söndag 9 januari 2011

Glatt ute och packning inne

Denna åker snart ut, nu när julen är slut
Idag har vi packat en del både jag och Moa, vi åker båda två på turer denna veckan. Fast inte till samma ställe. Moa ska åka till fjällen, på en långhelg och jag drar härifrån till en storstad. Mitt i allt detta fyller Stina år, men det finns som väl är telefoner så vi kan hålla kontakten var vi än är. Ska bli spännande och se vad vi på mässan kommer att få se hur vi ska hålla kontakten med varandra framöver. Ska gå på ett seminarier om sociala medier i framtiden. Tänker även anmäla mig till ett där de talar hjälpmedel som vi "måste" ha i undervisningen i framtiden. De två tycker jag låter spännande. Vi har en och en halv dag till att spendera på mässan, men vi smiter nog ut på en shoppingtur lite av all den tiden =) Jag har tänkt handla någon liten sak till födelsedagsbarnet och även lite till mig. Men som det ser ut nu så har vi ganska tuffa dagar  med besök och föreläsningar, men kul ska det bli. De som var iväg förra året sa att de fick så mycket med sig genom nätverkande med alla andra på hotellet. Såg att det har 1400 rum, så folk finns det ju att prata med, det förstår jag. Man lär sig så mycket i mötet med andra människor, så jag hoppas jag kommer hem med massa nya kontakter på alla sociala medier som finns. Man får så himla många bra tips av kollegor som tänker i andra banor. Ja, jag tänker väl i andra banor enligt dem, så det är ett givande och ett tagande.

Konstnärligt upplagda grönsaker
Till denna paj med rökt lax


























Men idag har det varit inomhusjobb det mesta. jag försökte att ta mig ut på promenad, men det gick inte på vår såphala väg. Ända gången jag tog mig ut idag var när vi fick ett par som ville titta på det andra huset vi har, kanske ev. ny hyresgäster på gång. Huset står tomt för tillfället, vi hyr ut det veckovis på sommaren. När vi precis parkerade utanför huset kom min svägerska förbiåkande med en man hon träffat. Lustigt, hon har de senaste 35 åren bott i Helsingborg med man, och så småningom sonen. Efter skilsmässan har hon varit ensam i snart tre år. Men via nätet träffade hon en man från närområdet till oss. Världen är liten och ännu mindre känns den när han och den andra svägerskan och svågern, umgås i samma gäng. Så nu har de firat nyår ihop i ett stort gäng.
 Men idag var första gången vi såg dem tillsammans <3
Glädje kände jag i hela mitt hjärta när jag såg hur lyckliga de ser ut tillsammans. Så nu får vi nog se henne oftare, han har ju både ett hus och företag här uppe som måste skötas om.

Monogram på mina nya köksgardiner
 Annars har jag just inte tänkt på vilken dag det var idag....Gudrundagen har kommit och gått. Nu har minnet av den bleknat lite till, så man kommer nog att glömma mer och mer för varje år. Men när jag börjar prata om det stockar sig rösten fortfarande i bröstet. Det är trots allt tungt än, att med ord beröra det som en gång var vår värsta kris, hittills säger jag bara. Vi vet inte vad som väntar bakom hörnet, tack och lov.


Nu blir det nog inget mer inlägg förrän jag kommit hem från England.
Hoppas att ni alla trogna läsare får en kanonvecka <3

3 kommentarer:

anna-lena sa...

Undrar var du ska bo.... Förra året bodde den svenska "deligationen" på två hotell på var sin sida gatan i södra Kensington.
Vill hemskt gärna höra ett referat från semenariet där man berättar om "IT-måstena".
Och du måste gå till Pri Mark. J och M var inne nyss, hämtade katten och åt lite kvällsmat. De var helt lyriska kring lågprisvaruhuset nära Marble Arch.

De rekommenderade också en musikal som heter Jersey Boys. De hade sett Quenn.musikalen också ( + Mama Mia) och satte Jersey Boys först, sen Mama Mia och sist Queen.

Ha det jttebra i London.... vill höra mycket om hur det var framåt helgen!

bollebygdsbo sa...

Önskar dig en riktigt fin resa.
SMS finns ju i alla fall-
Kram

Inga sa...

Hoppas du får en både rolig och lärorik vistelse i London. Ser fram emot rapporten därifrån. Spännande aktiviteter på gång.

Vi halkade runt på vår lilla hundrunda idag. Broddar är ett måste nu. Det är säkert bättre i England nu.