onsdag 22 juli 2009

Födelsedag ;)

Idag fyller äldsta dottern 21 år, och jag har haft fullt upp med att göra pajer, smörgåstårta och vanlig tårta med hallon som mannen plockade. Det är fullt av bär i skogen, och stora är de också. Här är en bild på tårtan
Hallon i massor, mums ; )
Vi har haft två sittningar idag. En med farmor och smörgåstårta och nu är kompisarna här och äter av pajerna .
Sommaren är ofta indelad i före och efter födelsedagarna...när passar det att göra vad?...hinner vi det innan firandet? Vi har tre födelsedagar på sommaren. Nu är två avverkade, så gott som i alla fall ; ). Den tredje är min och den kommer att passera helt obemärkt, om jag får bestämma. Nu är det färdigfirat för i år. Det är också en fördel med att fylla år på semestern, vill man åka bort så kan man det.

Lyssnade på sommar idag när jag gick i köket och donade, Lasse Berg, en författare var det som talade idag. Och det var mycket intressant som han fick sagt. Han pratade om sina resor runt om i världen. Han hade besökt några olika urinvånare i Afrika och delgav oss lite om vad han var med om där. Vilken upplevelse det måste vara att få komma till ett sådant ställe och få uppleva det som kanske ingen varit med om tidigare. Jag tycker att det är bra att man kan gå in och lyssna på programmen flera gånger eller om man missat något program som man ville hört, via nätet. Kan varmt rekommenderas!

Vi funderar på att åka till dottern lägenhet i Växjö i morgon, och utgå därifrån till Öland och orterna runt där. Kanske åker de yngsta döttrarna med och går på Öppet hus som universitetet har på fredag. Mellandottern har kommit på en utbildning där till hösten, men är lite tudelad om hon ska gå där eller försöka få jobb. Vi får se vad det blir, hon har i alla fall tackat ja till platsen tills vidare. Om de följer med kommer de att ta bilen och vi tar motorcykeln, för då kan vi stanna lite längre och få en minisemester till =)
Men innan vi åker i morgon måste vi plocka hallon, de är så stora och växer nära huset. Och har vi gott om tid kanske vi plockar blåbär också, de är jättestora de också. Jag tycker att sylt av olika slag är gott att ha till vintern. En favoritsylt är svartvinbärssylt, men vi har inga egna vinbär. Våra buskar blev för gamla och sedan har det inte blivit några nya, så det får vi ragga upp hos andra. Vi får se om det blir några i år.

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Tårtan ser god ut. Snart ska spisen vara inkopplad så att jag kan baka igen. Då ska det bli fira av. har också två födelsedagar på sommaren. Maken och äldste sonen fyller båda år i augusti. Vi brukar fira båda tillsammans, ibland mittemellan, ibland på någon av dagarna. Vi får se vad det blir i år.

Solvarm sa...

Hej!

Den tårtan såg mumsig ut.

Jag önskar dej en skön liten semestertripp.

Må gott, önskar irene