söndag 26 juli 2009

Tillbaka igen...


Då har man alltså varit iväg på en minisemester i Växjö och på Öland. Det har varit några härliga dagar där man bara varit och njutit av sällskap och ledighet. Vi åkte till dotterns lägenhet och utgick därifrån för vår resa till Öland. Det var över 20 år sedan vi var på Öland, så de var roligt att komma dit. Men innan vi kom fram till Öland fick Kalmar ett besök av oss, det var en mysig stad att gå och strosa i. vackert väder och mycket folk som gick omkring på gatorna.
Denna gången när vi kom till Öland beslöt vi oss för att åka till den södra delen av ön. Långe Jan fick ett besök, och i naturrummet på Ottenby fågelstation lärde vi oss mycket om fåglar. Och igår hade de även besök av sälar, knubbsäl och viksäl låg och solade sig på stenarna utanför fyren.

Vi åkte på västsidan ned till Ottenby. Det var inte alls så mycket hus eller folk som det är om man åker norr ut. Där var det riktigt trivsamt att åka i sakta mak och se ett annorlunda landskap.
Alvaret är en natur som är mycket säregen. Jag fattar inte vad djuren som går på betet där äter egentligen? men de verkar trivas i alla fall, så något finns det väl att äta...
Vi åkte andra sidan upp till bron igen. Där var om möjligt ännu vackrare. Vilka fina små hus med stenmurar omkring. Det ord jag tänkte när vi åkte där var: pittoreskt, det var vad det var där. Vi åkte även förbi både nya och gamla vindkraftverk. Väderkvarnar finns det gott på solen och vindarnas ö. Vi stannade till vid en väderkvarn och man hade gärna velat höra brädorna i kvarnen berätta vad den varit med om. Det är ett fantastiskt bygge! Vi har ju en egen kvarn som drivs med vattenkraft, den renoverade vi 1990 och vet hur mycket arbetskraft det krävdes för att få alla bitar på plats. I en väderkvarn finns samma tunga delar, men där ska de dessutom lyftas upp en bra bit i luften.....att de bara orkade det?? Den kvarnen vi var inne i var väderbiten och gisten, men det var som man kände i historien som sitter i väggarna.


Det är trevligt att komma till dotterns lägenhet, även om det är en riktig studentlya är det en lägenhet där allt väsentligt finns på plats.


Varför ska man ha så stort hus egentligen??
Men ok. jag hade nog inte klarat av att bo på så liten yta i längden, men det har verkligen sina fördelar att inte kunna samla på sig så mycket saker. Jag tror att vi ska hyra ett bord på loppis, för vi har många prylar som vi inte behöver. Men det finns säkert många andra som kan behöva just dessa saker. Men tills dess får jag väl ha alla saker i mina välfyllda skåp och en del är ju även undanstoppade på vinden....behöver jag dem tro?? Framtiden får utvisa detta =)

2 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej Bobo!

Det låter som ni har haft det gôtt.

Fina bilder du bjuder på, tack för dom.

Må gott, önskar Irene

femfemman sa...

Öland är ju en så fin plats. Synd att man så sällan åker dit. Det är ju ett ställe som man hinner göra mycket på, med bara en övernattning.
Förr i tiden, då man kunde samla in pengar från barnen till skolresor, så åkte vi i Dps skola till Ekerums camping med sexorna. vi hann se både södra och norra delen under några dagar + Växjö och glasriket. Barnen lärde sig mycket, om plasterna och om att sova borta från familjen. Men som sagt, det var länge sedan, på den goda tiden......: )