lördag 18 juli 2009

1-årskalas med husvisning

Idag var vi bjudna på 1-årskalas med bulle och tårta. Vilka tårtor det var!! Helt otroliga tårtor dessutom, blåbär, hallon, jordgubbar och utseende som en kanin med chokladbotten. Jordgubbstårtan hade sockerkaksbotten och vaniljkräm, båda var supergoda =)

Igår var vi på Wheels & Wings i Varberg och tittade på alla vackra bilar. Vi åkte mc ned i underbart väder. På kvällen när vi kommit hem och vilat en stund, tog vi bilen ned till Varberg igen, men nu med tre ungdomar i bilen. Våra två yngsta döttrar följde med ihop med en grannkompis för att titta på cruisingen med alla fina bilar genom Varbergs centrum på kvällen.
De såg på detta samtidigt som vi var hos kollegor till mig och grillade, och åt och drack gott.

Vi brukar åka ned till Varberg för att se på alla fina bilar, men vi brukar åka på lördagen. Det kommer vi inte att göra fortsättningsvis, för hädanefter kommer vi att åka på fredagen, om de inte är ösregn förståss =)

Till alla er som inte varit och set på alla polerade "raggarbilar" och specialbyggen vad det gäller motorer, säger jag bara : Försök att åka dit någon gång, det är mer än sevärt!!

Innan i veckan var jag och maken ute på en cykeltur. Vi cyklade runt sjön Fegen, en tur på knappt 7 mil. Vi började på morgonen i underbart väder, lagom varmt och ingen vind, kan man begära mer? När vi haft vår paus med kaffe och smörgås halvvägs och efter ytterligare en stunds resa till min frissas sommarstuga, där vi stannade och fick energi i form av saft och kaka, började det störtregna och vi hade fortfarande ca 2,5 mil kvar innan vi var hemma.
Jag kan bara säga att vi var mer än blöta när vi kom hem, men de sista milen gick fort kan jag tala om =)

Min nya cykel står längst fram =))

Så här idylliskt var det när vi rastade i norra änden av sjön och samtidigt ser ni en bild på min cykel, som jag börjat att älska =)))3 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Kul att ni kom!
Fred med föräldrar tyckte om att såpass många ville/kunde komma.

Hälsar Freds mormor. ;))

Inga Johansson sa...

Det låter spännande både med bilarna och cyklarna. Hinner inte med så mycket utflykter nu. Eller så är vi för trötta för att hitta på något. Var i Jönköping igår, men det var för att hämta saker till köket. Snart kan vi koppla in spisen och då ska jag baka en blåbärspaj som vi kan njuta av.

femfemman sa...

Det var många fina "raggarbilar" ute när vi körde hem från Falkenberg i går. Då fick vi förklaring var de kom i från.
Vi var ju vid kusten i fredags, och där bildades inga skurar under dagen. Men i inlandet har det regnat varje dag....och mer lär det väl bli så här i fruntimmersveckan. Låter härligt med cykeltur - det har blivit dåligt med sådana i sommar. Mest för att jag vet att jag får ont i ryggen av trampandet i uppförsbackar. Fast ibland får man bita ihop - för det är ju ljuvligt att cykla... fast sju mil - det är lite häftigt ... två-tre är lagom för oss gamlingar ... : )... Om man inte cyklar på banvall - då kan man cykla långt...och det är KUL!