onsdag 2 juni 2010

Nu så vill jag sjunga att sommaren är här...

Nu är det bara för ljuvligt, 24 grader och solsken. Kan man ha det bättre, när man dessutom slutar mitt på dagen och kan komma ut och njuta av allt.... Svar, nej jag är en lyckligt lottad människa. Och jag försöker verkligen sätta värde på allt, varje dag.

Nu är syrenens tid nära, knopparna har nog spruckit ut under dagen, bilden tog jag i morse.

Jag låg ute och bara njöt i någon timma eller två, det var så skönt. Batteriet blev riktigt laddat kände jag. Och tur var väl det, jag skulle åka på niornas avslutningsfest i kväll och då vill det till att vara laddad =)
Festen var mycket trevlig. God mat, bra underhållning av elever i olika åldrar och lite bussång av oss lärare. Med andra ord ungefär som de festerna brukar vara. Våran Swerre är en fixare utan dess like. Han är en outstanding vad det gäller att hålla i dessa saker. Tack Swerre, vår skolvärd och dataansvarige elevrådsuppstyrare. Utan din envishet hade det inte blivit några sådana här fester. Att du sedan är med i bandet The Pokers som gjorde succé i år igen är ytterligare ett plus. Ja, ja de andra kollegorna i bandet sköter sitt jobb bra de också =)
Det är så roligt att komma till festen och se alla uppklädda ungdomar. Många tjejer syr sina klänningar själva i slöjden. Vi ska ha modevisninga på måndag, där den som gjort något i slöjden som de vill visa upp, får göra det. Då är det uppbyggt ett podie ute och på det går modellerna och visar vad de sytt. Som projektledare (fint ord) är en kvinna som varit modell över världen på sjuttiotalet. Hon drillar dem så det vet precis hur de ska agera. Nu är hon lärare i spanska på skolan. Det är ett trevligt inslag sista skolveckan. Samma dag har vi en stor elevkonsert i gympasalen. Det är där de får visa vad de kan spela och sjunga i rockväg, för på avslutningen är det mer traditionella låtar som gäller. Tack och lov, jag är så glad för att få sitta och njuta av det man förväntas att höra på avslutningsdagen.

2 kommentarer:

anna-lena sa...

Härliga sommarbilder! Vilken bra grej att sy sina klänningar i slöjden. I vår kommun tror jag att niornas fest är bortttagen .. bara en musikal.

Inga Johansson sa...

Vilket trevligt slut på grundskolevistelsen. Jag vet faktiskt inte hur man gör hos oss. Jag vet bara att niorna fikar med lärarna sista dagen. Vi avtackar alla sexor med en ros i alla fall och ibland en liten vers om vi hinner.