söndag 6 december 2009

Andra advent

Jag avslutade mitt förra inlägg med att skriva "vi åker till Göteborg för att koppla av"...det kan man ta med en nypa salt. Det var jobbigare där igår än vad det är att jobba på skolan en lång dag...folk, folk och folk överallt. Det verkade som om alla gick åt andra gick åt motsatt håll också hela tiden. Ok, detta var i Nordstan och de närliggande gatorna det var på det viset, annrs var det helt ok. Fick t.o.m köpt de flesta av mina klappar =))

 Men fredagen var hur trevlig som helst, vi kom upp vid halv två och då installerade vi oss på hotellet innan vi gick ut på stan. Där vi nästan direkt tog oss till en restaurang där vi åt en mycket god måltid, med efterrätt och allt =)) Så mätta och glada gick vi i väg på olik håll. Flickorna gick till köpcentret och jag och mannen flanerade i innerstan tillslut hamnade vi på en pub där det var Happy Hour. Det är så långt ifrån vår vy hemma i Danhult man kan komma...tror jag... Men det är det som är annorlunda som är trevligt att stöta på när man åker iväg.Senare på kvällen promenerade vi till Liseberg. Och vilka stötte vi på när vi gick där, på en gata på väg till Liseberg, om inte våra närmaste grannar!! Jag har inte sett dem på ett bra tag här hemma, men där stöter man på dem. Mannen sprang även på dem på lördagen i bland allt folket i Nordstan, ibland är världen liten. Men för att återgå till fredagskvällen och Liseberg. Det är fantastiskt vackert med alla dessa ljus, i allt som man kan sätta ljus i. Vi gick där och bara myste, lagom kallt var det denna gången och trevliga knallar som sålde mycket godsaker...mmmm......Jag köpte bl.a. en korv med vitlök och päronkonjak!?? Den var supergod! Han som gjort den kallade den för "Kvinnornas favorit" och hos mig blev det en klar favvo =))  Denna kvällen var det även lagom med folk, man kunde komma åt och se  på allt man ville, det var bra!


När vi sent kom tillbaka till hotellet, kom vi på att det hade varit trevligt med ett kafébesök, sagt och gjort, tio i elva trädde vi in på Evas place, ett favoritkafé. Alltid gott, och trevligt gemyt.

När vi åkte hem i går passade vi på att hälsa på mina föräldrar för att se hur det stod till med dem. Pappa har ju legat inne på lasarettet under förra helgen, då var jag och hälsade på honom där. Nu såg han piggare ut igen, det är skönt när man kan se att det inte bara behöver gå åt ett håll, när ålderdomen kommer... När vi kom hem och öppnade dörren slog juldoft emot oss, hyacinter som blommar för fullt =)) Då kändes det att julen kommer med stormsteg emot oss =)))

Idag har jag varit duktig och lagat mat som ska räcka under några dagar. Det är skönt att ha lite olika rätter att välja på =)) Jag håller just nu på med att baka den första omgången av mitt julbröd, det är snart dags att baka ut de sex limporna. Här nedan ser du de färdiga limporna.För någon timme sedan var vi i Hembygdsparken i Broaryd och drack Adventskaffe. Det är en tradition som varat i åtskilliga tiotals år. Alltid trevligt att sätta sig i den varma ryggåsstugan och prata med andra ortsbor. Sådana traditioner ska man vara rädd om. Jag var aktiv i hembygdsföreningens styrelse själv, för några år sedan, men man måste ibland välja vad man orkar och vill lägga sin tid på. Men det är tur att det är nya ansikten som vill ta vid.

I morgon börjar den näst sista veckan i skolan innan jullovet. Det har gått otroligt fort sedan de började i klass 6a, i Augusti i år. Jag kan inte riktigt förstå vad denna terminen har tagit vägen??? Men, det är väl ett tecken på att allt är som det ska vara. Det känns som om vi har fått en bra klasstillhörighet i klassen nu. Jag har inte jobbat så intensivt med det riktiga svenskarbetet, utan lagt mycket tid på att forma klassen. men man får in övningar i svenskan på det viset också. Vi har haft många övningar då de har tränat på att tala iför hela klassen. Det är en bra träning för framtiden, och alla står nu framme i klassrummet och pratar obesvärat. Vi har också övat mycket på tankekarta, de har kommit på att det är ett bra sätt att komma ihåg saker för att sedan kunna återberätta det. I morgon har jag bokat datavagnen till vår lektion.  Vi ska bl.a. jobba med Presstation, en tidningsuppgift vi som får en per månad. Det är kul att diskutera de olika sakerna. Vi hittar alltid nya infallsvinklar på saker och ting, det är fantastiskt när 21 hjärnor tänker till i sina olika banor. Det blir inte alltid det spår man tänkt ut från början, men det är det som är det bästa med mitt yrke, man vet inte hur en diskussion slutar. Det är det som gör skolan levande.

Här är en Adventskalender väl värt ett besök, varje dag =)

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Fantastisk adventskalender! Den ska jag besöka varje dag.

Terminen går fort. Snart är den slut. Har inte riktigt landat i rätt julstämning förrän nu. Julkonserterna gjorde nog sitt till. Träffade A-L idag på julmarknaden i Apladalen. Det var mysigt med mycket julstämning.

femfemman sa...

Har redan lagt till kalendern som favorit. Vad glad man blir när man får "nätpresenter". Ska kolla presstaion lite mera inför nästa termin.
Sprang på Inga på väg in till Apladalen. Riktigt häftigt att verkligen MÖTAS i ett gathörn. Gillar verkligen Apladalsmarknaden.Köpte gott bröd där, stenugnsbakat. Skulle gissa att det liknar ditt julbröd.
Liseberg ska vi till på fredag. December har blivit en riktig julmarknadsmånad i år.