söndag 6 juni 2010

Många saker på en dag...förvånad


Prästkrage i vår trädgård
Idag har det verkligen gått i ett...
Uppe med tuppen för att komma till vårt nationaldagsfirande här i Broaryd. Vi skulle tåga från vår underbart vackra hembygdspark till kyrkan, där vi skulle ha en enkel gudstjänst ute vid flaggstången. Vi var ett trettital som tågade upp med en fanbärare i fronten. Det var mer flk än vad jag trodde skulle komma, så det var positivt =)

Väl hemkommen från denna härliga stund var det dags för nästa äventyr. Igår ringde en av våra grannar och frågade om vi ville åka med dem ut och äta söndagsmiddag. Efter lite tvekan, om vi skulle hinna med det, sa vi ja. De kom och hämtade oss en kvart efter det att jag kommit hem igen. Jag satte mig bak och dan fram i en nedcabbad volvo. Jag kan väl säga att det var tur att jag tog med mig en skarves i farten...det blåste som bara den när man satt där bak. Gubbarna satt fram och vi stackars kvinnor och barn bak. Hon hade aldrig tidigare suttit bak och trodde att sonen, som alltid sitter bak, bara var gnällig när han brukar säga att han fryser. Men nu förstod hon att det är stor skillnad på att sitta fram eller bak. Men förutom det var det en mycket trevlig tur som gick till Laxbutiken och Hjuleberga, med ett snabbt kaffestopp på Fåborgsvägen.

När vi kom hem var det dags att sätta sig i en bil med tak, tack och lov för den värmen, och köra upp till Gislaved där balparaden gick av stapeln. Vi hann se en av de vi känner lite extra väl.
Maria och Victor
Moa och tre andra tjejer har haft balen som sitt företagsarbete och idag var det den stora dagen då allt grand de finale på allt deras arbete skulle krönas. De höll i allt från avspärrningar, det var där vi fick hjälpa till att ta bort koner i massor, till skrivande av placeringskort och bokning av musiker. De har verkligen fått lära sig hur ett företag kan drivas. Så nu sitter alla fyra och njuter av den goda maten som de andra på balen äter. De är med under hela kvällen och har även haft en jury som utsett vilka som ska vinna de olika kategorierna. Spännade att höra i morgon hur allt varit!!
Tre av tjejerna tittar på alla i balparaden
Skolan har spökat lite i min hjärna på nätterna när jag vaknat...har jag satt rätt betyg på honom,,,skulle jag höja?? Sådana tankar har jag haft i natt. Jag kommer att maila till expen och be att hon ändrar ett eller två betyg. Allt går att lösa...än så länge.

Denna veckan kommer att bli en kanonvecka med mycket roligt i skolvärlden.

2 kommentarer:

femfemman sa...

Låter skönt att slippa sätta betyg... usch, för att behöva ligga vaken om nätterna för det. MEN det är väl
sannolikt att jag sak sätta betyg i någon av de två klasser som jag börjar med i höst, när de slutar sexan. Jag gillar Gislaveds tänk vad det gäller bal. Först student, sen bal i st för tvärtom. Då slutar man verkligen med något högtidligt. Johanna gick ju i G-d och skred storgatan upp i röd klänning.
En tjej i vår by är med i år. Hon har gått musiklinjen i Gd.Ha en bra sista vecka.

Inga Johansson sa...

Man kan oroa sig för om man skrivit rätt i de skriftliga omdömena också. Men betyg känns på något sätt ännu värre.

En fullspäckad helg för en aktiv person. Vi har bara varit hemma, gjort lite av varje eller ingenting.
Ha en skön sista vecka!