söndag 30 januari 2011

Söndag på isen

Våren inomhus

Hur mycket jag än tänker att det ska bli blogginlägg mer än på söndagar, så verkar det som om jag inte får till det...tiden räcker liksom inte till för allt jag vill/ska göra. Men nu sitter jag här igen och det får bli lite tankar om stort och smått.

Ja, denna veckan har flutit på som vanligt inget speciellt som hänt vare sig i skoan eller i privatlivet, så det har nog varit en lugn vecka.
Gympan har rört sig i mitt huvud under veckan det vet jag...valde musik och hittade rörelser, det sista gjorde jag idag. I morgon är det dags för att dra igång, härligt att få springa och studsa inomhus, man är lite begränsad när man är ute och det är snö och is. Jag har med låtar från Queen-musikalen jag var på, The Beatles har även fått komma med samt några gamla svenska glada låtar. Jag tror att det kommer att bli ett bra program med mycket positiv energi. hade även tänkt fylla på min energi med att gå på något annat motionspass varje vecka...men zumba var fullt överallt, step och poweryoga känns så där. Men jag kommer nog att hitta något att roa mig med om jag letar noga =)
Det behövs nya idéer och ny energi för min del om man ska ge till alla andra.

Skön paus på isen

Jag har hunnit med ett antal promenader på isen under veckan. Det är ljuvligt att gå där och känna det öppna landskapet. Tack vare att det är ljust så länge nu hinner jag med det när jag kommit hem, yes, vi går mot ljusare tider nu, det märks!

Igår blev det en tur till Falkenberg för att titta på balklänning till Moa, och hon hittade den i den första affären efter femton minuter. Det var skönt att slippa åka land och rike runt för att få tag på en sådan.
Den ska sys in lite och även läggas upp en bit, men vi har fixat sömmerska så även det problemet är löst.

Min följeslagare på promenaden...förstås <3
Idag har jag varit ute med spark på sjön. Vädret var helt underbart, solen sken och temperaturen var riktigt behaglig. Jag och Isa tog med lite varm choklad och lite frukt, vi sparkade oss över nästan hela sjön. Halvvägs var det dags för paus med dryck och frukt, kan väl säga att dt var pricken över i...sitta på en vindstilla sjö i solskenet och få i sig varm choklad ....mmmm så härligt minne att tänka tillbaka på.

När jag susade omkring därute hade jag skolan och de nya läroplanerna i huvudet, vi läser och jobbar med dem nu. De är tydligare vad det gäller vissa saker, men är sedan lite tvetydiga vad det gäller annat. Får nog läsa lite till, innan jag sätter saker på pränt...

Tänkte även på mina elever jag har i svenska. Vi jobbar med dikter nu, de läser verk av andra och hittar bilder till, analyserar dikter och kommer att specialisera på en författre som de gör en fördjupning om. De kommer att få gestalta några dikter på något vis i drama eller film. Ja nu är de verkligen på gång, det känns kul! Vi kommer även att ha utställning på bibblan om dikter med den bild de valt till och kanske även med lite av den biografi de hittar författare. Kul, kul, tycker jag.

Nu är det snart dags att gå ut en liten sväng till innan jag ska köra igenom programmet inför gympan i morgon...hoppas att det går bra annars få jag börja om igen ....

söndag 23 januari 2011

Härlig vinterdag

Stina på sparken


Isa på sparken

Idag har jag haft en härlig vinterdag, med promenader av alla de slag. Idag kunde jag äntligen gå ut på sjön, tidigare har det varit för mycket snö och så har man inte vågat för tänk om isen är för tunn. Men idag var det is med ett puder av snö på. Knagglig så det går inte bra att åka skridskor med promenera och att åka spark går bra. Vi började med att gå ut med grannens hund, stor hund så då gick vi bara på vägar, vill inte bli omkulldragen på isen =) Sedan en promenad på fyra kilometer på isen, där efter hämtade jag spark och mellandotter så tog vi samma tur med sparken. Skönt!!! Jag älskar att åka spark, vilket även vår lilla tax gör...blev nästan milen idag, det känns skönt efter allt stillasittande under många dagar.



Konstverk i naturen


Idag åt vi vinterns andra omgång av lutfisk, det är bara såååå gott tycker 4/5 av familjen, idag var det 3/4 som åt. Mums!

Vippa i snö



Dagen har varit lite seg, var på revy med supé och dans igår. Gick till sängs vid halvtre snåret, så lite trött har man allt varit idag. Men revyn var rolig, maten god och mycket dans, så jag är nöjd. En sådan helg är aldrig fel.

Kossa i snön= den stortrivs =)

Veckan hemma har varit lite orolig, min pappa är inte helt pigg just nu, men är man snart nittio så är det väl ok att vara lite trött. Det går lite upp och ned, men vi har kontakt ett par gånger om dagen så jag ska veta vad som händer.

I fredags hade vi, några kvinnliga kollegor och jag, vår bokklubbsträff i gruppen som kallas visomintebrottas, fråga mig inte varför för då blir det en lång utläggning =) Tills denna träffaen hade vi läst Anna Gevaldas bok En dag till skänks. Å vad jag gillar den lilla söta boken, den gick snabbt att läsa, halva boken på flyget till London andra halvan på hemvägen. Det är en bok jag kan rekommendera, man blir behagligt leende när man läser den.

Se vad den handlar om här


Nu är de snart dags att planera hur jag vill använda de saker jag tog till mig när jag var på studieresa. Det är så många saker som jag vill jobba med. Kommer i morgon att börja lite med bildanalys tillsammans med dikter. De ska läsa dikter och skriva egna. Kul att se hur de kommer att lägga upp sitt arbete. Givetvis är det med datorns hjälp som de kommer att jobba.
Började lite smått förra veckan med att alla fick ladda ned sitt år, 2010 års status på fejjan, av de som kom med där skulle de välja ut ord och skriva en dikt som passar på deras liv. Det var spännande tyckte de, så jag tror att vi är på god väg med övriga diktverk.

Konstverk på isen

tisdag 18 januari 2011

Sammanfattning av Londonresan...

Då har det gått en hel vecka sedan man steg på planet och flög till London. Jag måste säga att jag har aldrig blivit så förälskad i en stad som jag blev i London. Den har allt...tror jag =) jag kommer att återvända dit så snart jag kan.


Vi kom till vårt enorma hotell, med 1400 rum, på seneftermiddagen och gick genast ut på en liten tur i storstan. Det var fullt av folk, bussar och taxibilar vart jag än såg. Härligt vårlikt väder var det dessutom.
Frukosten på hotellet var väl kanske inget att skryta med, men jag blev mätt i alla fall.



Mässbesök stod på programmet den första dagen, vi var en liten stab, ledd av vår medresearrangör, som styrde kosan mot närmaste tunnelbanestation. vi var väl inte ensamma om det kan jag säga...trångt  var bara förnamnet, vi var några som väntade och tog något senare tåg.
Vi var inte ensamma om att stå i kö för att komma in på mässan heller, men det gick ändå ganska fort så var vi då äntligen inne på denna stora IT-mässa. Vi gick genast och försökte skaffa oss biljetter till seminarier, de som vi ville gå på allra helst var slut, så vi gick på en som Dell ordnade. Den var ganska intressant, innehållet handlade om verktygen vi har i klassrummet nu för tiden och allt man kan göra med dessa IT-verktyg. Det var prat om allt fantastiskt som finns, men han avslutade med att säga att det viktigaste vi har är lärarna i klassrummen, utan dem kan det inte fungera, det är de som hjälper till och styr till de rätta vägarna. Det kändes skönt att höra efter att ha gått omkring i Olympia och sett det ena programmet och smartboarden efter det andra, och säljare som mer eller mindre tycker att eleverna får vad de behöver genom detta. Så vi blev lite lättare till sinnes och tyckte att vi fått med oss en del därifrån som även lyfte oss som individer. Tittade på en del saker som verkade intressanta och tog lite brochyrer, men efter 6 timmar gick vi därifrån. Vi hade bestämt oss för att försöka få tag på musicalbiljetter. Det fick vi, jag och tre till i vårt gäng gick på We will Rock you....grymt bra säger jag bara!! De andra i mitt gäng gick på Flashdance, den var också superbra sa de. Så den kvällen stod det NÖJE på programmet, dessutom  hade jag en god och trevlig stund på en Italiensk restaurang så den kvällen somnade jag nöjd och belåten.

Upp tidigt för att åka på skolbesök. Vi var på en skola som heter Flitch Green, det är en nybyggd primary school en och en halv timmas resväg från London. Det var ett så givande besök, vi fick med oss många idéer om hur man kan jobba i klasserna här hemma. Vi tittade både på miljön och undervisningen och kände att mycket av deras sätt att arbeta på kan vi använda oss av här. De var så härliga elever som visade runt oss i de olika klassrummen, utanpå sin skoluniform hade de en vit t-shirt som det stod Guide på, så de gick verkligen in för sin sak. Rektorn var anställd innan skolan byggdes och fick därför vara med och planera allt från början. Personalen som anställdes skulle komplettera varandra så det var noga med vilka som fick börja jobba där.
När vi kom tillbaka till London igen var det dags för shopping, för en del av oss. Det var roligt att gå på de kända gatorna och fönstershoppa och shoppa lite på vanligt vis också. Hade med mig en hel del hel...både av varor och tankar...

Fredagen var en riktig höjdardag!! Vi hade fyra inbokade föreläsningar, alla var kanonbra.
Vi fick höra på om matte och fysiklektioners upplägg i England och USA. Det handlade om Appar, 3D till touchmodeller, periodiska systemet  finns i appar som man kan röra på och se från alla håll. Häftigt!! Skolor som använder iPod. En solskenshistoria om hur man kan vända dåliga resultat till lysande resultat. och mindmaps för skolor. Alla dessa föreläsare var otroligt duktiga på att trollbinda sin publik. Jag är inte superduktig på engelska men hängde med riktigt bra och kände verkligen att jag kunde ta till mig det som sades.
Alla dessa föreläsningar hölls på ett hotell, men vi hade en utvärdering och även en föreläsning på svenska kvar att lyssna på. Därför begav vi oss till Apples HQ i London. Där fick vi även en buffé och kaffe, det hade väl i och för sig inte behövts, för nu var jag på helspänn...vi skulle lyssna på en föreläsning om det Digitala smörgåsbordet sammanställt och framfört av Joachim Thornström, han med skolväskan. Det var ett mycket givande föredrag och inspirationsmöte. Han visade oss så många bra länkar och tipsade oss om vad man kan använda de olika sakerna till. Skolväskan, är så användbar här kan alla hitta något/många verktyg som de kan använda i sin undervisning.

Så de dagar vi var på studieresa gav så mycket idéer och tankar så man vill inget annat än planera så man får in allt man vill ha med...men det finns mycket så det lär ta tid...

Det sades att vi vet inte vad våra elever ska utbildas till, de yrken som de kommer att jobba med finns antagligen inte än...mäktigt att tänka på det!!
Tog även till mig uttrycket att jag behöver inte vara en teacher utan vi är alla learner´s... vi går från substantiv till verb. Så sanna ord får avsluta detta inlägg.

.









måndag 17 januari 2011

Glogster London




Jag testar lite verktyg som jag kan använda i morgon när jag ska berätta lite kort om mitt besök i London för kollegor som inte vara med. En av de som var med kommer att presentera i Prezi, ett mycket roligt presentaionsprogram, som jag gärna skulle använda mer  =)
 Återkommer med mer utförligt i bloggen under morgondagen.

fredag 14 januari 2011

Nu sitter jag och på Apples hq och lyssnar på bra föreläsning med Joakim Thornström skolväskans grundare. Hittills har Londonvistelsen varit lärorik och mycket givande.


-inlägg från min iPhone

onsdag 12 januari 2011

London

Nu är jag och en massa andra människor på it mässan BETT i London. Det finns hur mycket som helst att titta på och lära sig. Berättar mer omslöt senare. Nu är det föreläsning som gäller.


-inlägg från min iPhone

söndag 9 januari 2011

Glatt ute och packning inne

Denna åker snart ut, nu när julen är slut
Idag har vi packat en del både jag och Moa, vi åker båda två på turer denna veckan. Fast inte till samma ställe. Moa ska åka till fjällen, på en långhelg och jag drar härifrån till en storstad. Mitt i allt detta fyller Stina år, men det finns som väl är telefoner så vi kan hålla kontakten var vi än är. Ska bli spännande och se vad vi på mässan kommer att få se hur vi ska hålla kontakten med varandra framöver. Ska gå på ett seminarier om sociala medier i framtiden. Tänker även anmäla mig till ett där de talar hjälpmedel som vi "måste" ha i undervisningen i framtiden. De två tycker jag låter spännande. Vi har en och en halv dag till att spendera på mässan, men vi smiter nog ut på en shoppingtur lite av all den tiden =) Jag har tänkt handla någon liten sak till födelsedagsbarnet och även lite till mig. Men som det ser ut nu så har vi ganska tuffa dagar  med besök och föreläsningar, men kul ska det bli. De som var iväg förra året sa att de fick så mycket med sig genom nätverkande med alla andra på hotellet. Såg att det har 1400 rum, så folk finns det ju att prata med, det förstår jag. Man lär sig så mycket i mötet med andra människor, så jag hoppas jag kommer hem med massa nya kontakter på alla sociala medier som finns. Man får så himla många bra tips av kollegor som tänker i andra banor. Ja, jag tänker väl i andra banor enligt dem, så det är ett givande och ett tagande.

Konstnärligt upplagda grönsaker
Till denna paj med rökt lax


























Men idag har det varit inomhusjobb det mesta. jag försökte att ta mig ut på promenad, men det gick inte på vår såphala väg. Ända gången jag tog mig ut idag var när vi fick ett par som ville titta på det andra huset vi har, kanske ev. ny hyresgäster på gång. Huset står tomt för tillfället, vi hyr ut det veckovis på sommaren. När vi precis parkerade utanför huset kom min svägerska förbiåkande med en man hon träffat. Lustigt, hon har de senaste 35 åren bott i Helsingborg med man, och så småningom sonen. Efter skilsmässan har hon varit ensam i snart tre år. Men via nätet träffade hon en man från närområdet till oss. Världen är liten och ännu mindre känns den när han och den andra svägerskan och svågern, umgås i samma gäng. Så nu har de firat nyår ihop i ett stort gäng.
 Men idag var första gången vi såg dem tillsammans <3
Glädje kände jag i hela mitt hjärta när jag såg hur lyckliga de ser ut tillsammans. Så nu får vi nog se henne oftare, han har ju både ett hus och företag här uppe som måste skötas om.

Monogram på mina nya köksgardiner
 Annars har jag just inte tänkt på vilken dag det var idag....Gudrundagen har kommit och gått. Nu har minnet av den bleknat lite till, så man kommer nog att glömma mer och mer för varje år. Men när jag börjar prata om det stockar sig rösten fortfarande i bröstet. Det är trots allt tungt än, att med ord beröra det som en gång var vår värsta kris, hittills säger jag bara. Vi vet inte vad som väntar bakom hörnet, tack och lov.


Nu blir det nog inget mer inlägg förrän jag kommit hem från England.
Hoppas att ni alla trogna läsare får en kanonvecka <3

torsdag 6 januari 2011

Då var det dags igen

Granne som har en mysig grillstuga
I morgon, på den mesta klämdagen på året, ska vi börja jobba. Men tur är väl det...eleverna kommer på måndag. Vi har fått tid till egen planering, det känns bra, då kan man känna att lärsituationerna blir planerade =)

Men en dag att göra allt som ska göras innan skolstart är lite lite, tycker jag. Men det är bara att spotta i nävarna och ta tag i det som ska göras, klokt och metodiskt. Jag har inte riktigt kommit på hur denna terminens skrivuppgift kommer att se ut...funderar på olika ämnen och om det ska vara med andra uppgifter i ett tema...hm. Men jag kommer nog att komma på det snart, de får börja med annat, såsom grammatik eller något annat kul. Jag själv helt enkelt älskar att jobba med satsdelar =) Försöker alltid att smitta av det på eleverna. Och det lyckas ovanligt många gånger, måste jag säga.
En pundig bild inför Londonresan =)

Med Svenska som andraspråkseleverna har jag börjat planera nån form av storyline. Det finns så mycket som kan lära dem så mycket. Får se vad huvudtemat blir. Men de första veckorna får de allt traggla på som vanligt. Men tankarna på temat rör sig hela tiden i mitt huvud...

Grillstugan i närbild

Jag kommer antagligen inte att ha hemkunskap alls denna terminen, behöver lägga mer tid på mina sva-elever på de olika skolorna i området. Det var en sak som skolverket slog ned på, mer svs i småskolorna, de hade ingen alls där tidigare. Nu är jag i alla fall där vid något tillfälle i veckan, och mer kommer det att bli. Bra tycker jag!

Idag har jag sjungit julsånger för sista gången den här julen. Vi har haft tre framträdanden i eftermiddag. Sammanlagt har vi använt fem timmar till körsång idag, med resor och fika inräknat. Men kören är så rolig att vara med i så det känns inte alls som om det var så många timmar.  Men klockan var närmare halv åtta när jag kom hem.
Då, åkte alla tomtar och annat pynt ned. Ljusstakarna och stjärnorna har jag kvar till nästa helg, tänkte jag. Tomt och rent och samtidigt riktigt skönt att vi gjorde det i kväll. Då blir det bara vanlig städning i morgon när jag kommer vid fyra-fem snåret. Fast jag har ju två som är hemma i morgon också, så vem vet de kanske har städat när jag kommer hem...

Igår skrattade vi riktigt hjärtligt åt Eva Rydberg och Gröna hissen. Den var stundtals så himla rolig så man bara vek sig av skratt. Men så är ju en annan väldigt lättroad, så det kanske bara var vi som tyckte så, men jag hade roligt iaf. Och ett gott skratt förlänger både livet och munnen...så ni kan ju tänka er hur jag ser ut nu...=D


Grannhus i vinterdräkt

Promenad på någon timma hann jag med också. Det var lite jobbigt att gå i all nysnö, men det var plogat den sista biten åtminstone. Som sällskap hade jag Moa =)

tisdag 4 januari 2011

Leva livet

det trodde jag igår var så lätt =)...

...det gick visst bara tills idag på morgonen, innan jag förstod hur fel jag hade!! Man kan inte leva på enbart kärlek och motion...

Idag började jag dagen med att rulla mig ur sängen...stel i rygg och axlar, värre än på mycket länge. Det var bara att greppa luren och boka tid hos min kiropraktor, hör och häpna. Jag fick tid idag, kl 14.30, jag jublade av glädje. Yes, nu är jag kanske av med det tills min Londonresa nästa vecka. Kunde jag betala med kärlek eller motion??? Svar: Nej!!

Efter det samtalet var det dags för att bestämma tid med svägerskan om när vi skulle promenera, men då hade svärmor och hon kommit på att de skulle åka och köpa en kappa/jacka till svärmor. Det visste jag väl redan tidigare, men att de hade tänkt sig till Gekås, det var nytt. Tyckte då att svägerskan säkert behövde hjälp med svärmor. Långt att gå, mycket folk, halt och svårt att hitta var anledningarna. Hon ska ju ändå fylla 90 i år. Så jag körde, vi blev 5 stycken i bilen. Två döttrar som hade varit på morgonrea kom hem precis för att hinna hoppa in i bilen. Där hittade jag diverse bra saker att ha på mig... Kunde jag klara av det med kärlek och motion? Svar: Nej!!
Dessa två svanar lever för dagen...

Så det var ett hårt uppvaknande, man kan inte leva på kärlek och motion. Tråkigt men sant =(
Som om inte allt handlande inne på Gekås skulle räcka....mat i massor behövde vi visst också. Besök på ICA och nej, de godtog inte kärlek eller motion som betalning.

Men jag måste ändå säga att de två sakerna sätter guldkant på hela min tillvaro <3>

Nu ska jag försöka att utöka min motionsdos till en extra kväll i veckan, ska försöka att komma med på Zumba....har bara hört positivt om detta =)
Vi brukar alltid gå på gammeldanskurs så här efter jul, men i år blir det ingen i närområdet, så då får det bli annat som bränner fettet. Och dansa på olika sätt är alltid kul.

Annars får jag hitta något annat att jobba hårt med.

Så här ville jag sitta även på fredag

Börjar få lite ångest inför arbetet som börjar på fredag...vill gärna vara hemma till måndag... sedan åker jag på tisdag.
Men det är samtidigt mycket att förbereda för vikarierna som ska hoppa in...så jag måste nog börja på fredag trots allt.

måndag 3 januari 2011

Motion och kärlek



I eftermiddag kände jag mig helt kass, jag frös och hade huvudvärk. Men jag hade ju lovat att hålla i mellandagsgympan idag också...hur skulle jag göra. Frågade döttrarna om de var villiga att offra sig och ta den för mig. Den ena har nästan frisknat till efter en dust av influensa, den andra hade riktigt ont i halsen och kände sig som flunsan var i begynnelsen. Jaha, jag får väl ta den själv då da.

Jag och maken åkte dit, jag med dubbla tröjor, och det kom riktigt mycket folk. Vi kör med julmusik ett par gånger nu i juletid. Det är roligt att röra sig och få bli svettig till den musiken. En låt som jag har med är Jenka. Det dansar vi som en lång orm runt i salen. Alla ler och sjunger med i Lill-Babs text. Det var låt nummer tre, då var jag riktigt varm igen. jag körde på i lite lugnare takt än vad jag brukar. Så det gick mycket bra =) Det är alltid lika skönt efter ett pass, man känner sig nöjd och glad.

När vi kom hem igen hade kvällsmaten lagats och dukats fram, vid tv:n vi skulle ju titta på kungafamiljens år. Jag tycker att det är så härligt att se Viktoria och Daniel. De är så lyckliga med varandra. På alla besök de var tillsammans så håller de handen och ler så nyförälskat mot varandra. Det lyser kärlek omkring dem.


Då kom jag att tänka på att det är en av de ingredienser som jag får mycket av i mitt liv också.
Jag får villkorslös kärlek, och det är guld värt. hoppas bara att jag kan ge kärlek tillbaka, att alla de mina känner att jag verkligen älskar dem?? Om man till all kärlek lägger en annan ingrediens, motion, så är mitt liv fullkomligt...jaja mat och dryck behövs väl också, om man ska vara petig. Men just nu lever jag i kärlekens tankespår <3
Men allvarligt talat är just dessa två saker mycket betydelsefulla för mig. Så det känns skönt all den tid man kan få njuta av det. Hoppas det håller på för evigt!


Efter kungafamiljens år kom Drottningoffret, och i den serien visar de på ett tydligt sätt hur människor kan bli förvridna av vad andra säger. Det är en trovärdig historia om sjukdomsbild och främlingsfientlighet. Ett avsnitt kvar, så ni hinner titta på Svtplay och se de två första innan nästa måndag. För den serien är klart sevärd.

Nu är det sängen som ropar på mig...tidig sänggång nu när mannen börjat jobba, får jag sympatiuppgå på morgonen.


Idag har jag försökt att komma med i en grupp där man ska lägga upp 365 foton på ett år, men det är nog fullt redan. Så jag har börjat att ta foton själv och lagt upp på en annan blogg där det bara är foton. Jag väljer ett fota per gång efter teman som de har. Ska bli kul att se hur länge jag orkar hålla på =) Det blir ju lite av en bilddagbok...

söndag 2 januari 2011

2011...

Sååååå vackert <3

Nu är det alltså nytt år igen...ja, det känns nästan som om det var nytt år för nåt halvår sedan.
Vi har haft en superhärlig helg i Falkenberg, lugn och ro med mycket god mat och dryck, dans och fyrverkerier, så blev nyårsaftonen. Att vi dessutom hann med ett par promenader i det otroligt vackra vädret gjorde inte saken sämre. Jag tycker att vintern vid havet är otroligt vacker, på nyårsaftonen var det fruset vatten vid bryggan och efter stranden. När blåsten mellan nyårsaftonen och nyårsdagen hade sagt sitt så var isblocken sönderblåsta, och en del uppspolade på stranden. Vattnet var öppet efter hela bryggen på nyårsdagen. Det var som att titta på olika konstverk. Mycket vackert!!
Strandbaden i vintertid

Igår kom de två hemmavarande döttrarna ned, S har varit liggande i feber och förkylning i ett par dagar. Hon tyckte att kunde vara trevligt att komma ut lite...hon låg mest igår när de kommit ned, men idag är hon piggelin igen=)
Tillsammans har vi hunnit med ännu mer promenader efter havet, och så gjorde vi som många andra gör på nyårsdagen...vi beställde pizza =) Det är lite lyxigt att bara kunna hämta en på gångavstånd för oss som verkligen bor på landet. Fast det är klart att hemgjord pizza är inte dumt det heller.

Nu har granen åkt ut, den barrade som bara den trots att den drack vatten. Vi klippte ned grenarna med en sekatör och bar sedan ut själva "kroppen". Det blev inte många barr på golvet eller i fåtöljen. Allt annat julpynt får vara kvar ett antal dagar till, men jag tar nog bort det innan skolan börjar igen.
Det känns alltid så rent och snyggt när allt julpynt är borta. Lika roligt att ta bort det som att sätt fram det, när solens strålar träffar pyntet så är det dags att plocka ned det och damma av här.

Nu börjar något nytt, undrar vad detta året har med sig för spännande saker....Det är i alla fall säkert att året kommer att innehålla både glädje och sorg. Man kan inte bara känna glädje, för om man inte går igenom sorg så känner man nog ingen glädje till slut heller. Allt skulle då bli vardag och som vanligt, vi behöver variation och lite kamp för att känna glädje, tror jag.

Redan idag kunde jag känna lite av vår i luften...men den är fortfarande långt borta...
Jag vill ju hinna med och åka lite skidor innan snön försvinner...om de kommer i veckan vill säga. Jag brukar annars åka skridskor, men i år är det för mycket snö på sjön, så då är det skidor som gäller. Spark är ett annat färdmedel som är otroligt bra nu. Vi kan åka en lång runda med spark, ingen snö eller grus på de isade vägarna. Det är häftigt att sparka sig fram!

Borta bra men hemma bäst...

Har funderat lite på vad vi har framför oss mer i år... Londonresa...studenten den 1 Juni...silverbröllop(?!) den 7 Juni... två 90-årsdagar, pappa och svärmor...en och annan resa...fest för att fira olika saker...möten med nya människor...träna mer... sätta mig in i hur nämnder fungerar i politiken...skratta mycket och ofta är något jag ska försöka att göra hela året. Lite tankar om olika saker som kommer att hända.

Ibland kanske det känns som man är ute på hal och spräcklig is...

Men framför allt hoppas jag verkligen att mina nära och kära får vara friska och trivas med det de hittar på. Det är väl en önskan som man alltid återkommer till, för de är så värdefulla, de personer man har nära sig. Hoppas bara att man kan stötta på rätt sätt när det behövs och att jag kan vara med och glädja mig med dem när det är möjligt. Kort och gott vara med i vått och torrt =)

Jag kanske blir som en livboj...