fredag 19 mars 2010

Innehållsrik vecka

Jaha då är det fredag igen...jag tycker veckorna består av mest måndagar och fredagar och det bästa med allt är att jag tycker lika mycket om båda dessa dagar =)
När veckan drar igång och man har mycket roligt framför sig på jobbet är härligt tycker jag, när sedan fredag kommer och man känner att wow så härligt...nu ska jag passa på och ta tag i det jag inte hunnit med i veckan. Men när måndagen kommer har jag sällan hunnit med hela den listan ändå, det finns tusen saker som man villl/bör göra. Jag skriver inte måste, för jag försöker verkligen att använda det ordet med måtta...det är svårt men jag jobbar på det =)))

I denna vecka har jag haft fullt upp, jag har haft lite småsaker att syssla med men jag har framför allt förberett till mammas 80-årsdag och till sopplunchen som jag lovat att koka soppa till...allt ska visst inträffa samma vecka och samma dag... Men med god planering och glatt humör går allt. Jag tycker det är roligt att ha lite utmaningar att jobba emot =)) Bestämde förra veckan att det får bli kycklingsoppa, hittade ett enkelt recept på nätet som testades på la familia, och de sa bara mmm... så god, så den fick det bli.

Kokade alltså denna soppan i onsdags samtidigt som jag bakade tårtbottnar till mammas kalas, innan i veckan hade jag gjort ett antal tacopajer som också skulle med till Bollebygd och kalaset. Jag var så förberedd som man kan vara, soppan kokt och avkyld färdig för transport till församlingshemmet tidigt på torsdag morgon. Pajerna i frysen och de skulle jag ta upp på morgonen innan jag åkte, tårtbottnarna väntade på att komma ut till bilen, allt jag handlat till sallad och dricka stod packat bara att ta med. Jag hade tänkt på allt!!

Igår morse åkte jag med välfylld bil, först lämnade jag soppan och sedan fortsatte jag till skolan, för jag hade bara tagit ledigt den sista lektionen...är det kul att jobba så är det =))
Skulle åka från skolan klockan 11.30, det var noga tajmat det med.
När jag kom och parkerade bilen, lite slarvigt på grund av snövallar, säger ett par killar i klassen jag skulle ha "så kan du ju inte köra Bodil" Nä, jag vet, svarade jag då, men det är så mycket snö. " snö?, du har ju ingen luft i däcket, ju" Jag tittade efter och det var helt sant,däcket var nästan helt tomt....jag kan väl säga att detta ingick inte i min plan...

Ringa hem för råd, ned och pumpa för att se om den gamla lagningen höll, men jag kunde höra hur luften pyste ut... så det var bara för Stina och komma ned med en annan bil, modell mindre, och så fick vi lasta över allt i den bilen och pumpat däcket så att det skulle räcka ca tre mil hem igen. Så jag är de kilarna evigt tacksam, tänk om jag kommit till bilen 11.30 för snabb resa till Bollebygd som det är 11-12 mil till, och däcket stått rakt på fälgen!!

Nu kunde vi lösa det och jag kom till min syster i rätt tid. Mina föräldrar bor på ett servicehus i Bollebygd men just nu renoverar de det och därför flyttade de till Hedagården i Fristad för två veckor sedan. De kom då till min systers hus och så firade vi henne där. Det blev hellyckat, alla de gamla vännerna kom och vi syskon fick chans att träffas lite också, det är aldrig fel =)))
Så när jag åkte hem därifrån var det med ett leende på läpparna och skratt som bubblade lite inombords...jag är nog lite blond i mina syskons ögon, men det bjuder jag så gärna på...ett gott skratt förlänger ju livet sägs det, och då kommer de att ha fått ett och annat år av mig kan man säga =)))

Så idag har det varit en vanlig dag med MORGONPROMEND, måste erkänna att jag inte gått alla dagar som jag tänkt denna veckan, -10 en morgon och -15 nästa, då var det gott att krypa ned i sängen och dra täcket upp över öronen igen ; )

3 kommentarer:

femfemman sa...

Ett riktigt kåseri blev det ... coh det är väl så det ofta blir ... inte riktigt som man tänkt sig. Tycker dina syskon att du är "blond", ja, då föredrar jag blont framför cendre .... det är ju sådana som du som gör att livet blir glädjefyllt!

bollebygdsbo sa...

Det gick ju bra med kalaset.
Tack för att du ställde upp och fixade med pajer och tårta. Enbart smörgåstårtorna hade nog inte räckt till alla.

Blond??!!
Jag har ju nyss blekt slingor igen och är ju inte "råttgrå" längre, har du inte sett det? ;))

Inga Johansson sa...

Det verkar ha varit en stressig men rolig vecka. men fester är ju för det mesta roligt. Hoppas helgen blir lika bra.