torsdag 10 december 2009

Kören med förstärkning som heter duga=)

Måste bara skriva ett kort inlägg om körövningen i kväll. Vi övar inför midnattsmässan på julafton. Då kommer vi att ha förstärkning av en solist som började sin bana i denna kyrkokör. Nu är hon en firad "primadonna" som bl.a. sjungit på Metropolitan i New York. Hon berättade idag att hon var med sin mamma som femåring och satt på läktaren och lyssnade på kören och framför allt tittade på kantorns fötter som gled över pedalerna. Sedan har hennes bana bara gått rakt uppåt i karriären. Hon använde inte sina röstresurser på långa vägar idag när hon övade med oss. Hon kommer att få hålla igen när hon framträder med oss på julnatten. Ett smittande skratt bjöd hon på många gånger under kvällen. Vi ska tillsammans sjunga Maria går i rosengård och O Helga Natt...det kommer att bli sååå vackert...
Dessutom kommer kören ensam att sjunga fyra fem sånger.

Nu är det dags för sängen, om man ska orka titta på Lussefirandet i skolan i morgon...men jag är så fylld av energi från sången så det blir svårt att somna inom någon timma.

Det är alltid kul att vara med på Lucia firande med skolan. I år är det 60 deltagare med i Luciatåget, så det kommer säkert att bli mäktigt. Efter det äter vi lussekatter och dricker julmust i våra hemklassrum. Det är mysigt när vi sitter där och mumsar och småpratar lite med tända ljus.

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Härligt att sjunga tillsammans med de stora rösterna. Man växer själv då.

Vi firar Lucia på måndag. F-klassen och sexorna övar för fullt.

anna-lena sa...

Oj, vad mycket kul ni har i er kör. Blir sugen att börja i en kör igen.
Vi har luciafírande på måndag--- och i morrn uppträder vårt fantatiska luciafölje i bygdegården. Jag gillar verkligen lucia - fast iår vill jag egentligen inte sitta vid pianort - jag vill se och njuta - för de är bättre än någonsin.
Lussebullsdegen väntar