söndag 27 juni 2010

MidsommarhelgenDå var denna helgen tillända. Jag tror att alla kan instämma i att vi haft en kanonhelg, vad det gäller väder. Vi har nog inte haft en sådan fin midsommarhelg på flera, flera år!! Skönt att det kan inträffa ibland =)


Vi tillbringade dagen före midsommarafton och en stor del av midsommaraftonen i Falkenberg. Kvällen var så härlig och varm, även midsommaraftonen var varm och solig. Vi hade bestämt oss för att köpa jordgubbar, svenska helst. Åkte till affären, de stod utanför och sålde. Kön var lång och an såg hur lådorna med de halländska jordgubbarna blev färre och färre....men vi fick två liter iaf. Dessa åts sedan med andakt efter sillunchen =))


Midsommaraftonens kväll tillbringades med goda vänner på cykelavstånd från Danhult. God mat och dryck och intressanta diskussioner blev minnet från den kvällen...inbland lär man sig nya saker även om man inte ber om det...

Midsommardagen inleddes med bad och god frukost. sedan satte vi oss på cyklarna och drog ett par-tre mil, skönt att röra sig svettig och sedan bada igen. Bastubad klämde vi in i solnedgången också, vackert och underbart härligt =))

Barnen kommer och går lite hur som helst, nu så länge de är lediga innan arbetet drar igång till nästa vecka. Kompisar är med här eller också åker de iväg till kompisarna...fullt ös, medvetslös, men det är ju så det ska vara när man är ung och orkar allt alltid.

Cykeltur tidigt idag på morgonen med det efterföljande badet. Nu är det riktigt varmt i sjön!!

En tur med Dan och Stina till pappa, som fyller år denna dagen. De är nu i Fristad och jag hade lovat att komma dit med tårta till hela avdelningen. Så vi satte oss i bilen vid 12 och var på plats lagom till eftermiddagskaffet vid 15.00.
Det var så roligt att sitta med alla de gamla ute och dricka kaffe med Frödinge Bröllopstårta, som jag inhandlat inte mindre än 4 st. De smakade riktigt gott!!
Pappa och mamma blev så glada för besöket och för att vi var med och drack kaffe. Min storebror hade varit där på förmiddagen och lillebror åkte hem precis innan vi gick för att dricka kaffe. Då hade han och hans familj varit där ett tag, så det var dags att bege sig hemåt för jobb. Av dem fick han en hatt (se bild) och en t-tröja. Av oss fick han lite mer kläder, byxor och shorts, bl.a.
I morgon kommer min syster att hämta dem och ta med dem hem till sig. De kommer att tycka att det blir skönt att komma hem till Bollebygd...även om det bara blir över en dag. Så efter morgondagen kan man verkligen säga att pappa har blivit rejält firad på sin 89-årsdag...hur blir då 90-årsdagen tro =)

Vi hade även köpt en chokladask, bröllopschokladen, vilket även svägerskan gjort. Vi pratade då om priset, jag hade köpt min på GeKås och bara gett 40% av vad de gett....

Nu är helgen som varit helt underbar tillända och en ny spännande vecka ligger framför oss. Det enda jag planerat är att vi ska på visfestivalen i Falkenberg på fredag...hade turen att bli bjudna på detta. Ser fram emot att få lyssna på Eldkvarn, bl.a.
Annars får vi se vad som händer i veckan...visst ja, vi ska ju på svägerskans 40-årsfest på lördagen också. Så se där, redan två roliga saker att se fram emot...det kommer säkert fler =)

3 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Härlig bukett, härlig helg! Och det fina vädret fortsätter ett tag hoppas vi. Du verkar ha fullt upp som vanligt. Det låter skönt med ett dopp i sjön. Vår sjö är tyvärr inte badvänlig, bara dybotten och sten. Det får bli Bolmen.

anna-lena sa...

Vilken härlig midsommar som ni oxå fått njuta av. Visst spelar vädret en oerhört stor roll denna nordiska utehelg.
Få se om jag kommer i väg till en sjö idag. Gusjön vid hestra eller Lagmanhaga vid Ljungsarp är två riktiga pärlor. Här saknar vi ju sjöar helt, det finns inte ens en bäck värd namnet i närheten.
Ha en bra ledighetsvecka!

bollebygdsbo sa...

Alla var verkligen glad över söndagens kaffestund. ;)
Jag tror att Cecilia och M var där samtidigt som H och M.
Denna dag blev också en bra dag, men pappa var trött när de kommit tillbaks igen. ;)
Lite mer om detta kommer på min blogg