tisdag 22 juni 2010

Finbetong kan bli så vackra saker...Idag har jag träffat mina trogna bloggkompisar igen. Denna gången gjorde vi något kreativt.
Vi lärde oss att gjuta i betong, Inga var vår lärare och visade på ett mycket pedagogiskt sätt hur man går tillväga. Jag kan ju samtidigt passa på att tala om att hon är en superpedagog med många års erfarenhet som hela tiden kommer med nya idéer. Men nu har hon sommarledigt och hade tid att ta emot oss för att lära ut det hon kan om gjutning. Tillsammans med oss från bloggvärlden hade en jobbarkompis till Inga också hängt på för att lära sig.
Vi drack kaffe och åt en helt ljuvlig rabarberpaj innan vi satte igång. Sedan var det bara att ta fram de olika byttorna och formarna vi tänkt att använda. Vi hade fått en uppmaning att ta med en scarves som vi skulle knyta kring näsa och mun när man hällde i betongesanden i vattnet, det ryker ganska bra. När vi hade på oss dem såg vi ut som bovarna i Vilda Västern. Det är en konst att få till lagom konsistens på betongen, men Inga guidade oss så det blev bra.
Jag hade med mig många olika saker som jag kunde gjuta i, men det blev tre lite mindre saker som jag gjöt i dag. Köpte med mig en säck hem, så nu kan jag gjuta mycket här hemma, nu när jag vet hur man gör. Det var inte så svårt när man lärt sig det.
Efter utfört arbete gick vi Ingas hundrunda med Takko. Den har vi sett ett antal bilder ifrån, så nu var det roligt att se den i verkligheten. När vi kom tillbaka var det gott att grilla spett och till det äta en mycket god pastasallad. Som dryck fick vi en kanongod melon och limedryck. Den har jag fått receptet på så det kommer nog att bli en sådan omgång till midsommar.
Och till kaffet på maten fick vi en supergod marängskapelse med glass i....mums....
Som ni ser så var det ingen dag som gick i den slanka linjen...men är det fest så är det =)))

När jag lämnade de övriga tre skulle de ut och se på Smålands Sahara. Flygsand som finns på ett ställe inte alls så långt från Forsheda. Jag kommer med all säkerhet att besöka detta ställe nån dag i sommar. Det lät så spännande när de beskrev det på sina bloggar.
Jag fick klippt gräset vid våra båda hus idag och uträttat ärende fick jag också gjort...så idag har det varit ytterligare en härlig dag.

Jag var sist med att sammanfatta dagen, men jag ser på deras bloggar att vi har haft det lika trevligt allihopa. Tack ska ni ha!!

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

En dag att minnas med glädje. Tack för att ni gjorde den så bra.

anna-lena sa...

Väldigt roligt att läsa hur ni andra ser på dagen.... Tur med vädret hade vi också.. idag är det grå grått! Snygg grindbild ... eller "gap" som mina föräldrar kallade denna öppningsmöjlighet.