söndag 19 juli 2009

Sysselsättningen på en söndag i Juli

Idag bestämde jag mig innan jag gick upp att det skulle bli fönsterputsning, och det blev det också. Trots att svägerskan ringde och tyckte att vi skulle komma till Götet och gå på museum, men jag sa nej ganska bestämt, nu måste fönstren göras!!
Jag har ont i höger axel och sida så jag fick lite hjälp med putsandet. Vi, jag och maken, gick mycket systematiskt tillväga: jag plockade undan växterna och annat som stod på fönsterbrädan, maken tvättade fönstret, invändigt och emellan med mirakeltrasan, jag torkade torrt med torr mirakeltrasa. På det viset gjorde vi rent alla fönstren runt hela huset, för när det var klart inomhus så gick vi ut och putsade. Det kändes skönt när allt var klart =))

Jag hade tänkt hinna med en cykeltur, men det var inte lätt att få till en sådan mellan skurarna, jag ville inte bli genomblöt en gång till denna veckan... så det blev till att baka lite i stället.
Kommande vecka har jag två födelsedagar, den första i morgon, då mannen fyller år. Näst födelsedag är på onsdag då äldsta dottern fyller 21 år. I morgon firar vi inte med några gäster utan vi tar det på onsdag istället. Så i morgon åker jag och mannen ut och äter middag på något trevligt ställe. Anledningen till att det bara blir vi två är att inga andra är hemma i morgon. En dotter är med och sjunger på morgonen men sedan åker hon iväg till jobbet, och de andra två är på semester på olika håll =)
Men sång och presenter kommer han att få på morgonen i alla fall =))

Ikväll har tre väninnor varit här och ätit lite av det nybakade kakorna. Vi ska gå på en femtio-årsfest om en månad och tänkte ordna med ett uppträdande av något slag...avslöjar inte mer nu ifall bloggen läses av den det berör, men bra blir det i alla fall =)))

Sitter och planerar lite inför kommande veckor...Växjö och Öland kommer nog att få ett besök likaså Falkenberg, där vi kanske lyssnar på Helené Sjöholm eller går på Vallarna och tittar på fars. Jag ska även jobba lite med mina PIM-uppgifter och göra ett gympaprogram till höstterminen. Tiden går fort tills skolan börjar igen.

Jag sökte även till kurser på Göteborgs universitet inför hösten, och jag kom in. Det är kurser som går på halvfart och nätbaserade, så jag får se om jag kan orka läsa det upptill mitt jobb...tål att tänka på.

3 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Låter som en bra dag.
Efter kyrkbesök har jag också bakat - matbröd.
Brödkakor och vridet bröd.
En skön kvällspromenad runt Nässlehult har det också blivit.

femfemman sa...

Vi - eller mest jag - putsade fönstren för några veckor sedan. I år har vi ing flugor all, så de lyser fortfarande klara. Känns fräscht med rena fönster.
Läsa på kvartsfart och jobba helt - ja, det funkar det också. Men det är ganska jobbigt... Samtidigt som jag upplevt att det är roligt ... alltid kul att få nya tankar och insikter.
Vi ska åka till VAllarna den 9 aug, sista föreställningen.Inte för att vi tycker att det håller så hög klass - men man får ju skratta lite... och framförallt åker vi för att Micke Riesebeck kommer från vår by. Han är ende sonen till Karla, där våra barn ridit sin de var halvsmå- och som är uppfödare till Johannas häst.
Johanna och Martin ska ka med och bjuda på något att äta - jag tänker föreslå lunch på laxbutiken...

Inga Johansson sa...

Vi har en massa flugor i år så fönsterputsningen får vänta ett tag. Håller på med kökslådorna som ska monteras ihop. Fronterna ska komma idag. Brukar städa ordentligt och putsa fönster sista veckan innan vi börjar jobba igen.