söndag 2 januari 2011

2011...

Sååååå vackert <3

Nu är det alltså nytt år igen...ja, det känns nästan som om det var nytt år för nåt halvår sedan.
Vi har haft en superhärlig helg i Falkenberg, lugn och ro med mycket god mat och dryck, dans och fyrverkerier, så blev nyårsaftonen. Att vi dessutom hann med ett par promenader i det otroligt vackra vädret gjorde inte saken sämre. Jag tycker att vintern vid havet är otroligt vacker, på nyårsaftonen var det fruset vatten vid bryggan och efter stranden. När blåsten mellan nyårsaftonen och nyårsdagen hade sagt sitt så var isblocken sönderblåsta, och en del uppspolade på stranden. Vattnet var öppet efter hela bryggen på nyårsdagen. Det var som att titta på olika konstverk. Mycket vackert!!
Strandbaden i vintertid

Igår kom de två hemmavarande döttrarna ned, S har varit liggande i feber och förkylning i ett par dagar. Hon tyckte att kunde vara trevligt att komma ut lite...hon låg mest igår när de kommit ned, men idag är hon piggelin igen=)
Tillsammans har vi hunnit med ännu mer promenader efter havet, och så gjorde vi som många andra gör på nyårsdagen...vi beställde pizza =) Det är lite lyxigt att bara kunna hämta en på gångavstånd för oss som verkligen bor på landet. Fast det är klart att hemgjord pizza är inte dumt det heller.

Nu har granen åkt ut, den barrade som bara den trots att den drack vatten. Vi klippte ned grenarna med en sekatör och bar sedan ut själva "kroppen". Det blev inte många barr på golvet eller i fåtöljen. Allt annat julpynt får vara kvar ett antal dagar till, men jag tar nog bort det innan skolan börjar igen.
Det känns alltid så rent och snyggt när allt julpynt är borta. Lika roligt att ta bort det som att sätt fram det, när solens strålar träffar pyntet så är det dags att plocka ned det och damma av här.

Nu börjar något nytt, undrar vad detta året har med sig för spännande saker....Det är i alla fall säkert att året kommer att innehålla både glädje och sorg. Man kan inte bara känna glädje, för om man inte går igenom sorg så känner man nog ingen glädje till slut heller. Allt skulle då bli vardag och som vanligt, vi behöver variation och lite kamp för att känna glädje, tror jag.

Redan idag kunde jag känna lite av vår i luften...men den är fortfarande långt borta...
Jag vill ju hinna med och åka lite skidor innan snön försvinner...om de kommer i veckan vill säga. Jag brukar annars åka skridskor, men i år är det för mycket snö på sjön, så då är det skidor som gäller. Spark är ett annat färdmedel som är otroligt bra nu. Vi kan åka en lång runda med spark, ingen snö eller grus på de isade vägarna. Det är häftigt att sparka sig fram!

Borta bra men hemma bäst...

Har funderat lite på vad vi har framför oss mer i år... Londonresa...studenten den 1 Juni...silverbröllop(?!) den 7 Juni... två 90-årsdagar, pappa och svärmor...en och annan resa...fest för att fira olika saker...möten med nya människor...träna mer... sätta mig in i hur nämnder fungerar i politiken...skratta mycket och ofta är något jag ska försöka att göra hela året. Lite tankar om olika saker som kommer att hända.

Ibland kanske det känns som man är ute på hal och spräcklig is...

Men framför allt hoppas jag verkligen att mina nära och kära får vara friska och trivas med det de hittar på. Det är väl en önskan som man alltid återkommer till, för de är så värdefulla, de personer man har nära sig. Hoppas bara att man kan stötta på rätt sätt när det behövs och att jag kan vara med och glädja mig med dem när det är möjligt. Kort och gott vara med i vått och torrt =)

Jag kanske blir som en livboj...

3 kommentarer:

Inga sa...

Julen varar till tjugondagknut. Då ska den dansas ut.

Vilka härliga bilder du presenterar. Havet kan vara underbart vackert.

anna-lena sa...

Håller med, fina bilder! Får nog stanna till i Halmstad, när vi åker från Malmö om två eller tre veckor.Annars brukar man bara passera där i vintertid. Inte stanna...
Önskningarna är og de samma för de flesta... att ens familj ska ha det bra och få vara friska. Det är ju det enda som är väsentligt ... och så några vänner som man kan lita på. Njut av de sista fyra lovdagarna!

bollebygdsbo sa...

Önskningarna och förhoppningarna är något som flera av oss tänker och känner.
Det där med livbojen är bra, bara den har ett rep för någon annan att ta tag i också. En livboj utan förankring är inte så bra. Vi som då och då är livbojar behöver något som håller emot ibland - och som kan dra tillbaks oss ibland.

Kom att tänka på en ska som Anton sa till Annika på julaftonskvällen, eller kanske var det på juldagen. Annika undrade om han haft en bra julafton - "Jaaa", svarar han, "och mamma - vet du vilket det bästa var"? "Nej",säger hon. "Jo, att alla var här tillsammans och att ingen var sjuk". Han blir ju 8 år i februari. Dessa ord värmer oss alla.
Kram till er alla.