söndag 30 januari 2011

Söndag på isen

Våren inomhus

Hur mycket jag än tänker att det ska bli blogginlägg mer än på söndagar, så verkar det som om jag inte får till det...tiden räcker liksom inte till för allt jag vill/ska göra. Men nu sitter jag här igen och det får bli lite tankar om stort och smått.

Ja, denna veckan har flutit på som vanligt inget speciellt som hänt vare sig i skoan eller i privatlivet, så det har nog varit en lugn vecka.
Gympan har rört sig i mitt huvud under veckan det vet jag...valde musik och hittade rörelser, det sista gjorde jag idag. I morgon är det dags för att dra igång, härligt att få springa och studsa inomhus, man är lite begränsad när man är ute och det är snö och is. Jag har med låtar från Queen-musikalen jag var på, The Beatles har även fått komma med samt några gamla svenska glada låtar. Jag tror att det kommer att bli ett bra program med mycket positiv energi. hade även tänkt fylla på min energi med att gå på något annat motionspass varje vecka...men zumba var fullt överallt, step och poweryoga känns så där. Men jag kommer nog att hitta något att roa mig med om jag letar noga =)
Det behövs nya idéer och ny energi för min del om man ska ge till alla andra.

Skön paus på isen

Jag har hunnit med ett antal promenader på isen under veckan. Det är ljuvligt att gå där och känna det öppna landskapet. Tack vare att det är ljust så länge nu hinner jag med det när jag kommit hem, yes, vi går mot ljusare tider nu, det märks!

Igår blev det en tur till Falkenberg för att titta på balklänning till Moa, och hon hittade den i den första affären efter femton minuter. Det var skönt att slippa åka land och rike runt för att få tag på en sådan.
Den ska sys in lite och även läggas upp en bit, men vi har fixat sömmerska så även det problemet är löst.

Min följeslagare på promenaden...förstås <3
Idag har jag varit ute med spark på sjön. Vädret var helt underbart, solen sken och temperaturen var riktigt behaglig. Jag och Isa tog med lite varm choklad och lite frukt, vi sparkade oss över nästan hela sjön. Halvvägs var det dags för paus med dryck och frukt, kan väl säga att dt var pricken över i...sitta på en vindstilla sjö i solskenet och få i sig varm choklad ....mmmm så härligt minne att tänka tillbaka på.

När jag susade omkring därute hade jag skolan och de nya läroplanerna i huvudet, vi läser och jobbar med dem nu. De är tydligare vad det gäller vissa saker, men är sedan lite tvetydiga vad det gäller annat. Får nog läsa lite till, innan jag sätter saker på pränt...

Tänkte även på mina elever jag har i svenska. Vi jobbar med dikter nu, de läser verk av andra och hittar bilder till, analyserar dikter och kommer att specialisera på en författre som de gör en fördjupning om. De kommer att få gestalta några dikter på något vis i drama eller film. Ja nu är de verkligen på gång, det känns kul! Vi kommer även att ha utställning på bibblan om dikter med den bild de valt till och kanske även med lite av den biografi de hittar författare. Kul, kul, tycker jag.

Nu är det snart dags att gå ut en liten sväng till innan jag ska köra igenom programmet inför gympan i morgon...hoppas att det går bra annars få jag börja om igen ....

1 kommentar:

anna-lena sa...

Skulle verkligen vara kul att vara med på din gympa... den är säkert superkul. Men som jag skrev på FB, så är det LITE långt.
Dikter och bilder -det verklar kul. Ska komma till det där med dikter också mnågongång, men än känns det bra att de små 3-4orna träna på att skriva berättelser. Men dikter, det får det bli före påsk. Bra att du påminner. Ska försöka få till något med Cecilia som har bilden.

Ny arbetsvecka. Är utvilad efter helgen. Skönt att inte ha några måsten - det har det absolut inte funnits denna helg. Ha en bra vecka!