söndag 13 juni 2010

Sista skolveckan


Gott bröd på sista lagfikat..tack Linda!!

Så har då eleverna slutat för detta läsår. Det är inte klokt så fort ett år går... Nu har jag lärt känna de elever som jag fick förmånen att ha i min klass när de började årskurs sex. Det har varit ett mycket roligt och spännande år vad det gäller att lära känna eleverna och att se möjligheter i vad som kan utvecklas. När jag nu tänker tillbaka så kan jag inte komma på något som satt sig kvar som ett negativt minne i mitt inre. Det är vad jag kallar ett positivt år =))
Hoppas att det blir många sådana framöver...

Vad det gäller mitt fortsatta arbete eller inte har det varit lite tuffare. Men nu har jag fått en spännande tjänst som innefattar många olika saker. Återkommer med tydligare beskrivning när alla saker fallit på plats. Men jag lovar att det kommer att bli ett spännande och innehållsrikt år framför mig =))

Anledningen till att jag inte skrivit på ett tag är att vi har inte haft så bra kommunikation med internet. Jag har varit och lyssnat på ett flertal olika föreläsningar om kommunikation och verkligen tänkt till och tagit till mig mycket av det som sades...men när nätet lägger ned är jag ganska så chanslös...tillbringat åtskilliga timmar för att reparera och lösa problemet, men det kvarstår alltjämt. Nu funkar det hjälpligt men inte till 100%, jag och BiggnetJonny ska jobba vidare med lösningar i morgon. Inte nog med att de kostat min tid, vi har dessutom köpt ett modem som inte funkade med vår dator så Moa fick vackert köra upp till Gislaved och hämta ut ett till från vår internetleverantör. Då fick jag det att funka så mycket som det gör nu. Pengar och tid bara rusar förbi i vårt liv under vissa perioder...men man måste alltid fånga upp något positivt guldkorn i alla situationer =))

För övrigt har jag blivit duschad två gånger av vatten men kläder på denna sista skolveckan.
På vår skola har det under några år varit tradition att kasta vattenballonger när avgångsklasserna lämnar skolan i balvagnar. Vilket medfört att det ibland kliar i fingrarna hos eleverna att börja tidigare med kastandet än sista dagen. Vi beslöt då i vår klass att ha ett vattenkrig på neutral mark. Vi gick i tisdags till en sjö i närheten där vi skulle ha möjlighet att kriga riktigt mycket med vatten.


Jag och två kollegor satt och åt av vår matsäck och skulle efter det byta om för kriget, men då kom det två tjejer och hällde vatten ifrån två stora petflaskor rakt över mig och mina vanliga kläder...jag flög upp och skulle jaga ned dem till vattnet. Men i detta fallet straffade Gud fel person, tycker jag, foten trampade på en plastkork och jag fick svår smärta och haltade under fortsatt vattenkrig ganska rejält. Det gör jag fortfarande, och jag som ska börja med utomhusgympa imorgon, får se hur det kan gå. Jag kan inte gå så snabbt utan får cykla i stället, för det var en rejäl stukning vilket kan ta ett par tre veckor innan det går över...men nu kan jag i alla fall stödja lite på foten utan att halta alltför mycket.
Sista dagen då vattenballongerna verkligen kom fram, stod jag och några kollegor långt bak på skolgården för att inte få vatten på oss från ballongerna som flög i luften. Då kom någon snillrik person på att vi kan springa i kapp med vår klassföreståndare och kasta en massa vatten på honom på en och samma gång. Han sprang ifrån dem som en sprinter, men jag och en annan kollega stod där vi stod. Jag med skadad fot och högklackat, det var skönare att gå i det för min del, kom i deras väg och fick säkert tio liter vatten på oss....Det kändes inte så härligt i fin klänning och snyggt hår...Jag var så blöt in på bara kroppen det går att bli.

Vi skulle äta lite tårta och dricka en kopp kaffe tillsammans med småskolan innan vi åkte hem. Jag kan säga att den outfiten jag fick på mig, istället för en genomskinlig blöt klänning, var supersexig =))) Den bestod av gul fotbolls t-shirt, svarta team sportia shorts och nylonstayups i kombination med höga svarta sandaletter och en blå kofta....på skolan gick det väl an där visste alla vad som hänt. men jag kan säga att jag fick lite konstiga blickar när jag handlade på ICA...

Ibland får man bjuda på sig själv....

4 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Skönt att inte vi har de vattentraditionerna. Jag tänker inte berätta om dem heller. Hoppas foten blir bättre och att Internet funkar för dig. Kommer med ett mejl om vår betonggjutarträff.

femfemman sa...

Känner inte igen din blogg! Man är ju så van att se din underbara sjö vid olika årstider.... Och jag som inte gör nå´t med layouten.... Jag trivs med det gamla vanliga ... Knäppigt!
Nä, jag håller med Inga, det där med vatten, det vill vi inte ha in som tradition. Vet att för många år sedan, så gjorde sexor div upptåg med sin lärare någon av de sista dagarna. det var borta långt innan jag kom till Gs, oh det tackar vi för.
Hoppas att foten bättrar sig. Utomhusgymap låter helkul... synd att du bor en timmes resa här ifrån, annars skulle jag komma moch vara med ... Ses nästa vecka!

anna-lena sa...

NEJ, du ska väl inte byta bild för att jag tyckte. Stenbilden var också jättefin, bara det att jag undrade om jag kommit fel när jagfick upp en annan bild än en bild på den vackra sjön. (Fast solnedgången är ljuvlig...)

Inga Johansson sa...

Båda bilderna är fina. Kul att det kommit lite nya varianter i Bloggers mallar så att man kan fräscha till bloggens utseende. Jag gillar variation.