tisdag 23 mars 2010

Inte planerat...

Ibland blir det inte som man tänker sig, det har min klass fått lära sig idag. Övernattningen som vi skulle gjort mellan onsdag och torsdag blir inställs. Det var ett tufft besked som de fick idag. Vi skulle ha planerat vad vi skulle ha för aktiviteter igår, jag och min kollega K, men han var igår sängliggande i maginfluensa...så vi bedömde då också att han är smittobärare även på onsdag, om han är på benen då så vi ställde in hela spektaklet. För jag kan inte ensam ta ansvar för 22 små juveler i mörkaste skogen. jag vet att det hade funnits andra kollegor som skulle kunnat vara med en del av tiden, men övernattning är det inte många som ställer upp på. Dessutom skulle jag ha ansvar för maten om jag dessutom skulle vara ute och vara lektant på samma gång så hade allt blivit pannkaka...och nu var det tänkt att vi skulle äta tacos, inte pannkaka =))
Men det kommer fler veckor efter påsklovet och då ska vi åka ut. Det kanske till och med blir bättre då med ljusare kvällar och torra gräsmattor...vem vet =)

Idag har vi lärt oss hur en Apt ska gå till om man gör det efter alla konstens regler. Vi hade en expert som pratade i 3 timmar på vår konferenstid idag. Och efter att ha lyssnat på honom så förstod jag att det är ganska enkelt att lägga upp en dagordning om man har struktur. Det är det viktigaste för att veta i när besluten kommer att tas, eller när det bara är dialoger som gäller, eller vad som går in under information. Nu är vi i Ullareds rektorsområde specialister på detta ämne =))

Måste också berömma laget i mitt hjärta Elfsborg slog HBK med 6-0.... Jag kan säga att vi har och annan HBK:are på jobbet, de fick allt höra ett och annat idag...
Dessa blommor längtar jag efter nu...

2 kommentarer:

anna-lena sa...

Heja Elfsborg....
Tänk du, förr i tiden, då hade vi bara något enda möte i månaden. Vi suckade över detta, för våra dagar blev så långa då.... Och tänk, skolan funkade minst lika bra då som idag.....
Magsjuka går lite varstans. Förståndigt att ställa in. Nu har ju barnen nå´t att se fram emot.
Mina bästa skolresor har varit cykelturer med övernattning i tält vid Lagmanshagasjön. Problemet är, som du säger, att folk är lite bekväma av sig och inte vill ställa upp på övernattning.

Inga Johansson sa...

Magsjukan går här också! mest hos elever och föräldrar. Undrar när någon av oss lärare ska drabbas. Klok beslut att flytta fram övernattningen. Det blir säkert trevligt längre fram. Har också gjort cykelturer med övernattning i tält. Som gammal scout är det inga problem.