka, när man väl lärt känna dem. Så det gäller nog att fortsätta att njuta av var positiv dag i stället för att späka sig till ingen nytta. Gott Nytt År, Bodil! Kram till dej och din härliga familj!

Inga Johansson sa...

Hoppas avslutningen på det här året blir lika vacker som dina bilder. har varit ute och testat nya kameran en stund, men det var så kallt om fingrarna.

Som du säger är inte utseendet så viktigt. Det viktigaste är att vi ser varandra. Att bli genomskinlig, osedd, är nog lika hemskt som att bli hånad och avfärdad p g a sitt utseende.

Gott nytt år till er alla, underbara människor som jag har fått förmånen att lära känna det här året!

Solvarm sa...

Hej!

Härligt vintriga bilder du bjuder på.

Och du nyårslöften har jag heller aldrig avgett, det är bättre då att önska, och försöka att uppfylla önskningarna. Godhet har du säkert redan så slösa med den och med kärlek så blir det ett fint år skall du se.

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR! önskar jag dej.

Nyårskramar från Irene

bollebygdsbo sa...

Väldigt många sanna och bra meningar du fått till. ;)
Instämmer i ditt tänk.

Hittade du till L-G och M?

En önskan om allt gott till er alla i familjen.
Kram

sinneskatten sa...

Nu börjar ett nytt fantastiskt år precis som en oskriven bok.
Nu fyller vi det med trevligheter.
God fortsättning Bobo.